Sten Samuelssons ritad kvalitetsvilla med underbar trädgård på privat väg intill Ribersborgsstranden

Bellevue Sjösida, Malmö

Limhamnsvägen 92

Budgivning pågår
Pris
8 750 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
690 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
166 kvm / 17 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sten Samuelssons ritad kvalitetsvilla med underbar trädgård på privat väg intill Ribersborgsstranden

Sten Samuelssons ritad kvalitetsvilla för paret, hussäljaren eller barnfamiljen på jakt efter läge, kvalité och bara det bästa. Välskött trädgård.

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115

Beskrivning

Beskrivning

Bara ett stenkast från Hylliekrokens golfklubb och en driver eller två från Ribersborgsstrandens blåa vatten finner vi en av Malmös få privata vägar. Detta är en skön liten privat avstickare från den vackra Limhamnsvägen. Sträckan som i säg är en ljuvlig syn för ögat där vi mellan staden i staden Limhamn och dess nya sjöstad tar oss hela vägen upp mot citadellet och slottet.

Här njuter vi liksom från huset av den härliga havsbrisen. Promenad och hundstråken längs vattenbrynet ger oss vyer hela vägen mot Danmark liksom kustremsan mot Lomma, Landskrona och Helsingborg.

Fastigheten är ritad av den välkända Sten Samuelson (1926-2002) som även ritat radhusen på Bülow Hübes väg men också andra kända verk i bl.a. Malmö så som Malmö Stadion, Malmö stadshus och Malmö konserthus. Denna Siporex uppförda lättbetongsvilla är ett stilfullt konstverk i robust utförande. Troligtvis något av arkitektens fåtal småhus under de senare åren.

Fastigheten Limhamnsvägen 92 ligger som sagt lugnt och stilla med enbart ett fåtal grannar på sin avstickande vägsträcka, gömd bakom den omåttligt populära Bülow Hübes väg och Auravägen.

Ett härligt läge på Bellevue Sjösida! Det härliga läget förför, liksom kvalitén och känslan kring fastigheten. För den kräsna finns det härtill även en fridfull oas att avnjuta. Utförd av trädgådsarkitekt.

I sant sydväst läge med sol från klockan tio till sen kvällssol erbjuds vi en trädgård utan motstycke. Känslan av botaniskträdgårdmark gör sig påmind mellan rosenbuskar, buxbom, rododendron. Trädgården är även något vintergrön och med minimal insyn. Ritad av tv kända Bertil Svensson. Stort trivsamt inglasat uterum med golvvärme.
Interiört har man inte heller sparat på krutet.

Bostaden är påkostad med Höganäskakel, väl bevarat Ballingslövkök. Praktiskt och användbart grovkök. Generösa sällskapsrum med fint samspel mellan kök, vardagsrum och uterum. 3-5 sovrum om så önskas. Fina parkettgolv.

Övervåningen bjuder på stort allrum med öppenspis samt fin altan i sydvästläge. Nyrenoverade bad och wc ytor med b.la blandare från välkända Vola.

Carport och förråd samt mindre friggebod på tomten. Fungerar som gästhus om sommaren eller för trädgårdsförvaring.

Gångavstånd till bad och golfbana och bara 15 minuters cykelavstånd från Malmö innerstad. Mycket barnvänligt område med flera skolor i närheten.

Välkommen till detta funktionella boende med en stort portion havssalt och lite havsutsikt på Bellevue Sjösida absolut mest havsnära läge.

En dröm för paret, hussäljaren eller barnfamiljen på jakt efter läge, kvalité och bara det bästa.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Nore 34

Tomt

Vacker trädgårdstomt. Se skiss

Planbestämmelser

Tomtindelning (1985-08-29) Stadsplan (1953-03-13)

Parkering

Carport samt biluppställningsplats.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
8 750 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
5
Boarea
166 kvm*
Tomtarea
690 kvm
Biarea
17 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1986
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong och trä
Uppvärmning
Vattenburen värmepanna 2015
Takbeklädnad
Betongpannor
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glasfönster isoler
Grundmur
Betong

Uteplats/balkong

Härligt uterum i sydväst. Pergola samt uteplats.

TV/bredband

Telia

Telia

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Malmö Nore S:31

Förmån: Avtalsservitut: Ledning, 12-IM1-35/4445.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 890 000 kr
Byggnadsvärde
3 123 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Värme
23 500 kr
Försäkring
4 500 kr
Vatten/Avlopp
5 000 kr
Summa
33 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Beställd

Länkar

Området

Att bo på Bellevue Sjösida

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I Västra Innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Bellevue Sjösida? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bellevue Sjösidas 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om
 • Geijersgatan 53
  Prisbelönt café och inredningsbutik med uteservering och blomsterförsäljning
 • Pizzeria Mastio
  Bästa pizzan i stan på italiensk vis med ständigt fullsatt uteservering

Karta

Limhamnsvägen 92

Limhamnsvägen 92,
216 18 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Robert Hjalmarsson

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0703-114 115