Inflyttningsklar bostad på åttonde våningen med västerbalkong.

Blekingsborg, Malmö

Per Albin Hanssons Väg 56A

Budgivning pågår
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
4 975 kr
Antal rum
3
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 11
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 920 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Inflyttningsklar bostad på åttonde våningen med västerbalkong.

På ostörd höjd, ett stenkast från Mobilia, erbjuds nu denna ytterst välplanerade 3:a med stor inglasad balkong och vacker utsikt från hela bostaden.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
Utvald detaljbild. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
Planskiss. Per Albin Hanssons Väg 56A - Bjurfors
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till åttonde våningen och denna välplanerade bostad på populära Blekingsborg! Lägenheten har en genomgående planlösning med en oslagbar balkong i västerläge. Förutom den fantastiska balkongen består lägenheten av lättmöblerade rum och bra ytor. Lägenheten genomgick en omfattande renovering 2020 där köket renoverades, elen drogs om och uttagen jordades, nytt golv i form av exklusiv enstavsparkett las i hela lägenheten och bostaden spacklades och målades i modern greige färg. En bostad som definitivt måste upplevas på plats.

Allt detta ett stenkast bort från köpcentrumet Mobilia som har ett mycket brett serviceutbud. Här finns både livsmedelsbutiker, shopping, apotek, gym, systembolag m.m. Det finns flertalet förskolor och skolor i närområdet och föreningens mysiga innergård består av fina grönområden och lekplatser. På den parkliknande innergården finns det utemöbler och grill som de boende kan njuta av sommaren.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Genom säkerhetsdörren tar vi oss in till den välkomnande entrén med plats för skor och avhängning till höger. På golvet ligger snygg enstavsparkett som är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är målade i modern greige

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för matbord och soffgrupp. Här har du trevligt ljusinsläpp tack vara att fönsterna ligger i väster. Golvet består av enstavsparkett och väggarna är greige. I direkt anslutning till vardagsrummet ligger den härliga balkongen med underbar utsikt över västra Malmö.

Sovrum
På ostörd höjd bjuds vi två mycket lugna sovrum. Master bedroom rymmer utan problem dubbelsäng och som förvaring finns ett stilfullt garderobsparti.

Sovrum 2
Är rymligt men något mindre vilket gör att det lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller hobbyrum exempelvis. Väggarna är spacklade och målade i greige, golvet består av enstavsparkett.

Kök
Nyrenoverat kök från 2020. Ett väl genomtänkt kök i både design och funktion. En full uppsättning av vitvaror från 2020 bestående av integrerad kyl och frys, ugn, mikro, induktionshäll, spisfläkt samt diskmaskin. Utöver detta, god förvaring och generösa arbetsytor. Här finns även separat matplats för 4-6 personer vilket gör bostaden ännu mer praktiskt.

Badrum
Helkaklat badrum med stor dusch, handfat med kommod, spegelskåp och WC. Golvet är i mosaikmönster och kaklet är vitt.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Blekingsborg 6

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Blekingsborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
279
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Blekingsborgs hus färdigställdes 1958 och ligger på fastigheterna Blekingsborg 6 och Hyllie 165:46. Föreningen innehåller 279 lägenheter. Föreningens tomt är friköpt. BoNea tar hand om den ekonomiska förvaltning.

Föreningen är HSB-certifierad
Vilket innebär en långsiktig planering av ekonomi och underhåll. Under åren 2003 till 2006 så utfördes det ett stort byggprojekt -Den bestod utvändigt av nya tak på husen, treglasfönster, tillbyggnad och inglasning av balkongerna. Invändigt var det lika stora förändringar med nya badrum, nya stam rör till varm- och kallvattensystemen, nya elstammar med trefas system, jordfelsbrytare och säkerhetsdörrar med sjutillhållarlås till bostadsrätterna. Ett nytt sopsystem som gör att man har behållit sopluckorna i trapphusen för de boendes bekvämlighet. Garaget blev totalrenoverat med nytt golv och koldioxidutsläppsstyrt ventilationssystem så att det alltid är frisk luft i garaget. Tvättplattan förbättrades och gångtrappornas entréerna överbyggdes. Föreningen renoverade tvättstugorna (hösten 2010). Under 2014-2015 så har det utförts relining av avloppsrören i samtliga fastigheter. Detta projekt avslutade i början av 2016.

Föreningen har ett stort fokus på miljö, och föreningen har undertecknat HSBs klimatavtal.
Man jobbar aktivt med att reducera förbrukning av energi, tex genom har all ytterbelysning bytts till LED (starkare men ändå energisnålare), och minskad förbrukning av fjärrvärme genom mer effektiv uppvärmning.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar där de även har deras Fastighetsförsäkring. Så de boende behöver inte teckna eget bostadsrättstillägg till den egna hemförsäkringen.

Föreningens trevliga och informativa hemsida varifrån stora delar av denna information hämtats: https://www.hsb.se/malmo/brf/blekingsborg

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Den fasta kostnaden debiteras på månadsavgiften. Individuell avläsning tillämpas och den faktiska förbrukningen debiteras även den på månadsavgiften.

Delat ägande accepteras på villkor att den boende äger 90% av bostaden.
Föreningen accepterar ej juridisk person.

