Välplanerad med inglasad söderbalkong mot innergården

Blekingsborg, Malmö

Blekingsborgsgatan 1B

Budgivning pågår
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
4 986 kr
Antal rum
4
Boarea
84,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 850 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad med inglasad söderbalkong mot innergården

Äntligen ges möjligheten att förvärva en av de få 4:orna i fint skick på populära Blekningsborg i stabil förening med december som avgiftsfri månad!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stor inglasad balkong... Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
Stor inglasad balkong..
..med insyn över den grönskande innergården. Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
..med insyn över den grönskande innergården
Väl tilltagna sällskapsytor. Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
Väl tilltagna sällskapsytor
. Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp. Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
Modern finish med välbevarade originaldörrar. Blekingsborgsgatan 1B - Bjurfors
Modern finish med välbevarade originaldörrar

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På våning 2/3 välkomnas vi in i en av de få 4:orna på Blekingsborg i mycket stabil förening som ger medlemmarna en avgiftsfri månad varje december. Här bjuds en ytterst välplanerad och rymlig planlösning med ljusinsläpp från flera väderstreck. Vi bjuds på väl tilltagna sällskapsytor i såväl kök, vardagsrum och framförallt balkongen som ligger i perfekt läge mot den lugna innergården där du tar del av den sköna dags-solen och en grönskande utsikt från tidig vår till sen höst.

Köket är renoverat 2019 med nya vitvaror, nytt kakel och ny parkettgolv samtidigt som de charmiga originalluckorna med inslag av vitrin har förädlats på ett smakfullt och modernt sätt. Fräscha vita väggar i hela bostaden, stilfulla originalgolv samt integrerad förvaring i de flesta av rummen med välbevarade och slipade dörrar i original, sätter en härlig prägel på helhetskänslan i bostaden. De tre sovrummen bjuder på många olika användningsmöjligheter vilket gör att bostaden lämpar sig för såväl familjen, paret eller singeln!

I Blekingsborg bor du nära köpcentret Mobilia, Malmö Stadion och vackra Pildammsparken. Närheten till ringleden och Södervärn gör även att du alltid har tillgång till de bästa kommunikationerna.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

ENTRÈ:
Vi välkomnas in i den rymliga hallen med plats för skor och avhängning. Direkt till höger finns integrerade gardober samt städskrubb. På golvet ligger nytt parkettgolv från 2019. Som genomgående tema i resten av bostaden är väggarna släta och vitmålade.

VARDAGSRUM:
Här bjuds vi på en rymlig atmosfär med väl tilltagna sällskapsytor med plats för soffgrupp och matplats, eller andra möblemang om så önskas. På golvet ligger charmig originalparkett. Som förlängning av vardagsrummet nås den stora inglasade söderbalkongen där du njuter av en ostörd utsikt mot den grönskande innergården från tidig vår till sen höst.

KÖK:
Stort och stilfullt kök i modern och fräsch finish. Vackra köksluckor i vitrin möts upp av vitt kakel ner till bänkskiva i massivt trä/rostfritt stål. Maximal förvaring, goda arbetsytor och gott om plats för matbord. Ny komplett uppsättning av vitvaror från 2019 bestående av kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll samt spisfläkt. På golvet ligger ny parkett från 2019.

SOVRUM 1:
Master bedroom nås direkt från vardagsrummet och ligger i lugnt läge mot gården. Här finns gott om plats för dubbelsäng samt garderober. Här finns även integrerade garderober i charmig originalfinish. Gemensamt för de tre sovrummen ligger på golvet charmig stavparkett i original.

SOVRUM 2/MATRUM:
I dagsläget används detta rum som matbord med perfekt placering mellan kök och vardagsrum men fungerar även utmärkt som sovrum, gästrum eller kontor.

SOVRUM 3:
Sovrum 3 nås från hallen och bjuder därför på en trivsam avskildhet från de andra rummen, perfekt för barnfamiljen. Även här finns integrerade garderober och precis som bostaden i sig ligger rummet på lugnt läge i byggnaden.

BADRUM:
Stort och praktiskt badrum med helkaklade väggar i vitt med inslag av blåa bårder. Inredningen består av badkar, handfat med spegelskåp ovanför, badrumsskåp, handdukstork samt vägghängd wc.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i skyddat söderläge mot innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 986 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för internetkoppling om 70 kr/månad. Föreningen har gemensam el och medlemmen debiteras var tredje månad utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,41151%
Andel av årsavgiften är
0,41151%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
224
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
84,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Utöver månadsavgift tillkommer kostnad för el och hemförsäkring. Föreningen har gemensam el vilket innebär att du endast debiteras för faktisk förbrukning. Driftskostnaderna varierar beroende på förbrukningsvanor och försäkringsavtal.

Byggnadssätt

Byggår
1957

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
158

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Eriksfält
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
299
Antal lokaler
20
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Blekingsborg 1 med adresserna Per Albin Hansson väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningens byggnad byggdes 1957 och innehåller totalt 299 lägenheter och 20 lokaler. Föreningen har välskötta hus och tillhörande mark. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens tomt är friköpt. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Den för år 2019 upprättade budgeten visade inget höjningsbehov och styrelsen beslöt att låta årsavgifterna vara oförändrade samt att januari månad är avgiftsfri för samtliga bostadsrätter. Styrelsen eftersträvar att de ska ha en avgiftsfri månad varje år.
Föreningen har installerat individuella mätare för el där bostadsrättshavarna betalar efter den faktiska förbrukningen.

Föreningen accepterar inte juridisk person.

I samband med antagning av medlem genomförs intervju med köpare och säljare och tillsyn av lägenheten.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/eriksfalt
Vid frågor går det bra att kontakta vicevärd på vicevard@hsberiksfalt.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och hemsida. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Under åren 2003 - 2005 genomgick huset en omfattande renovering. Föreningen renoverade då bl a vattenstammar, fönster, balkonger och fasader. Avloppsstammarna i badrummen byttes också i samband med denna renovering, avloppsstammarna i köken är dock inte bytta.
Elsanering har skett både i lägenheterna och de gemensamma utrymmena.
Tvättstugorna renoverades under 2008.
Nytt låssystem med "taggar" i entrén.
Stam- och avloppsspolning, renoverat miljöhus invändigt, markarbeten m.m.
Omfattande renovering av innergården.
2018 utfördes relining av avloppsstammarna. Renovering av entréer samt installation av skjutdörrar.

Kommande renoveringar:
2019 - Byte delar av ytterbelysning, hus och fasader, löpande byte av tvätt utrustning, justering av marksten, byte av dräneringspumpar, omgjutning källartrappor & garagetrappor.
2020 - Asfaltering, parkeringsplatser och gård, vissa gångbanor, målning källarväggar, målning garage.
2021 - Målning staket, byte tryckstegringspumpar, OVK & rensning av im-kanaler.

Föreningen planerar att finansiera framtida underhåll dels med egna medel och dels med lån.

Parkering

Föreningen har 161 p-platser och 44 garageplatser för uthyrning samt 4 MC förråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör är Sydantenn.

Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för bredband och IP- telefoni via Bahnhof. Hastighet: 100/10 Mbit. För detta tillkommer en obligatorisk kostnad om 70 kr/mån utöver månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med möblemang och grill.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har totalt tio tvättstugor, utrustat med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp/torkrum, m.m. Dessutom finns tre mangelrum.
Cykel- och barnvagnsförråd finns. Föreningen har ett gym.

Övrigt

För att kunna bli godkänd som medlem i föreningen krävs det att man kommer på
en intervju med föreningen. Dessutom måste det hållas en tillsyn i lägenheten där köpare, säljare samt representanter från föreningen närvarar.

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Blekingsborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Blekingsborgsgatan 1B

Blekingsborgsgatan 1B,
214 63 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy