Den perfekta Cityvåningen

City, Malmö

Mäster Nilsgatan 8

Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
4 563 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Den perfekta Cityvåningen

Luftig sällskapsvåning med västerbalkong, hiss från markplan och ett fantastiskt Cityläge! Välkomna.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
Härlig sommarbalkong med plats för alla vännerna!. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
Härlig sommarbalkong med plats för alla vännerna!
Västerbalkong med både sol och utsikt!. Mäster Nilsgatan 8 - Bjurfors
Västerbalkong med både sol och utsikt!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i stan, nära Hansacompagniet, finner vi denna superfina sällskapsvåning alla moderna attribut vi söker idag!

Bostaden ligger på ett högt våningsplan och bjuder på en stor väster-balkong med vyer över S:t Petri kyrkan. Interiört erbjuds en lyxig känsla med sällskapsytor i kök, vardagsrum och balkong. HTH-kök med köks-ö och master bedroom med walk in closet och ett "svit-badrum". Den lyxiga känslan förstärks av bekvämligheter såsom gäst-wc, egna tvättmöjligheter och två fullstora sovrum. På golven löper brädgolv och naturstensgolv. Perfekt för paret som vill flytta in direkt!

Mäster Nilsgatan 8 är en utmärkt adress för storstadsbon som önskar närhet till stadens alla bekvämligheter. I bostadens absoluta närhet finner du Malmös ledande citygalleria Hansa och Lilla torgs uteserveringar. Det korta promenadavståndet till Centralstationen underlättar pendlarens vardag och kommunikationerna i området är utomordentliga med stadsbussarnas hållplats utanför fastigheten. Scaniabadet och Ribersborgsstranden nås på behagligt cykelavstånd under årets härliga sommardagar.

Varmt välkommen!

Interiör

Hall
Välkomnande hall med exklusiv Italiensk klinker från cotto d'este samt vita bredspacklade väggar.

Gäst WC
Natursten på golvet från Landernäs. Badrumsmöbel från HTH med granitsten från landernäs, samma sten ligger på golvet. Handfat kommer från italienska Lineabeta. Inkaklad spegel.

Kök
Exklusiv Italienskt kakel från cotto d'este (60x60). Köksleverantören kommer från HTH. Hela bänkskivan inklusive vasken och stänkskivan är i Corian som är väldigt exklusivt och snyggt. Installerat av Mamutdesign. Köket är stort och rymligt och är finns en köks-ö med marmorskiva. Vitvarorna kommer från Siemens och Electrolux (Ugn, Micro, häll, fläkt, diskmaskin, kyl/frysskåp med manuell ismaskin och automatiskavfrostning och bakteriefilter för luktfri kyl).
Inbyggd tvättmaskin med torktumlare döljs bakom ena köksluckan. Riktigt snyggt och praktiskt!

Badrum
Möbel från HTH med cararramarmor från Landernäs. Handfatet är från Lineabeta. Designad handukstork från INR. Regndusch från Hans Grohe. Snyggt och stilsäkert badrum renoverat på allra bästa vis.

Sällskapsrum
Stort och rymligt med massivt furugolv som vitlaserats och vita bredspacklade väggar. En naturlig del rymmer stort soffmöblemang och den andra rymmer stort matsalsmöblemang! Även härifrån når man den västervända balkongen.

Balkong
Stor balkong med ingång från sällskapsrummet. Härligt västerläge där man kan njuta av solen och utsikten mot kyrkan!

Master Bedroom
Vilket sovrum, hotellkänsla deluxe! Stort, ljust och rymligt med vita bredspacklade väggar samt massivt furugolv som vitlaserats. Här har man en arkitektritad lösning som ger en privat ingång till både en stor walk-in-closet och det stora, lyxiga badrummet.

Sovrum 2
Härligt sovrum med vita bredspacklade väggar samt stilsäkert massivt furugolv som vitlaserats. Plats för en stor säng och arbetshörnan om så önskas då här är gott om plats.

Samtliga fönsterkarmar är utbytta till natursten från Landernäs.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Erik Menved
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
87
Antal hyresrätter
8
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1100*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Erik Menved är en äkta förening som bildades 2009. Föreningen omfattar 87 lägenheter (varav 8 hyresrätter) och 2 lokaler på Mäster Nilsgatan 2, 8, 14 och 24. Källare med garage, innergård och lokaler i markplan förvaltas av Wihlborgs Fastigheter. Föreningen har servitut att bl.a. nyttja innergården. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Skånes Redovisningstjänst. Friköpt mark.

Avgiftshöjningar
Senaste avgiftshöjningen skedde 2020-01-01 med 2%. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-04-02).

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder/barn men den som ska bo i lägenheten måste äga del av bostaden. Ägarandelarna bör vara fördelat på 50/50, men prövas i fall till fall. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Tillsyn
I samband med tillträdet vill föreningen utföra en tillsyn av lägenheten med säljaren. Säljaren kontaktar då Kai på HSB, 010-4423224 som har i uppdrag att utföra detta. Kostnaden för tillsynen på 1295kr fakturerar sedan HSB till säljaren och en kopia av protokollet skickas till föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2012 Utfördes en omfattande renovering:
- byte tappvattenstammar,
- relining avloppsstammar,
- totalrenoverades samtliga badrum,
- renoverades tak,
- renoverades tvättstugor,
- åtgärder/översyn av ventilation
2012-2016 Renovering av hissarna (och installation av nya hissar på Mäster Nilsgatan 2 och 8)
2017 Renovering av trapphuset på Mäster Nilsgatan 24 (nya säkerhetsdörrar, nytt golv och ommålning av väggar och tak)
2018 Infört tag-system till entréer och miljörum

Planerade renoveringar
I dagsläget planeras det inga större renoveringar inom den närmsta framtiden.
På sikt planerar föreningen en fönster- och fasadrenovering men det är inget som är beslutat ännu.

Parkering

Föreningen erbjuder 41 boendeplatser i garaget under fastigheten som kan hyras till ett rabatterat pris (980 kr/mån) av P-Malmö. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det 7 perser i kö (kontrollerat med P-Malmö 2020-04-02). Ytterligare parkeringsmöjligheter erbjuds i S:t Petri-garaget till ordinarie pris. Kontakta P-Malmö för mer information om priser och tillgänglighet. Förvaltningen sköts av Wihlborgs Fastigheter.

Kommunal boendeparkering råder i närområdet. För mer info besök: http://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. För ytterliggare information och utbud se: www.comhem.se.
Bredband via ComHem. Hastighet: 50/10 Mbit/s. En obligatorisk kostnad för bredbandet tillkommer avgiften med 119 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningens medlemmar har tillgång till en stenbelagd innergård med grillmöjligheter som förvaltas av Wihlborgs Fastigheter. Ett servitutavtal ger medlemmarna rätt att nyttja gården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det totalt fyra tvättstugor med torkrum. Två av dem är belägna på Mäster Nilsgatan 8 och de andra två är belägna på Mäster Nilsgatan 24. Utöver detta finns även cykel-, miljö- och barnvagnsrum i föreningen.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.erikmenved.se

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten ingår det vindsförråd och ett mindre skafferiförråd på vån 2.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 563 kr

I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-tv (basutbud) och bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 119 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,53%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
332
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
78 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1972-74

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
161
Energideklarationsdatum
2011-06-28

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Mäster Nilsgatan 8

Mäster Nilsgatan 8,
211 26 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roskildevägen 13B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 514 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  92,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  City, Malmö

  Adress
  Bergsgatan 13A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 927 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-05-31 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stora Nygatan 22
  Utgångspris
  3 550 000 kr
  Månadsavgift
  5 295 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Adress
  Beijerskajen 2E
  Utgångspris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 053 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm