Stilren och smakfull trea högst upp i huset med hiss och balkong i västerläge!

Dammfri, Malmö

Mariedalsvägen 56B

På förhand
Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
4 523 kr
Antal rum
3
Boarea
70 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Stilren och smakfull trea högst upp i huset med hiss och balkong i västerläge!

Välkomna till en renoverad bostad på attraktivt läge med både stil och komfort! Inflyttningsklar pärla om 70 m² med hiss och balkong. Måste ses!

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På ett av Malmös mest attraktiva områden finner vi denna läckra bostad som bara måste ses! Genomgående planlösning med ett slående ljusflöde i hela lägenheten. Njut av 70 kvadratmetrar på våning fyra med hiss från markplan och solig balkong i bästa västerläge. Här får man ett boende som renoverats med både stil och komfort! Njut av ett smakfullt kök med fullutrustad maskinpark, helkaklat badrum med dusch, två bra sovrum och mysigt sällskapsrum med balkong och grönskande utsikt. Bara att flytta rakt in till ett hem att verkligen trivas i.

På rofyllt läge strax väster om Pildammsparken finner vi detta härliga område direkt granne till Slottsstaden. Med närhet till city, hav och parker ger detta läge en urban mitt i naturen känsla. Samtidigt har vi ett gott pendlingsläge med Citytunneln en promenad bort.

Välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kronborg 7

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Valby
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
116
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Valby's verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kronborg 7 vilka innehåller 116 st lägenheter och 1 st lokal. I fastigheten i finns 4 bostadshus med tillsammans 11 trapphus med adresserna Kronborgsvägen 13,15,17 och Mariedalsvägen 56. Föreningens mark är upplåten med tomträttsavtal som löper ut 2020-06-30. Ett nytt tomträttsavtal har tecknats och från och med 2020-07-01 kommer den nya årliga tomträttsavgälden vara på 1 090 800 kr.

Ekonomi:
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. Föreningen accepterar heller inte delat ägande. Efter överlåtelsen kommer styrelsen etablera kontakt med köparen för att genomföra tillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/valby.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Vattenstammarna byttes ut år 2000. Avloppstammarna är inte utbytta, men är spolade och vid tillfället fanns inga anmärkningar.

El i lägenheterna och elstammarna byttes ut 1991 då även automatsäkringar installerades. År 2014 gick föreningen över till gemensam el, vilken debiteras kvartalsvis i samband med avgiftsavin.

2005: Samtliga tvättstugor fick nya tvättmaskiner och torktumlare. Hissarna utrustades med nödtelefoner och nödbelysning.
2008: Brandvarnare installerades i alla lägenheter.
2010: Genomgång av imkanaler. Bom och grindar till parkeringsplatser installerades. Nytt kök i fastighetsskötarlokalen och samlingslokalen.
2011: Bastun renoverades. Nytt torkrum installerades på Kronborgsvägen 15.
2012: Samtliga trappuppgångar målades om. Fastighetsskötarens lokal renoverades. Nytt torkrum installerades på Kronborgsvägen 17.
2014: Gemensam el installerades. Värmecentralen byttes ut. Bastun har fått nytt aggregat och seriekopplat brandlarm.
2015: Nya golv i den gemensamma samlingslokalen, styrelserummet samt tvättstuga på Mariedalsvägen 56.
2016: Renovering av ett par gavelfasader och samtliga balkongpelare på Kronborgsvägen 13 och 17 har utförts. Samtliga källargångar och skyddsrum har målats om. Manglar har installerats i tvättstugorna på Kronborgsvägen, golvet har renoverats i ena tvättstugan på Mariedalsvägen. Taggsystem för bokning av tvättstuga och bastu har installerats. Nödbelysning har installerats i samtliga vinds- och källargångar. LED-belysning har installerat i trappuppgångar, källare och vindar.
2017: Nya hissar. Underhåll av skyddsrum samt komplettering av utrustning. Brandsläckare i samtliga källargångar.
2018: Miljöhus på gården.

Pågående
Tak- och fasadrenovering. Slutbesiktning beräknas att ske i slutet av augusti 2020. Föreningen kommer att byta ut entrédörrar, porttelefon och taggsystem i samband med takrenoveringen.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I föreningen finns 27 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 573 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften.
HSB Bolina, Com Hem eller kollektiv bredbandstjänst (100/100 Mbit/s) från Bahnhof, ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en lummig innergård med lekplats. Här finns grillplats samt trädgårdsmöbler att tillgå.

Gemensamma utrymmen

- Cykelkällare/skyddsrum med gott om plats finns i varje fastighet. Cykelställ finns också utomhus.
- Tvättstuga i källaren. Elektronisk tidsbokning infördes 2016.
- Gemensam bastu i källarplan på Mariedalsvägen 56E.
- Festlokal finns i föreningen. Kan nyttjas av medlemmarna.

Uteplats/balkong

Balkong i bästa västerläge.

Parkering

I föreningen finns 27 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 275 kr/månad. Avgiften för parkeringsplats kommer höjas inom en snar framtid. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

Månadsavgift

Avgift
4 523 kr

ink. värme, vatten, kabel-tv. Gemensamt elabonnemang. Elförbrukningen debiteras kvartalsvis i samband med avgiftsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,91987%
Andel av årsavgiften är
0,91987%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
107
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
70 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1950

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Mariedalsvägen 56B

Mariedalsvägen 56B,
217 45 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bobergsängen 1C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 502 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ribevägen 14 B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dammfri, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ängdalavägen 31
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 530 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!