Populära Dalaplan!

Dalaplan, Malmö

Smålandsgatan 19B

På förhand
Pris
995 000 kr
Avgift
2 118 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4
Boarea
47 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Populära Dalaplan!

Fin tvårummare på andra våningen med renoverat badrum, stort sällskapsrum och trevligt sovrum. Nära till kommunikationer och Mobilia!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

 • Extra kontaktperson

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Fin tvårummare på andra våningen med renoverat badrum, stort sällskapsrum och trevligt sovrum. Nära till kommunikationer och Mobilia!

Interiör

Vi tar trapporna upp från lugna Smålandsgatan till andra våningen där vi möts av denna mysiga och välplanerade tvårummare.
Hallen är målad i en grå ton och på golvet ligger ett mörkt laminatgolv som sedan också följer genom hela bostadens golvytor. Här finns plats för avhängning samt en inbyggd garderob för förvaring.

Från hallen når vi bostadens kök som med sina mörka träluckor matchar golvet perfekt. Här finns gott om förvaring i de många skåpen, där överskåpen har snygga glasfönster. Utrustningen består utav kyl/frys, spishäll, ugn och spisfläkt i rostfritt. Bänkskivan är mörk och ovan finner vi vitt kakel. Väggarna är målade i vitt. Plats för matbord med stolar för 4 personer.

Vardagsrummet är stort och ljust, med samma golv som i de andra rummen. Väggarna är vitmålade och här finns ett stort fönster med fint ljusinsläpp. Rummet har plats för både stort soffmöblemang och matplats.

Vidare från vardagsrummet kommer vi in i bostadens sovrum. Här har väggarna målats i en fridfull grå ton som passar bra med det mörka golvet. Här finns plats för dubbelsäng och garderober om så skulle önskas.

Badrummet är smakfullt renoverat 2015 i klassiska färger. Helkaklat i vitt med grått klinkel på golvet. I badrummet finns en takdusch, wc, handfat med kommod, handdukstork samt spegel.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Viljan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
115
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Viljans hus är byggda 1944-45 och består av tre huskroppar. Föreningen har 115 lägenheter samt 1 lokal. Gemensam innergård med uteplats som renoverades 2017. Föreningen har en festlokal som medlemmarna kan hyra mot en deposition. I huset finns också en gästlägenhet som står till de boendes förfogande mot en ringa avgift. Föreningens ekonomi förvaltas av SBC. Tomten är friköpt.

Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget (2019-11-05)

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende i bostaden ska dock äga minst 10%.

I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn.

Ovanstående information är hämtad från styrelsen samt årsredovisningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida https://brfviljan.wordpress.com/ för mer information. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Fönster 1992
Vattenstammar 1998
Avloppsstammar i kök 1998
Elstammar 1998
Fasad och tak 2011-2012
Tvättstugor 2013
Innergårdarna renoverades 2016/17
Kollektivt bredbandsavtal för föreningens medlemmar tecknades med Bahnhof 2017
Relining håller på att genomföras 2018/2019
Slutförande av relining 2019

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

TV- Comhem och bredband Bahnhof.

Gårdsplats/innergård

Det finns tillgång till fin gårdsplats med utemöbler och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör både ett vinds- och ett källarförråd. Möjlighet till att hyra extra förråd finns till en kostnad av 250 kr/månad. I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns även en samlingslokal som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/tillfälle och 500 kr för deposition. Föreningen har en gästlägenhet och i källaren finns även cykelrum.

Övrigt

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende i bostaden ska dock äga minst 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 118 kr

Obligatoriska tillägg: Värmetillägg 506 kr/mån, Kabel-TV 64 kr/mån, Bredband 83 kr/mån.
Totala månadsavgiften uppgår till 2 771 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,84365%
Andel av årsavgiften är
0,8457%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
995 000 kr
Lägenhetsnummer
331
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
47 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1944

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadiongatan ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Södra Innerstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innerstadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Smålandsgatan 19B

Smålandsgatan 19B,
214 30 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

 • Extra kontaktperson

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18