På drömsk undangömd adress mitt i staden

City, Malmö

Norra Långgatan 2

På förhand
Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
2 373 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4
Boarea
51 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På drömsk undangömd adress mitt i staden

Här bor man på en undangömd återvändsgata precis invid Kaptensgatans cykelstråk, granne med stadens gågata men samtidigt på avskiljt läge.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här bor man på en undangömd återvändsgata precis invid Kaptensgatans cykelstråk, granne med stadens gågata men samtidigt på avskiljt läge. I det pampiga hörnhuset från 1904 bjuds man in genom gedigen port till föreningens vackra gårdsmiljö, på våningsplan två väntar en ljuvlig lägenhet från förra sekelskiftet med en svart smidesbalkong i soligt söderläge. Denna vita dröm har en genomgående planlösning med stora fönsterpartier i söder och norr samt yta på rätt ställen. Från det mysiga köket nås den stora balkongen som erbjuder sol hela dagen och inpå kvällen, gårdsläget känns nästan för bra för att vara sant. Glasade dubbeldörrar leder en ut till balkongen, vilket ger en extra fin känsla. Här finns dessutom trevliga attribut som stuckaturer, takrosetter, vitmålade brädgolv och en takhöjd på hela 3,25 m. Här bor man i en mindre, välskött förening där man kan ha större middagar på den nyrenoverade innergården, här finns fina utemöbler, grillar och partytält. En bostad som är mycket ljus och charmig som dessutom känns rymlig genom takhöjden och den välplanerade ytan. Låg månadsavgift i föreningen.

På Norra Långgatan bor du på eftertraktat cityläge med allt du kan tänkas behöva utanför porten. Allt från populära kvarterskrogen Bullen som bjuder på stadens bästa husmanskost, till gågatans folkvimmel och caféer. I fastigheten har man dessutom sin egna frisörsalong och cykelbutik. Kort sagt ett utmärkt alternativ för den bekväma citymänniskan! Gång och cykelstråket Kaptensgatan leder dig snabbt till Citytunneln som tar dig vidare till Köpenhamn och varmare breddgrader.

Lägenheten kommer snart till salu, kontakta gärna mäklaren för intresseanmälan.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brf Gamen 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gamen 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen har adresserna Norra Långgatan 2 och Kaptensgatan 9 och består av 12 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen bildades 2003 och är en äkta förening. Tomten som fastigheten står på är friköpt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen. Fastighetsskötsel samt trappstädning sköts av föreningen. Ekonomin förvaltas LRF Konsult.

Föreningen godkänner delat ägande, det vill säga att föräldrar köper bostadsrätten för barns räkning, förutsatt att den boende i bostadsrätten äger minst 50%. Juridisk person accepteras ej.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med ordförande 2019-08-20)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980 - utbyte vatten och avloppsstammar i kök och badrum
1980 - utbyte el
1980 - utbyte fönster
2006 - installerades säkerhetsdörrar till alla lägenheter, trappuppgångarna målades om och vinden exploaterades. Samma år omjusterades samtliga element för bättre värmeförsörjning.
2007 - lades ny plåt på taket mot gatan och ny papp på taket mot gården. Dessutom byttes delvis elen i trapphus och grunden dränerades ut mot gårdssidan.
2007/2008 - totalrenoverades innergården och samtliga trapphus.
2008 - installerades nya entréportar i ek. Dessutom genomfördes en radonmätning och en OVK-besiktning med godkänt resultat.
2012 - installerades nya maskiner i tvättstugan
2013 - byggnation av balkonger
2013 - fräschades gården
2017 - Renovering av tak, fönster och fasad. Byte av värmeanläggning.
2019 - Pågående renovering av felaktigt byggda terrasser på taket som påverkar fyra lägenheter på 4 och 5 våningen. Källaren fuktsäkras och där installeras en dräneringspump.

Det finns inga planerade renoveringar. (Kontrollerat 2019-08-20)

Parkering

Föreningen erbjuder inga parkeringsplatser men det finns på gatan i kvarteret.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via Com Hem. Det är basutbudet som ingår i månadsavgiften. Ytterligare information finns på www.comhem.se

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd tillhörande lägenheten. Det finns en tvättstuga på markplan tillhörande föreningens medlemmar, här finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även ett cykelförråd för cykel- och barnvagnsförvaring i källaren.

Övrigt

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Köparen uppmanas att själv kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Uteplats/balkong

Balkong i söderläge in mot gården.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 373 kr

I månadsavgiften ingår det värme, vatten och kabel-TV. (Com Hem basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
4,14634%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
228

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Malmö City? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Norra Långgatan 2

Norra Långgatan 2,
211 41 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  City, Malmö

  Adress
  Mäster Nilsgatan 24
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 297 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm