Renoverad gaveltrea med balkong i väst

Dammfri, Malmö

Bobergsängen 3E

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
4 094 kr
Antal rum
3
Boarea
71,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Renoverad gaveltrea med balkong i väst

Välkomna till denna inflyttningsklara trea med ljusinsläpp från tre väderstreck. Lugnt område helt fritt från biltrafik, nära park, city och hav!

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Bobergsängen. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Välkomna till Bobergsängen
Den mysiga balkongen i väster. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Den mysiga balkongen i väster
Kök renoverat 2019. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Kök renoverat 2019
Snygga materialval. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Snygga materialval
Kvalitativa vitvaror. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Kvalitativa vitvaror
Bänkskiva i massiv ek. Bobergsängen 3E - Bjurfors
Bänkskiva i massiv ek

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Detta är en bostad som planerats in i detalj. Köket är renoverat 2019 i mycket snygg design. Förvaring samt arbetsyta har utökats längs fönsterväggen. Badrummet är helkaklat och större än de flesta i föreningen, då man tagit yta från en garderob och på så sätt får plats med tvättpelare. Bostaden erbjuder två fullgoda sovrum med fönster mot innergård samt bilfri gångbana. Bostadens alla väggar är målade i ljust grått och golvet löper helt tröskelfritt genom bostaden. Kronan på verket är den mysiga balkongen med eftertraktat västerläge!

Här bor ni med Pildammsparken som granne och några av Malmös bästa för- och grundskolor finns i området. En kort cykeltur bort finner ni stadens puls eller havets salta stänk och Triangelns tågstation nås på en promenad.

Interiör

Välkomna till våning två. Här kliver ni in genom säkerhetsdörr till den välplanerade hallen. Förvaring finns i form av två klädkammare, linneskåp samt hatthylla. Väggarna är vita.

Direkt till vänster finns bostadens snygga och stilrena kök som renoverats 2019 (IKEA). Köket är L-format och erbjuder goda arbetsytor samt förvaring i under- och överskåp. Inredningen är vit med fina skåp i lantlig stil. Två av överskåpen är vitrinskåp med belysning. Bänkskivan är av massiv ek och stänkskyddet är fasat kakel. Det finns även bänkbelysning.
Här ryms matplats för 2-4 personer. Här kan ni laga mat och samtidigt blicka ut över gröna Bobergsängen. Den maskinella utrustningen består av: Induktionshäll och varmluftsugn (Whirlpool), integrerad mikro (IKEA), modell större kyl/frys (Siemens), kolfilterfläkt (Siemens), diskmaskin (Whirlpool). Väggarna är målade i vitt.

Bredvid köket finner ni bostadens större sovrum. Här ryms en stor dubbelsäng och det finns förvaring i en garderobsvägg. Fönstret vetter mot en gröning mellan Bobergsängen 3 och 5. Här är väggarna ljusgrå.

Bostadens badrum är helkaklat i vitt med grå mosaikklinker på golvet som även klättrar upp på väggen i duschen. Här är rymligt tack vare den omgjorda planlösningen, då man tagit yta från en garderob. Idag finns det tvättmaskin, torktumlare tvättställ med kommod, högskåp, dusch med vikbara väggar och WC. I taket finns infällda spotlights.

Vardagsrummet är ljust med stora fönsterpartier. Här ryms både soffgrupp och matplats. Ett socialt rum perfekt för familj och vänner. Här nås även bostadens mysiga balkong som vetter åt väst. Väggarna är målade i vitt.

Via skjutdörr nås bostadens andra sovrum. Här vetter fönstret mot lugn innergård. Plats finns för god förvaring och stor säng. Väggarna är ljusgrå.

Genom hela bostaden löper tröskelfritt ett laminatgolv (Barry alloc 12mm, 2019).

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
127
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 1948 och omfattar förvaltningen av 127 lägenheter fördelat på 5 bostadshus samt 1 lokal som hyrs ut till en kommunal förskola (Pildammsstadens förskola) och en studentlägenhet med hyresrätt. Föreningen innesluts av gatorna Mariedalsvägen, Bobergsängen samt Ribevägen. Örehus sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalet med Malmö Stad omförhandlas den 31 oktober 2020. Den nya avgälden kommer landa på 1.114.320 kr/år

Ekonomi
Föreningen planerar att höja avgiften med 5% vid årsskiftet 2020/2021.

Medlemskap vid överlåtelse
Föreningen tillåter delat ägande (mellan exempelvis barn och förälder) med krav att minst 10% ägs av den som avser att bosätta sig i lägenheten.
Juridisk person som köpare accepteras inte.

Renoveringar - Utförda och planerade

2000 - Byte av fönster (plåtbeklädnad samt isolerglas)
2000 - Stambyte av tappvattenledningar
2001 - Installation av säkerhetsdörrar
2002 - Nya elcentraler med jordfelsbrytare i lägenheterna
2009 - Golvbrunnar
2010/11 - Byte av avloppsstammar i två trappuppgångar
2010 - Trapphus ommålade
2012 - Miljöstationer upprättade
2012 - Skyddsrum upprustade
2013-2014 - Relining av avloppsstammar
2016 - Tidigare kolkällaren säkrad
2016 - Delvis fasadbyte mot Mariedalsvägen
2016 - Renovering av gårdsbyggnaden "Gröna huset"
2017 - Utbyte av samtliga källarstaket
2019 - Byte av fjärrvärmecentral
2020 - Relining av bottenstammar i huset-
2020 - - Takomläggning

Pågående/kommande renoveringar:
Under hösten 2020 och våren 2021 kommer föreningen att lägga om dagvattenledningarna samt göra vissa planteringsarbeten. Eventuellt ska även gården hägnas in.

Övrigt:
- Föreningen har nyligen genomfört OVK och fick där mycket anmärkningar som faller på bostadsrättshavaren att åtgärda. Majoriteten avser inkopplade spisfläktar, paxfläktar samt inbyggd ventilation. Kommunikation kring åtgärder och deadline är på gång.
- Föreningen håller på att ta fram renoveringsriktlinjer för att tydliggöra ansvar och övriga krav som föreningen har

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Bredband 250/250 (Ownit) och TV (Telenor) ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en vacker innergård med sittgrupper och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

- I varje hus finns tvättstuga och cykelkällare som delas av de boende.
- I källaren på varje huskropp finns en tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.
- Medlemmarna har även tillgång till gemensamma lokaler så som övernattningslokal (150 kr/natt), festlokal (250 kr/tillfälle), biljardrum och pingisrum.
- På gården finns trevliga uteplatser, välskötta planteringar samt stationer för källsortering.

Övrigt

Informationen är inhämtad från föreningens hemsida, årsredovisning (2018) samt kontakt med representant med föreningen. Framtida köpare uppmanas att kontrollera ovanstående fakta med representant från föreningen. Gå gärna in på föreningens hemsida www.svenstorp4.bostadsratterna.se för mer info.

Månadsavgift

Avgift
4 094 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,824138055786694%
Andel av årsavgiften är
0,925%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
b09
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
71,2 kvm*

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-09-06

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Bobergsängen 3E

Bobergsängen 3E,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 42

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!