Välplanerad hörnlägenhet med med balkong i västerläge

Dammfri, Malmö

Ängdalavägen 31

På förhand
Utgångspris
1 750 000 kr
Avgift
3 530 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
52 kvm

Välplanerad hörnlägenhet med med balkong i västerläge

En halvtrappa upp i populär HSB-förening med god ekonomi erbjuds denna fina tvåa om 52 m² med balkong ut mot park

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Ängdalavägen 31 - Bjurfors
. Ängdalavägen 31 - Bjurfors
På förhand. Ängdalavägen 31 - Bjurfors
På förhand
Bild GC. Ängdalavägen 31 - Bjurfors
Bild GC

Beskrivning

Beskrivning

I gröna, sköna omgivningar på populära Dammfri finner vi denna välskötta tvåa om 52 m². Här bor ni en halvtrappa upp i populär HSB-förening med god ekonomi i välskött fastighet från 1950. Bra planlösning, stilrent badrum som renoverades under 2015, äldre kök och generös balkong i bästa västerläge in mot den grönskande parken är några av de attribut som skapar hög trivselfaktor.

Bo i lugna kvarter med direkt närhet till restauranger, caféer och affärer. Gång- cykelavstånd till vackra Slottsparken och Pildammsparken med fina promenadstråk, Citys kulturutbud och inte minst Ribersborgs vidsträckta stränder. Utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar samt närhet till Citytunneln vid Triangeln.
Varmt välkommen på visning!

Interiör

Entré
Stor välkomnande hall med snyggt klinkergolv. Här finns goda avhängningsmöjligheter i garderoberna. Väggarna är släta och målade i vitt.

Vardagsrum
Från hallen når vi vardagsrummet med bevarad originalparkett och vita släta väggar. Generös yta som ger plats till både soffgruppen samt till matbord. Det finns fönster i två väderstreck som bidrar till härligt ljusinsläpp. Härifrån når vi även utgång till balkongen i väster med utsikt över den grönskande parken.

Sovrum
Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vita släta väggar och laminatgolv. Fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp.

Kök
Ljust kök i äldre utförande med vitvaror från 2006. Köksfabrikatet är från IKEA. Förvaringsmöjligheter finns i både över- och underskåp bakom ljusa luckor. Över den vita bänkskivan sitter vitt kakel. Utrustning: köksfläkt, spishäll, ugn och kyl/frys. På golvet ligger laminat.

Badrum
Badrummet totalrenoverades under 2015. På golvet vilar grått klinker och väggarna är kaklade i vitt, väldigt fräscht. I taket finns infällda spotlights. Utrustat med toalett, handfat, duschväggar och badrumsskåp

Tillträde enligt överenskommelse

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ängdala 3

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och ett matförråd som tillhör lägenheten. Föreningen har ett gästrum som medlemmar kan hyra. Kostnad 100kr/dygn. Tre stycken gemensamma tvättstugor som är placerade i huset på Pilåkersvägen. Det finns även cykelfrråd/barnvagnsrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: HSB -Bolina eller Com Hem.

Månadsavgift

Avgift
3 530 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg och fast elnätsavgift.
Kostnad för elförbrukning läggs på månadsavin. Det belopp som faktureras varje medlem är den faktiska förbrukningen. Den fasta elnätsavgiften bekostas av föreningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,49036%
Andel av årsavgiften är
1,49036%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 750 000 kr
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
52 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-01-21

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Hilleröd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
70
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Hilleröd är en äkta bostadsrättsförenining som består av 70 lägenheter på adresserna Pilåkersvägen 7, Ängdalavägen 28, 29 och 31. Denna förening är en av få som äger sin mark i området, vilket innebär att de inte kommer att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. HSB handhar den ekonomiska förvaltningen.

Gemensam el
I föreningen har man en gemensam upphandling av hushållsel. Detta innebär att föreningen bara har och betalar för en anslutning till elnätet. Elen handlas upp med hjälp av HSB som förhandlar åt många föreningar och som därmed har förhandla fram förmånligt elpris. Kostnaden för elen läggs på månadsavierna från HSB. Det belopp som faktureras varje medlem är den faktiska förbrukningen genom den digitala avläsningen.

