Borgmästaregården, Malmö

Albinsrogatan 35

På förhand
Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
3 938 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
74 kvm

Välplanerad och genomgående trea om 74 kvadratmeter högst upp på populära Borgmästaregården. Inglasad balkong i soligt söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

På förhand. Albinsrogatan 35 - Bjurfors
På förhand
. Albinsrogatan 35 - Bjurfors
Du kommer bo i ett av de populära 3-våningshusen.. Albinsrogatan 35 - Bjurfors
Du kommer bo i ett av de populära 3-våningshusen.
. Albinsrogatan 35 - Bjurfors
Gångavstånd både till Pildammsparken och centrum.. Albinsrogatan 35 - Bjurfors
Gångavstånd både till Pildammsparken och centrum.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu presenteras en genomgående trerumslägenhet med bra planlösning i populära Borgmästaregården. Den välplanerade trerummaren utnyttjar varje kvadratmeter till fullo med ett stort sällskapsrum, charmigt originalkök med tvättmöjligheter och två rymliga sovrum mot lugnt läge. Till detta adderas en stor inglasad balkong i härligt söderläge. Otroligt ljus lägenhet högst upp med fri utsikt mot grönskande gårdar.

På omåttligt populära Borgmästaregården bor man med trevliga grönområden runt hörnet, ypperliga förbindelser till både city, shopping och ner mot kontinenten. Albinsrogatan ligger på skyddat läge, omgiven av vackert välskötta innergårdar och grönskande parker, i en populär Riksbyggenförening med god ekonomi och bra månadsavgifter.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Hall
Vi välkomnas in via en säkerhetsdörr på tredje våningen till en rymlig hall. På golvet ligger grått laminatgolv och väggarna är ljusa. Här ges god plats för både ytterkläder och förvaring.

Sällskapsrum
Till höger om hallen öppnar vardagsrummet upp sig med stora fönster mot en grön och lummig gård. På golvet ligger ett vacker ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns gott om plats för större soffmöblemang och matbord.

Kök
Charmigt och ljust kök med vita köksskåp, rostfri bänkskiva och vitt kakel ovanpå. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl/frys, fläkt och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns plats för matbord för fyra till sex personer. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs i grått laminatgolv. Köket har goda arbets- och förvaringsmöjligheter.

Master bedroom:
I fil med vardagsrummet når man bostadens stora sovrum. Laminatgolv och ljusa väggar med fönster mot lugnt läge som vetter mot gården.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Ekparkett på golvet, vitmålade väggar, och praktiskt förvaring i garderob. Här finns utgången till bostadens rymliga inglasade balkong i söderläge.

Badrum
Halvkaklat badrummet i vitt med klinker. Utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp och badkar.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söderläge.

Månadsavgift

Avgift
3 938 kr

Inkl. vatten, bredband, digital-tv, IP-telefoni, elnätavgift och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 677kr/månad som avser värmekostnad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3202%
Andel av årsavgiften är
0,31939%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
276
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74 kvm**

* Högst upp

** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1966

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-06-02

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 17
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
312
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Borgmästaregården 6 och 7 med adress Albinsrogatan 23-59 och Bisittaregatan 10-16 i Malmö om totalt 312 lägenheter. Byggnaderna uppfördes 1966. Föreningens tomt är friköpt. Ekonomisk och teknisk förvaltning sker genom Riksbyggen.

El
Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin. Mätaravläsningen sker nu också med automatik, även vid avflyttning.

Medlemskap
Föreningen tillåter ej delat ägande, endast för makar och sambos.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som köpare.
Föreningen önskar göra tillsyn innan medlemsansökan godkänns.

Besök gärna föreningens informativa hemsida; www.malmohus17.se

Föreningens ekonomi

Föreningen planerar att höja månadsavgiften med 3% från 2021-01-01.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2016 miljöhus på föreningens innergård
2015 Renovering av värmesystem
2014 Golv, väggar och tak i tvättstugorna renoveras
2013 Lekplatserna fräschades upp på innergården
2012 Obligatorisk ventilationskontroll
2012 Brandväggar
2011 Installation av individuell elmätning
2011 Installation av digital-tv
2010 Installation av bredband och IP-telefoni
2009/2010 Fasaden förbättrades
2006 Fönster byttes
2000 Balkonger byggdes ut och glasades in
2020 Hissarna i höghusen
Kommande renoveringar:
2020/2021 Relining av avloppstammarna.

Parkering

Föreningen erbjuder 85 garageplatser, 3 mc-platser och flertalet p-platser. Pris för p-plats 140 kr/mån och pris för garageplats 285 kr/mån. För att reservera en parkeringsplats eller ställa dig i kö till garageplats, kontakta styrelsen mail styrelsen@malmohus17.se.
Uppskattad kötid parkeringsplats ca 2 månader, garage ca 3-5 år.
Föreningen har dessutom ett antal gästparkeringsplatser. Dessa är avgiftsbelagda och är speciellt markerade. Avgiften betalas i befintlig parkeringsautomat med avgift 7 kr per timme eller 60 kr per dygn. Finns även gott om parkeringar längs med hela Albinsrogatan.

TV/bredband

Ansluten till digital-tv via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband 1000 Mbit och IP-telefoni via Net at once. Bredband samt basavgiften för IP-telefoni ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Grönskande gård med utemöbler, grillplats och lekplats för föreningens minstingar.

Gemensamma utrymmen

I huset finns det 1 st mangelrum med både kall och varm-mangel, och 5 st tvättstugor, med 2 st tvättmaskiner och torktumlare i varje. 4 st har tillhörande torkrum och 1 har 2 st torkskåp istället för torkrum.

I höghusen finns förråden på vinden och i låghusen i källaren.

Allhobbyrum, här kan du göra diverse hobby/renoveringsprojekt som kanske är svåra att utföra i lägenheten ibland. Det finns ett rum i varje hus och kontroll av tillgänglighet samt bokning sker i samråd med vaktmästaren på tel. 0708-193192.

Det finns hobbyrum för uthyrning om man kanske har en mer avancerad hobby som kräver det.

Föreningens fritidslokal kan lånas av medlemmarna för privat bruk för t.ex. barnkalas. Fritidslokalen är åter öppen för lån fram till 22:00. Storhelger (påsk, midsommar, jul och nyår) är undantagna. Kostnad lokalen Bisittareg. 400 kr. och Albinsrog. 37 700 kr som faktureras på nästa hyresperiod. Deposition 500 kr, återfås då lokalen är inspekterad. Eventuella kostnader som föreningen har för städning eller störningsjour kommer att debiteras den lägenhetsinnehavare som har lånat lokalen.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Livsmedelsbutiker i närområdet
400 m Coop Forum
470 m ICA Kvantum Malmborgs Mobilia

För mer information se föreningens hemsida, www.malmohus17.se

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Borgmästargården? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Albinsrogatan 35

Albinsrogatan 35,
214 67 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Borgmästaregården, Malmö

  På förhand
  Adress
  Annebergsgatan 25
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 791 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!