Föreningens ekonomi

Styrelsen anser att avgifterna bör höjas med någon procent per år för att avsätta till underhåll. Avgifterna höjs med 1 % från 1/1-21. (Kontrollerat 2020-11-28 med ordförande)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2009: Renovering av hissarna i höghusen.
2010: Totalrenovering av tvätturymmen - ny el, belysning, målning, kakling och självdosering av tvättmedel.
2014-2015 Värmeanläggning i form av värmepumpar och solpaneler, belysning, relining av avloppstammar, övernattningslägenhet.
2015-2016: Fasader, dörrar (entré), grindar, staket samt utomhusbelysning.
2017: All utomhusbelysning byts ut till LED-belysning samt fler stolpar.
2017: Nya garageport. Föreningen har under året gjort en asbestutredning avseende rörinstallationer i garage och källare, där merparten av installationerna inte innehåller asbest. De begränsade delarna som innehåller asbest är i gott skick och inga vidare åtgärder behövs göras.
2018: Omputsning av sockel i låghusen.
2018: Byte av garageport.
2018: Byggande av nytt miljöhus för hantering av källsortering och återvinning.
2018: Renovering av entréerna.
2019: Översyn av trädgård
2019 så uppfördes ett nytt miljöhus för gemensam avfallshantering inom området. Sopnedkasten plomberades och föreningen har nu en hållbar avfallshantering med ännu effektivare sortering.
2020: Entréerna i höghusen renoverades.

Kommande renovering:
2021: Butiksentréerna och entrédörrarna i låghusen ska renoveras.
2021: Garagetak
2021: Asfaltering av parkeringsområde.
2022-2023: Tak
2024: Byte av värmeledningar och radiatorer, slipning av trappor.

Åtgärd och årtal kan komma att ändras efter styrelsens beslut efter de aktuella projektens behov. De följer sin underhållsplan.
(Kontrollerat 2020-11-25)

Parkering

Parkeringsplatser:
Föreningen har 87 st parkeringsplatser placerade i ansluting till fastigheterna. Kostnad för en plats är för närvarande 124 kr/månad.

Garage
Mellan hus 54 och 56 ligger ett parkeringsgarage med 72 bilplatser och 3 MC-platser. Nedfart finns i anslutning till parkeringen på framsidan av hus 56. Garaget är försett med en dammsugare för dem som har bilar i garaget. Portar och dörrar är fjärrmanövrerade, och endast de som har plats i garaget har tillträde till detta. För att öka säkerheten för både personer och fordon, är lokalerna kameraövervakade. Kostnad för plats i garaget är för närvarande 310 kr/månad för bil samt 146 kr/månad för MC.

Kösystem tillämpas. Vid intresse, kontakta fastighetskontoret för mer information.

Gatuparkering
Det finns även parkeringsmöjligheter längs gator i området, både på parallellgatan på andra sidan Per Albin Hanssons väg och längs Blekingsborgsgatan.

TV/bredband

TV: Digitalt grundutbud via Com Hem.
Bredband: 500/500 via Ownit.

Gårdsplats/innergård

På grönutrymmet finns föreningens lekplats med gungor, klätterställning, sandlådor mm. Allt nyligen uppfört och regelbundet besiktigat för att uppfylla de regler och säkerhetskrav som finns.

Föreningen har tre stycken grillar med tillhörande sittplatser. I anslutning till grillplatserna finner man även ett litet vattenfall som skapats för att höja miljön och skapa en trevlig stämning

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensamma tvättstugor belägna på markplan. Alla tvättstugor är försedda med elektronisk bokning och tvättmaskinerna är försedda med automatiskt dosering av både tvättmedel och sköljmedel, vilket kan väljas till/från individuellt vid varje tvätt-tillfälle

Det finns även cykelförråd och samlingslokal tillgänglig för medlemmarna. Lokalen består av ett större och ett mindre rum samt kök och toalett/dusch. Lokalen kan utan kostnad bokas av medlemmar i föreningen. Lokalen är lämplig för olika sammankomster, kalas och liknande.

Föreningen har en helt nyinredd övernattningslägenhet i ett av låghusen. Lägenheten har ett rum samt en köksplats med tillgång till kök och badrum med toalett och dusch. Det finns en enkelsäng samt en bäddsoffa med sovplats för två personer. Lägenheten kostar 250:- per natt.

Föreningen kan nu erbjuda alla medlemmar träning etc till ett mycket bra pris på ett nära gym, Kropp & Energi! Läs mer om gymmet på www.kroppochenergi.se.

Föreningen har tre återvinningsstationer.

Övrigt

Besök gärna föreningen informativa hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/blekingsborg

Den slutlige köparen ombeds att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Uteplats/balkong

Rymlig inglasad balkong i sydost med grönskande utsikt över de närliggande villakvarteren

TV/bredband

Digitalt grundutbud av TV-kanaler via Com Hem.

amt ett digitalt grundutbud av TV-kanaler via Com Hem, Bredband (500/500) via Ownit.

Parkering

Parkeringsplatser:
Föreningen har 87 st parkeringsplatser placerade i anslutning till fastigheterna. Kostnad för en plats är för närvarande 124 kr/månad.
Garage
Mellan hus 54 och 56 ligger ett parkeringsgarage med 72 bilplatser och 3 MC-platser. Nedfart finns i anslutning till parkeringen på framsidan av hus 56. Kostnad för plats i garaget är för närvarande 310 kr/månad för bil samt 146 kr/månad för MC.
Kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift
4 975 kr

I månadsavgiften ingår vatten, värme, bostadsrättstillägg samt ett analogt grundutbud av TV-kanaler, och varje lägenhet har möjlighet att teckna en fördelaktigt internetuppkoppling (100/100). Föreningen har gemensamt upphandlad el, vilket debiteras kvartalsvis på avin.

Fr.om 1/1 2021 ingår bredband 500/500 i månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,39574%
Andel av årsavgiften är
0,41%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
0167
Våningsplan
8 av 11
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
68 kvm**

* Hiss från markplan

** Enligt Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump - frånluft (El)
Ventilation
Frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-03-20

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Blekingsborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Per Albin Hanssons Väg 56A

Per Albin Hanssons Väg 56A,
214 63 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Blekingsborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Blekingsborgsgatan 1B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 986 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  84,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!