Medlemskap
Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar. Föreningen tar ett styrelsebeslut innan varje godkännande av medlem för varje fall av delat ägande, den som bor i lägenheten måste äga minst 10 %. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Ekonomi
Föreningen är en av få i området som har friköpt tomt (dvs ingen tomträtt) och kommer därför inte påverkas av tomträttsavgäld. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Det kommer att ske en höjning med 3% årsskiftet 2020/2021.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
Fönster, balkonger och vattenstammar är bytta i början av 90-talet.
Ca 2002 byttes el-stigare och el till samtliga lägenheter
2007 spolades samtliga avloppssystem
2012 renoverades fjärrvärmesystemet
2014 renoverades tak och fasad färdigställdes.
2016-2017 Uppfräschning av källare/trapphus
2016-2017 Trädgårdsöversyn
2016 -2017 Parkeringsplats och uppfart, asfaltering och byta betongmarksten
2016- 2017 Rensning och filmning av avloppsstammar
2018 Asfaltering av uppfart till parkering
2019 Relining av avloppsstammar
2019/2020 renovering av källare och trapphus.

Kommande renoveringar.
2020 (nov) installation av passagesystem och arbetet med belysningen i de gemensamma utrymmena inomhus
2020 (hösten) Utemiljö, åtgärder i trädgården.
Byte värmeledningar och radiatorer. Byte ventiler kv, vv, vvc ledningar samt radiatorventiler. Föreningen har inte påbörjat detta arbete ännu och det är skjutit det framåt i tiden. Medlemmar kommer i god tid informeras när arbetet beräknas starta.(Kontrollerat 2020-10-23).

Parkering

Bostadsrättsföreningen har 18 parkeringsplatser som hyrs ut för 250 kronor i månaden. Kötiden beror på antalet försäljningar och platser som frigörs i samband med det. Skicka ett mail till hillerod.styrelse@gmail.com eller lämna en lapp (med namn, datum och lägenhetsnummer) i styrelsens brevlåda på Ängdalavägen 29 om du vill ställa dig i kön. Tillträdesdagen räknas som första dag för kö.

TV/bredband

TV via Comhem genom det vanliga antennuttaget i lägenheterna. Genom HSB har vi också ett gruppavtal med Comhem vilket innebär att vi utan kostnad får tillgång till deras analoga kanalpaket. Vill du man ha ett större kanalutbud ska man kontakta Comhem.

I varje lägenhet finns uttag för bredband. Bostadsrättsföreningen är ansluten till HSB Bolina vilket innebär att varje medlem kan välja mellan ett antal olika bredbandsoperatörer.

Vid ordinarie föreningsstämma 10 februari 2020 tog föreningens medlemmar beslut att kollektivt ansluta föreningens samtliga lägenheter till bredband, TV och telefon via Bolina 3.0 från och med 2021-01-01. I samband med detta beslut togs även beslut om att säga upp nuvarande avtal med Com Hem 2020-12-31. Bolina 3.0 är Telias Triple Play tjänst innehåller bredband 250/250 Mbit/s, trådlös router, TV-paket mellan, TV-box, internettelefoni och IoT. Avgiften för Bolina 3.0 är 169 kr/månad och kommer tas ut som en extra avgift på månadsavierna. Avgiften kommer att tas ut för alla lägenheter oavsett om tjänsten används eller ej.

Gårdsplats/innergård

Två stycken uteplatser utrustade med grill, fasta bänkar och bord. En i trädgården mellan 29:an och 31:an och en bakom parkeringsplatsen mellan 7:an och 28:an.

Gemensamma utrymmen

3 tvättstugor finns i källaren på Pilåkersvägen 7.
Mangelrummet är utrustad med både en elektrisk mangel och en gammal stor stenmangel.
Varje lägenhet har nyttjanderätt till två förråd.
Föreningen har ett gästrum som bostadsrättsinnehavarna kan boka för 100 kr/natt.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Se gärna deras hemsida: www.hsb.se/malmo/hillerod

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Ängdalavägen 31

Ängdalavägen 31,
217 47 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 3E
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 094 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!