Låg avgift och stor balkong!

Blekingsborg, Malmö

Blekingsborgsgatan 9

Utgångspris
795 000 kr
Avgift
2 363 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
29,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Låg avgift och stor balkong!

Varmt välkommen till Blekingsborg och Mobilia. Här erbjuds nu en mysig etta med inglasad balkong i grönskande område.

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Blekingsborgsgatan ligger som en avskild sidogata precis bredvid villaområdet i söder. Här bor vi med omedelbar närhet till Mobilia och nya Hyllie samtidigt som lugnet och tryggheten i ett villakvarter är ständigt närvarande.

Bostaden ligger en halv trappa upp där du med enkelhet kan ta dig upp med barnvagn och rullator. Här erbjuds väldisponerade kvadratmeter. Redan när vi stiger på känner vi att det här boendet är något extra. Vi finner ett enormt ljusinsläpp och den stora inglasade balkongen ger oss ett extrarum.

Med fräscha ytskikt och sociala ytor erbjuds vi en mysig enrummare. Vardagsrummet utgör en naturlig umgängesdel med ljusa sällskapsytor och plats för både soffa och sängplats. Härifrån nås även den inglasade balkongen som ger en unik känsla. Tack vare inglasningen förlängs balkongsäsongen och här går att njuta av kvällssolen. Hela bostaden är inflyttningsklar.

Allt paketerat i en stabil HSB-förening från 60-talet. Föreningen har god ekonomi med en välskött underhållsplan och härliga innergårdar.

Här bor vi med korta avstånd till allt Malmö har att erbjuda. Vi ges närhet till den ljuvliga Pildammsparken och Hyllies stora utbud av shopping. Kommunikationen till och från området är ypperlig med stadsbussar och närhet till inre och yttre ringvägen. Tack vare närheten till Hyllie har pendlaren lätt att ta sig till alla delar av Skåne liksom till Köpenhamn och övriga kontinenten.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med vackert parkettgolv och målade väggar. God förvaring i form av garderober, skoförvaring och flertalet krokar. Säkerhetsdörr!

Badrum:
Fräscht helkaklat badrum med blått klinkergolv och vitkaklade väggar med blå bård. Totalrenoverades 2004 av föreningen. Här finner vi badkar, wc samt handfat.

Vardagsrum:
Mysigt och väl tilltaget vardagsrum med god plats för livet. Målade väggar och den stilfulla parketten från hallen leder oss in hit. Utgång till den fantastiska inglasade balkongen i skönt läge med kvällssol.

Kök:
Mysigt litet kök med praktisk laminatgolv, inredning i vitt samt massiv bänkskiva i björk. Här finner vi spis, vask samt kyl med frysfack.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Blekingsborg 6

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Blekingsborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
279
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Blekingsborgs hus färdigställdes 1958 och ligger på fastigheterna Blekingsborg 6 och Hyllie 165:46. Föreningen innehåller 279 lägenheter. Föreningens tomt är friköpt. BoNea tar hand om den ekonomiska förvaltning.

Föreningen är HSB-certifierad
Vilket innebär en långsiktig planering av ekonomi och underhåll. Under åren 2003 till 2006 så utfördes det ett stort byggprojekt -Den bestod utvändigt av nya tak på husen, treglasfönster, tillbyggnad och inglasning av balkongerna. Invändigt var det lika stora förändringar med nya badrum, nya stam rör till varm- och kallvattensystemen, nya elstammar med trefas system, jordfelsbrytare och säkerhetsdörrar med sjutillhållarlås till bostadsrätterna. Ett nytt sopsystem som gör att man har behållit sopluckorna i trapphusen för de boendes bekvämlighet. Garaget blev totalrenoverat med nytt golv och koldioxidutsläppsstyrt ventilationssystem så att det alltid är frisk luft i garaget. Tvättplattan förbättrades och gångtrappornas entréerna överbyggdes. Föreningen renoverade tvättstugorna (hösten 2010). Under 2014-2015 så har det utförts relining av avloppsrören i samtliga fastigheter. Detta projekt avslutade i början av 2016.

Föreningen har ett stort fokus på miljö, och föreningen har undertecknat HSBs klimatavtal.
Man jobbar aktivt med att reducera förbrukning av energi, tex genom har all ytterbelysning bytts till LED (starkare men ändå energisnålare), och minskad förbrukning av fjärrvärme genom mer effektiv uppvärmning.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar där de även har deras Fastighetsförsäkring. Så de boende behöver inte teckna eget bostadsrättstillägg till den egna hemförsäkringen.

Föreningens trevliga och informativa hemsida varifrån stora delar av denna information hämtats: https://www.hsb.se/malmo/brf/blekingsborg

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Den fasta kostnaden debiteras på månadsavgiften. Individuell avläsning tillämpas och den faktiska förbrukningen debiteras även den på månadsavgiften.

Delat ägande accepteras på villkor att den boende äger 90% av bostaden.
Föreningen accepterar ej juridisk person.

Besök gärna föreningen informativa hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/blekingsborg

Den slutlige köparen ombeds att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Föreningens ekonomi

Årsavgifterna höjdes med 1 % från 180701. Styrelsen beslutade även att höja årsavgiften med 0,5% 190101.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009: Renovering av hissarna i höghusen.
2010: Totalrenovering av tvätturymmen - ny el, belysning, målning, kakling och självdosering av tvättmedel.
2014-2015 Värmeanläggning i form av värmepumpar och solpaneler, belysning, relining av avloppstammar, övernattningslägenhet.
2015-2016: Fasader, dörrar (entré), grindar, staket samt utomhusbelysning.
2017: All utomhusbelysning byts ut till LED-belysning samt fler stolpar.
2017: Nya garageport. Föreningen har under året gjort en asbestutredning avseende rörinstallationer i garage och källare, där merparten av installationerna inte innehåller asbest. De begränsade delarna som innehåller asbest är i gott skick och inga vidare åtgärder behövs göras.
2018: Omputsning av sockel i låghusen.
2018: Byte av garageport.
2018: Byggande av nytt miljöhus för hantering av källsortering och återvinning.
2018: Renovering av entréerna.
2019: Översyn av trädgård (pågår)

Kommande renovering:
2020: Garagetak, Aluminiumfönster- gavelfasad mot nordväst.
2021: Asfaltering av parkeringsområde.
2022-2023: Tak
2024: Byte av värmeledningar och radiatorer, slipning av trappor.

Åtgärd och årtal kan komma att ändras efter styrelsens beslut efter de aktuella projektens behov. De följer sin underhållsplan.

Kontrollerat 2019-07-09

Parkering

I föreningen finns 72 st garageplatser för bil (295kr/mån), 3 st garageplats för MC (130kr/mån) och 87 st parkeringsplatser (116kr/mån). Kösystem tillämpas. Vid intresse, kontakta fastighetskontoret för mer information. Det finns även parkeringsmöjligheter längs gator i området, både på parallellgatan på andra sidan Per Albin Hanssons väg och längs Blekingsborgsgatan.

TV/bredband

TV: Com Hem
Föreningens medlemmar har idag möjlighet till fast internetanslutning på tre olika sätt:
-Via bredbandsuttag i hallen (Ownit Broadband) (89 :- /mån)
-Via antenn-uttag i vardagsrummet (ComHem)
-Via telefonjacket (ADSL / olika operatörer)

Föreningens medlemmar erbjuds en internet-uppkoppling via bredbandsuttaget i hallen med 100/100 Mbps för 89kr/månad. För de mest krävande användarna, finns även en uppkoppling med 500-1000 Mbps för 399kr/månad.

Gårdsplats/innergård

På grönutrymmet finns föreningens lekplats med gungor, klätterställning, sandlådor mm. Allt nyligen uppfört och regelbundet besiktigat för att uppfylla de regler och säkerhetskrav som finns.

Föreningen har tre stycken grillar med tillhörande sittplatser. I anslutning till grillplatserna finner man även ett litet vattenfall som skapats för att höja miljön och skapa en trevlig stämning

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensamma tvättstugor belägna på markplan. Alla tvättstugor är försedda med elektronisk bokning och tvättmaskinerna är försedda med automatiskt dosering av både tvättmedel och sköljmedel, vilket kan väljas till/från individuellt vid varje tvätt-tillfälle

Det finns även cykelförråd och samlingslokal tillgänglig för medlemmarna. Lokalen består av ett större och ett mindre rum samt kök och toalett/dusch. Lokalen kan utan kostnad bokas av medlemmar i föreningen. Lokalen är lämplig för olika sammankomster, kalas och liknande.

Föreningen har en helt nyinredd övernattningslägenhet i ett av låghusen. Lägenheten har ett rum samt en köksplats med tillgång till kök och badrum med toalett och dusch. Det finns en enkelsäng samt en bäddsoffa med sovplats för två personer. Lägenheten kostar 250:- per natt.

Föreningen kan nu erbjuda alla medlemmar träning etc till ett mycket bra pris på ett nära gym, Kropp & Energi! Läs mer om gymmet på www.kroppochenergi.se.

Föreningen har tre återvinningsstationer.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i nordvästligt läge

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 363 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel TV. Medlemmarna betalar genom månadsavgifterna även avgift för el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,18816%
Andel av årsavgiften är
0,19%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
795 000 kr
Lägenhetsnummer
042
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
29,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1958

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
155

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Blekingsborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Blekingsborgsgatan 9

Blekingsborgsgatan 9,
214 63 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Blekingsborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Per Albin Hanssons Väg 54B
  Utgångspris
  750 000 kr
  Månadsavgift
  2 409 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  23,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!