Charmig och genomgående 30-talare med balkong

Dalaplan, Malmö

Bragegatan 2A

Budgivning pågår
Pris
1 495 000 kr
Avgift
3 692 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
61 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 670 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Charmig och genomgående 30-talare med balkong

Ljuvlig och välplanerad tvåa med mycket charm och fina 30-tals attribut! Välmående förening med låg skuldsättning. Balkong med eftermiddagssol.

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ta trapporna upp till husets andra våningsplan och kliv ni i en tidskapsel tillbaka till trettiotalets Malmö. Lägenheten kryllar av originaldetaljer så som breda fönsterbänkar och höga fotlister samt tidstypisk fiskbensparkett som breder ut sig. Köket har originaldetaljer kvar i överskåpen men har fått en upprustning i övriga delar utan att tappa charm. I vardagsrummet finner vi en fantastisk yta att möblera med både större soffmöblemang och matsalsbord. Bostadens lilla extra touch får bli den trevliga balkongen som sträcker sig utmed sovrummet med ett fantastiskt sydvästläge. Gott om förvaring i det tre fasta förrådsutrymmena som idag används som klädgarderober.

Dalaplan finner vi nära både Södervärn, Pildammarna och Möllevången och området blir ständigt mer och mer centralt och efterfrågat. Här är gångavstånd till Malmös mest centrala delar och bakom hörnet lockar Pildammarna för motion, Mobilia och Triangeln för pulserande cityliv. För den som önskar nås Triangelstationen snabbt och enkelt på gångavstånd med kommunikation ut i världen via Köpenhamns flygplats och även goda busskommunikationer från Södervärns knutpunkt.

Denna bostad lämpar sig perfekt för den som vill bo med närhet till det mesta!

Interiör

Hallen välkomnar dig in till denna bostad som präglas av ljusa öppna ytor, välbevarade golv i original och generös takhöjd. Här har du möjlighet att hänga av ytterkläder och ta dig an bostaden. Badrummet nås från hallen och är helkaklat i tonerna av grått och vitt. Utrustat med handdusch, badkar wc, handfat, badrumsskåp och spegel. År 2019 emaljerades badkaret om och ny toalettstol sattes in.

I direkt anslutning till hallen nås det rymliga vardagsrummet med välplanerade ytor, vackert ljusinsläpp och ljuvlig fiskbensparkett. De höga fotlisterna ramar elegant in rummet som med enkelhet rymmer både större matbord och soffhörna.

Vidare in i bostaden finner vi bostadens sovrum som även det bjuder på en bra yta. Läckra väggar i en blå nyans som gifter sig på ett ypperligt sätt med de gråmålade brädgolvet. I sovrummet finns det utrymme för en större säng och förvaring hittar vi i den inbyggda garderoben. Ut mot Bragegatan når vi bostadens mycket trevliga balkong i ett perfekt söderläge att tillbringa soliga eftermiddagar i goda vänners sällskap.

Köket har en härlig funkiskaraktär tack vare bevarade ovanskåp i original. För att uppdatera köket har nya underskåp installerats i samma stil, inköpta på Ikea. På golvet ligger ett brädgolv, vägarna är vitmålade vilket går väl ihop med den dovt blå färgen på köksluckorna. Här erbjuds det goda förvarings- och beredningsytor samt plats för matbord (2-4 personer) om så önskas. Utrustningen består av kyl och frys, ugn med spishäll och kolfilterfläkt. Två praktiska och väl tilltagna klädgarderober nås mellan köket och vardagsrum för maximal förvaring.

Välkommen att kolla in denna drömtvåa med mycket charm och rymd med ljuvlig balkong i söderläge!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Alven
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Alven bildades 1935 och huset stod klart 1939. Föreningens adresser är Nobelvägen 11 och Bragegatan 2. Här finns 40 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens tomt är friköpt. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Severins Bygg och Fastighetsservice står för fastighetsskötsel och trappstädning.

Ekonomi
Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-02-26). Senaste avgiftshöjningen gjordes 2021-01-01 med 10%.

Medlemskap
- Delat ägande godkänns av föreningen, tex att förälder och barn äger lägenheten gemensamt. Det finns inget krav på ägarandelen.
- Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.
- Tillsyn ska göras innan köparen flyttar in. Denna bokas med fastighetsbolaget Severin. Nuvarande ägare bokar tillsynen.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
90 talet 3-glas fönster
1994 Utbyte tappvattenstammar
1997 Elbyte
2001 Balkongombyggnad
2003 Bredbandsanslutning
2009 Installation säkerhetsdörrar och målning av trapphus
2012 Utbyte avloppstammar kök, avloppsstammar badrum kommer att utbytas vid behov.
2014 Nya torktumlare och stuprör
2017 Fasadrenovering

Kommande renoveringar (kontrollerat 2021-02-26):
2020-2021 OVK-kontroll
2021 Spolning avloppstammar
2021 Byte av dörrportar

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem, tillkommer som en obligatorisk avgift på avin.
Bredband via Telenor, tillkommer som en obligatorisk avgift på avin. Hastighet 100MB.
(Finns kommande planer på att byta leverantör, kontrollerat 2021-02-26)

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård och en takterrass som nås via trappen. Grill och utemöbler finns. Cykelställ under tak finns på gården.

Gemensamma utrymmen

- Det finns tvättstuga i källaren som nås från gården. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.
- Cykelförråd finns i källaren.
- Till bostadsrätten ingår källarförråd och vindsförråd.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Parkering

Boendeparkering gäller i området.

Månadsavgift

Avgift
3 692 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatorisk tillägg avseende kabel-tv och bredband vilket är inkluderat i 3692kr/mån.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
26
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
61 kvm*

* Enligt säljaren efter egen uppmätning av bostadsrätten (se bifogad uppmätning under dokument) 1
1 57,9 kvadratmeter enligt lägenhetsregistret. 61 kvadratmeter enligt egen uppmätning av Anticimex.

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Bragegatan 2A

Bragegatan 2A,
214 30 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  Adress
  Sevedsplan 11B
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 257 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 10.10 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dalaplan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dalaplan 4D
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 088 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!