Hörnlägenhet med parkvy och bra ljusinsläpp

Dammfri, Malmö

Köpenhamnsvägen 20A

På förhand
Avgift
3 012 kr
Antal rum
2
Boarea
60,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

Hörnlägenhet med parkvy och bra ljusinsläpp

I välskött förening, ett stenkast från Rönneholmsparken, presenterar vi en trivsam tvårummare i funktionell tappning. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära och stabila Brf Korsör, känd för sin ordentligt skötta ekonomi, presenterar vi en väl omhändertagen tvårumslägenhet. Bostaden är belägen på fjärde våningen och stoltserar med ett modernt kök, välplanerade rum och ett funktionellt badrum. Bostaden är starkt präglad av det höga våningsplanet kombinerat med hörnläget med fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusflöde och fin utsikt.

Läget i Västra Innerstaden är attraktivt med Rönneholmsparken två, tre stenkast bort samt gång- & cykelavstånd till Ribersborgs vidsträckta sandstrand såväl som stadskärnans citypuls. En kort promenad bort växer dessutom Slottsstadens utbud av populära restauranger, caféer och dagligvarubutiker.

På Köpenhamnsvägen 20A finner vi kort och gott ett trivsamt boende i ett område med närhet till all tänkbar service. Förutsättningar som banar väg för ett trivsamt boende i flera år framöver. Välkommen!

Interiör

Bjurfors presenterar två rum och kök fördelat över ca 60 välplanerade kvadratmeter. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum.

Hall
Säkerhetsdörr, parkettgolv och vita väggar med undantag på fondvägg i nyans av terrakotta/rosa. Förvaringsmöjligheter i fyra inbyggda garderober.

Vardagsrum
Originalparkett och vita väggar. Rummet erbjuder plats för matgrupp och soffgrupp. Tack vare hörnläget och stora fönsterpartier upplevs rummet ljust och luftigt.

Kök
Bostadens kök är utrustat med häll, ugn, kyl/frys, kolfilterfläkt och diskmaskin. Skåpsinredningen har underskåp med ljusgrå luckor och överskåp med frostat glas. Detta kombineras med grå bänkskiva och grått stänkskydd. I övrigt grått klinkergolv och vita väggar med fondvägg i ockragul nyans.

Sovrum
Ljust trägolv möts upp av vita väggar. Stort fönsterparti med utsikt över grönskande Rönneholmsparken skänker rummet harmoni.

Badrum
Ljust, helkaklat badrum med infällda spotlights i taket, wc-stol, handfat med underskåp, duschhörna med glasvägg.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Korsör
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2365*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Korsör är en mycket välskött förening som har funnits sedan huset byggdes. Föreningen består av 88 lägenheter och 1 affärslokal upplåtna med bostadsrätt samt några mindre källarlokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Föreningen höjde avgiften för första gången på 14 år med 10% 2020-01-01. Detta för att täcka en del (ca hälften) av kostnaden av tomten som föreningen har bestämt sig för att köpa loss. Tomträtten varar fram till 2020-08-31. Den andra hälften av kostnaden av friköpet kommer att täckas av de pengar som kommer att sparas av de kommande energiprojekten, se kommande renoveringar. Inga beslut om kommande avgiftshöjningar är beslutade i dagsläget (2020-05-15).

EL
Föreningen har gemensam el och avläsning av förbrukning per lägenhet sker en gång per år. Eventuellt tillägg/avdrag regleras på avin för januari månad.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen vill att samtliga ägare till bostadsrätten ska bosätta sig där och vill inte ha s.k. delat ägande mellan exempelvis en förälder och ett barn där enbart barnet avser att nyttja bostaden. Föreningen kan dock ta en diskussion om eventuell köpare önskar delat ägande. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn. Tillsynen sker efter att köparen har tillträtt lägenheten. Denna bokas av köparen med styrelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll
1996 Fönster och balkongdörrar
2002 Byte av avloppstammar i kök samt vattenstammar i kök och badrum.
2004 Renovering av trapphus
2005-2006 Cykelskjul och miljöhus. Tvättstugor. Renovering av garage. Nytt låssystem
2009 Uteplatser
2007-2011 Förnyelse av gårdsmiljön (grindar, stängsel, spaljéer, trädgårdsplantering mm)
2008-2012 Uppgradering av elsystemet
2013 Renovering av trapphus (målning och ny belysning). Nya kodlås
2014 Ny belysning i källare och fastighetsboxar
2017 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 OVK
2019 Bredband
2020 Bergvärme (projektet är påbörjat)

Kommande renoveringar:
Föreningen har planer på att effektivisera sina värmekostnader genom att renovera taket och installera solceller. Detta kommer att ske under hösten 2020. När detta är klart kommer en en energideklaration att utföras.

Föreningen har inga konkreta beslut tagna om framtida renoveringar. Dock så har föreningen planer på att framöver filma avloppsstammarna i badrum för att därefter ta beslut om åtgärder behövs (i sådana fall en relining). Man planerar även att underhålla fasaden.

Parkering

22 garageplatser. Går att hyra för ca 600 kr/mån samt 5 platser för motorcyklar. Separat kösystem tillämpas, för tillfället är det lång kö ca på några år. I området råder det kommunal boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften). Bredband via Comhem 100/10 mbit ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en underbar kringbyggd innergård med grillmöjligheter, sittplatser för umgänge och lekplats för de allra minsta. I den lummiga omgivningen finns det även ett uppfört miljöhus.

Gemensamma utrymmen

I föreningens lokale finns:
- Cykelförråd i källaren
- Gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och torkskåp (beläget i källaren i respektive huskropp).
- Barnvagnsförråd

Övrigt

Informationen om föreningen har inhämtats löpande från årsredovisningar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och säljaren samt mäklaren uppmanar spekulanter att själva undersöka/kontrollera informationen, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta gärna styrelsen på brfkorsor@yahoo.com eller ring ordförande Roland Forsblom på 040-917291.

Övriga byggnader/utrymmen

Två förråd (vind och källare) hör till lägenheten.

Övrigt

Säljaren informerar om att där finns en outnyttjad råvind (uppskattad till ca 35-40 kvm) ovanför lägenheten. Det har tidigare varit på tapeten att sälja råvinden och upplåta ytan med bostadsrätt för att skapa en etagelägenhet. Vid intresse samt frågor om pris och bygglov hänvisar vi till styrelsen. Säljaren och mäklaren har ingen ytterligare insyn i detta.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 012 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 240 kr/mån avseende hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,06%
Andel av årsavgiften är
1,06%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
60,2 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1946-48

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Köpenhamnsvägen 20A

Köpenhamnsvägen 20A,
217 43 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 612 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Pilåkersvägen 7B
  Månadsavgift
  3 853 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kronborgsvägen 18A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Pilåkersvägen 7A
  Månadsavgift
  3 390 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mariedalsvägen 56B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 523 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!