Läcker vindslägenhet i anslutning till takterrass

Dammfri, Malmö

Korsörvägen 22B

På förhand
Avgift
2 333 kr
Antal rum
1
Boarea
39 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Läcker vindslägenhet i anslutning till takterrass

Välkommen till en läcker vindslägenhet perfekt för singeln, det yngre paret eller övernattaren. Gemensam takterrass precis intill!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Korsörvägen 22B!

Lugnt beläget mellan Rönneholmsparken och Pildamsparken finner vi Korsörvägen. En stillsam gata med närhet till det mesta man kan tänkas behöva. Här presenterar vi en effektivt planerad enrummare beläget på vindsvåningen intill den gemensamma takterrassen. En charmig lägenhet som lämpar sig väl för det yngre paret, singeln eller övernattaren.

Föreningen är inte heller den blygsam. Brf Ängdalaplan 51 har en engagerad styrelse samt är en av ytterst få föreningar i området som har friköpt tomt. Man tillhandahåller dessutom parkering/garage samt en välskött innergård med gemensam uteplats med bord och stolar. I närområdet finns bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och inte minst ett flertalet grönområden. Slottsstadens mysiga restaurang- och caféutbud ligger en kort promenad bort medan Ribersborg och havet nås via 5 minuter på cykeln. Kort och gott ett läge som är enkelt att trivas på.

Välkommen!

Interiör

Bjurfors presenterar en vindslägenhet om 1 rum och kök fördelat över 39 kvadratmeter. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens rum med materialval och attribut.

Hall
Säkerhetsdörr, laminatmatta och vita väggar.

Vardagsrum / Sovalkov
Parkettgolv kombineras med gråmålade väggar. Förvaring i inbyggd garderob i den så kallade kattvinden.

Kök
Utrustat med spis/ugn och kyl/frys. Skåpsinredningen löper i vitt med rostfri diskbänk och vitt kakel. I övrigt laminatmatta på golvet och vita väggar.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Här finns wc-stol, badkar med dusch, handdukstork, samt handfat och badrumsskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Ängdala 1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ängdalaplan 51
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen, då vid namn Brf Ängdala 1, registrerades 2011 och förvärvade fastigheten Malmö Ängdala 1 i april 2016. Föreningen har numer bytt namn från Ängdala 1 till Ängdalaplan 51. Föreningens verksamhet omfattar förvaltning över 57 st bostadslägenheter (varav 9 idag är hyresrätter), 8 st kontorslokaler och 8 st förråd i källarplanet. Föreningens adresser är Korsörvägen 22 A-B, Pilåkersvägen 5 A-C och Ängdalavägen 27. Föreningens mark är friköpt vilket är positivt och förhållandevis ovanligt för området. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Avgiftshöjning
Föreningen höjde avgiften med 2,5% den 1/4-19. Inga nya avgiftshöjningar finns beslutade i dagsläget (2019-08-08).

Medlemskap vid överlåtelse:
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar. Föreningen godkänner delat ägande vilket innebär att till exempel en förälder kan köpa en lägenhet och låta sitt barn bo i den om båda står som delägare.

Energideklaration
Den bifogade energideklarationen har gått ut. En ny är på gång och ska färdigställas inom kort.

Renoveringar - Utförda och planerade

Tidigare renoveringar/underhåll:
1990 - Nya balkonger, tilläggsisolering fasader
1995 - Nya tappvattenledningar
1998 - Nya tvättstugor. Tvätt- och torkutrustning utbytt löpande efter 1998.
2002 - Miljöhus & Takterrasse.
2005 - Klinkergolv i källarkorridorer
2005/07 - Fasadmålning och tak. Nya fönster.
2007 - Säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2007/09 - Ny trädgård.
2009 - Garagebjälklag, nytt tätskikt.
2013 - Målning trapphus.
2016 - Miljöhus, takavvattning.
2017 - Justering av dagvattenledning, rensning av oljeavskiljaren i garaget.
2018 - Renovering av el, inklusive nya elcentraler och ny belysning i trapphusen.

Planerade renoveringar/underhåll (kontrollerat med ordförande 2019-02-18)
2019 - Underhåll ventilationskanaler, radiatorer, värmeväxlare, skorstenar samt tvätt och torkutrustning.
2020 - Dräneringsarbete Pilåkersvägen (mot innergård)
Föreningen följer en underhållsplan (som uppdateras löpande) och de kommande åtgärderna är bedömda att finansieras med kapital från försäljningar(ombildningar) av hyresrätter, yttre fond samt upptagande av nya lån.

Parkering

Föreningen har ett garage på Korsörvägen 22, med 30 st garageplatser för bilar för 500kr/mån samt 3 st för motorcykel/moped för 250kr/mån. Q-Park har hand om uthyrningen.

Utöver detta har föreningen dessutom 9 st parkeringsplatser varav 6 st på Korsörvägen samt 3 st på Ängdalavägen för 350kr/mån. I dagsläget finns det en i kö till parkeringen och inga till garaget, dock inga lediga platser (2019-08-09).

Två av parkeringsplatserna är uthyrda till Sunfleet, så det finns en Volvo V40 och en Volvo V60 tillgängliga som går att hyra på timbasis via Sunfleets tjänster.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i avgiften. Ansluten till Telia fiber bredband, bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välskött innergård med trevlig och lummig miljö. Här finns gemensam uteplats med bord och stolar.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns kombinerat cykel- och barnvagsförråd. Föreningen har två tvättstugor, en i respektive byggnad (Pilåkersvägen/Ängdalavägen och Korsörvägen). Tvättstugan på Korsörvägen är utrustad med 2st tvättmaskiner, 1st torktumlare, 1st torkskåp, 1st mangel samt ett utrymme för att hänga upp kläderna på tork.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfangdalaplan.se, på hemsidan finns kontaktuppgifter till styrelsen.

Uteplats/balkong

En takterrass ligger i anslutning till lägenheten och nås ifrån trapphuset. Den tillhör inte specifikt lägenheten, men får nyttjas fritt. Lägenheterna i huset har i regel egen balkong varför terrassen inte utnyttjas frekvent av övriga medlemmar.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett vindsförråd hör till lägenheten. Ca 5 kvm stort (areauppgift från säljaren).

Övrigt

Säljaren informerar om att barbordet inkluderas i överlåtelsen. Ytterligare möblemang kan inkluderas/köpas om den enskilda köparen önskar.

Säljaren har svarat på en frågelista gällande kända fel/brister. Man upplyser om att det kan upplevas svårt att få bra värme i den vattenburna handdukstorken (föreningen är tillsagda angående detta). Utöver detta upplyser man inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 333 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,33111%
Andel av årsavgiften är
1,33111%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2303
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
39 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1951

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
153
Energideklarationsdatum
2019-03-07

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Korsörvägen 22B

Korsörvägen 22B,
217 47 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  Adress
  Ribevägen 8C
  Utgångspris
  1 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 046 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,4 kvm

  Visning: 2019-09-18 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 20B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 713 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!