Mysig lägenhet med med två balkonger

Borgmästaregården, Malmö

Annebergsgatan 12A

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
6 113 kr
Antal rum
4
Boarea
108,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Mysig lägenhet med med två balkonger

Charmig bostad på omåttligt populära Borgmästaregården. Väldisponerad med spännande planlösning och dubbla balkonger!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På omåttligt populära Borgmästaregården med trevliga grönområdet runt hörnet, närhet till city och ypperliga förbindelser till både centrum, shopping och ner mot kontinenten hittar vi här en underbar fyra, som idag används som en trea, med spännande planlösning. På tredje våningen hittar vi denna väldisponerade och trevliga lägenhet. Bra med förvaring och med två härliga inglasade balkonger. Ett välplanerat kök och ett sovrum öppnat mot vardagsrummet gör att här finns gott om rum för gästerna och den stora familjen.
Med fräscha detaljer går här verkligen att trivas!

HSB-föreningen Lagmannen är väldigt omtyckt och anses som en stabil och trygg förening. Med goda faciliteter med både övernattningslägenhet och hobbyrum. Lummiga uteplatser med gemensam grill och utemöbler finns till förfogande för härliga grillkvällar på sommarkvällen.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med god förvaring i form av skjutdörrsgarderober. Stilfull klinker och ljusa väggar leder oss in i bostaden.

Gäst-wc:
Praktiskt helkaklat gäst-wc i marmorkakel. Här finner vi wc och handfat.

Sovrum:
Mysigt sovrum med originalparkett och ljusa väggar med grå fondvägg. Bra förvaring.

Vardagsrum / Sovrum:
Vardagsrum som är kombinerad med ett sovrum i öppen planlösning. Ger en härlig känsla med fönster i två väderstreck. Vacker originalparkett och väggarna är vita. Utgång till de härliga balkongerna i två väderstreck.

Kök:
Fräscht kök med vit inredning och snyggt kontrasterande bänkskiva i grått. Goda arbetsytor och bra förvaring. Här finns god plats för matbord. Det praktiska klinkergolvet följer oss från hallen och ger oss en röd tråd. Här finns kyl, frys, ugn, micro, häll, fläkt, vask samt kockens bästa vän diskmaskinen.

Sovrum:
Väl tilltaget sovrum med snygg originalparkett och ljusa väggar. Utgång till den ena balkongen.

Badrum:
Rymligt badrum med dusch, förvaring, vask och wc. Vitt kakel möter blått klinkergolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Länsmannen 1

Om föreningen

Namn
HSB Brf Lagmannen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
490
Antal lokaler
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lagmannen registrerades 1962 och omfattar förvaltningen av fastigheterna Lagmannen 3, Länsmannen 1-3 samt Rådmannen 1, 2 & 4. I föreningen finns 490 lägenheter som fördelar sig på 10 bostadshus och 8 lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt.

Ekonomi:
- Föreningen planerar att höja avgiften med 3% fr o m år 2020 (kontrollerat med styrelsen 2019-05-06).
- Föreningens tomt är upplåten med tomträtt. Omförhandling av tomträttsavtalet kommer att ske under 2020 då det nuvarande tomträttsavtalet löper ut. Den nya tomträttsavgälden börjar gälla 2021. Senaste omförhandlingen av tomträtten skedde under 2010. Föreningen har tagit hänsyn till den kommande omförhandlingen av tomträttsavgälden i den planerade avgiftshöjningen. Några ytterligare höjningar på grund av omförhandlingen planeras inte (kontrollerat med styrelsen 2019-05-06).
- Föreningen har tecknat ett gemensam elavtal. Individuell avläsning tillämpas och debiteras på månadsavin.

Medlemskap:
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas vid utträde.
- Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen.
- Delat ägande mellan förälder/barn accepteras som medlemskap. Den som ska bo i lägenheten måste dock äga minst 5%.
- Föreningen utför tillsyn i samband med överlåtelse. Tillsynen bokas av säljaren med köparen och vicevärden Fredrik Limås på tel 040-964212.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi

Planerade avgiftshöjningar:
2020 +3%
2021 +3%
2022 +2%
Siffrorna är preliminära och kan komma att förändras.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2005: Balkongerna har byggts ut och glasats in. Nya elcentraler i lägenheterna.
2007-2008: Tvättstugorna är renoverade med nyare maskiner. Källargångarna och trapphusen är renoverade.
2015: Föreningens miljöhus blev färdigbyggt och hissarna i höghusen renoverades. Upprustning av utemiljön med bland annat ny lekplats och utebelysning. Nya värmeväxlare och tilläggsisolering i taken.
2016: Fasader på höghusens södergavlar blev tvättade och underhållsbehandlade.
2017-2018: Reling av vattenstammar och avloppsstammar (slutfört okt 2018). Fasadkomplettering - blev inte helt godkänd i besiktningen.

Kommande renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2019-05-06):
2019: Renovering av fasaden påbörjas hösten 2019 och beräknas pågå i två år.

Det finns en underhållsplan som föreningen följer.
För mer information se årsredovisningen eller föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/lagmannen

Parkering

Föreningen har 266 parkeringsplatser utomhus som kan hyras för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I dagsläget är det 15 medlemmar i kö (kontrollerat med styrelsen 2019-05-06). Fri parkering (upp till 24 h) råder på Annebergsgatan.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Sydantenn.
Bredband via Ownit. Obligatorisk kostnad 65 kr/mån. Hastighet: 1000/1000 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en härlig gårdsmiljö med lummiga uteplatser, gemensamma grillplatser, utemöbler och lekplats för föreningens minstingar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder totalt 18 tvättstugor som är belägna i källarplan i föreningens olika bostadshus. På Annebergsgatan 5 finns det t ex 2 tvättstugor i källaren. Tvättstugorna är renoverade med nyare maskiner. Vardera tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Till samtliga lägenheter tillhör ett källarförråd. Till lägenheterna i 8-våningshusen ingår även ett mindre matkällarförråd.

Föreningen har en övernattningslägenhet som är belägen på Annebergsgatan 3A. Lägenheten har 6 bäddar och går att hyra mot en avgift på 300 kr/natt. Om man väntar övernattande gäster går det bra att kontakta fastighetskontoret för bokning av lägenheten.

Det finns även möjlighet till att boka Brf Domaren och Brf Notariens övernattningslägenheter. Dessa har 4 respektive 2 bäddar. Pris för dessa är 300 kr/natt respektive 150 kr/natt.

Fritidslokalen går att hyra för 400 kr. För att boka vänder ni er till fastighetskontoret.

Gymkort kan du köpa på fastighetskontoret. Kostnad: 450 kr/år. Gymlokalen ligger på Annebergsgatan 2.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i väst
Inglasad balkong i öst

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 113 kr

Värme, vatten, kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband på 65 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,25814%
Andel av årsavgiften är
0,25814%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
3 av 8
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
108,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1964

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
135

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Borgmästargården? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Annebergsgatan 12A

Annebergsgatan 12A,
214 66 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy