Låg boendekostnad på toppadress!

Dammfri, Malmö

Pilåkersvägen 4A

Utgångspris eller Högstbjudande
1 065 000 kr
Avgift
2 004 kr
Antal rum
1
Boarea
25 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 19/1, KL 12:00 - 12:30

  Bokad visning.

Boka visning

Låg boendekostnad på toppadress!

Mysig och hemtrevlig lägenhet i stabil förening från 50-talet. Hiss! Belägen i lugnt och grönskande område med närhet till city!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och tilltalande etta med låg avgift! Belägen på våning två med hiss! Mysig innergård med flertalet sittplatser, grill och gräsmatta. Närhet till parker, hav och Malmö City. För dig som pendlar ligger citytunneln på kort cykelavstånd.

Interiör

Välkomna till lugna och grönskande Dammfri och detta mysiga lilla hem! På andra våningen i välmående föreningen, bjuder hallen in med laminatgolv och klassiskt vita väggar. Två inbyggda garderober tar hand om kläderna. Här finns det helkaklade badrummet i grönt med matchande klinkergolv. Wc, dusch, handfat och handdukstork.
Rummet är mysigt och väldigt hemtrevligt med hotellkänsla. Vackert ekinspirerat laminatgolv och vita väggar ramar in . Här finns plats för säng, soffa och litet matbord. Ett stort fönsterparti ger ett generöst ljusflöde och skänker utsikt över en grönskande och lugn gata. Kokvrån har bra skåpförvaring, vask, ugn med spisplattor och spisfläkt. Kyl och frys är placerat i rummet intill. Vit inredning med vitrinskåp och blå/vit kakel pryder ovan bänkskiva av laminat. Ett asymmetriskt fönster ger fint ljusinsläpp till kokvrån.
Ett fint hem som går rakt in i hjärtat. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Jylland 10

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 004 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg avseende internetuppkoppling på 75 kr/mån.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,60729%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
1 065 000 kr
Lägenhetsnummer
35
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
25 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1951
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
143

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ängdala
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
92
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1628*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ängdala är en gammal förening som har funnits sedan 1954. Föreningen omfattar 92 lägenheter och 4 stycken lokaler med adresser: Pilåkersvägen 4A-C, Korsörvägen 16A-B och Ribevägen 19A-B. Föreningen innehar tomten med tomträtt som omförhandlas 2019 och det nya avgälden träder i kraft 2020. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Styrelserepresentant deltar vid tillsyn i samband med tillträdesdagen samt visar runt i föreningens gemensamma utrymmen.

Gemensam el
Föreningen har gemensam el. Detta innebär att det är föreningen som köper in all el till lägenheterna och att förbrukningen för respektive lägenhet görs genom undermätare. Fördelen med gemensam el är att både de fasta och de rörliga kostnaderna blir betydligt lägre, bland annat har föreningen som en stor inköpare av el goda möjligheter att förhandla till ett bra pris för elen. Elen debiteras kvartalsvis och avräkningsperioderna är förskjutna kvartal.

Gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget i avgiften.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande då den boende äger minst 10%.
Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Hemsida
Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/angdala

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja månadsavgiften med 3% from 2020-01-01.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1992 Utfördes renoverades stora delar av fastigheten:
- Hissar installerades
- Nya fönster sattes in
- Elstammarna byttes
- Vattenstammar byttes
- Säkerhetsdörrar sattes in
- Samtliga balkonger glasades in och på Korsörvägens första våning byggdes markterrasser.
- Tvättstugorna renoverades
2011/2010
- Nya tak i alla byggnaderna
- Omfogning av söder- och västerfasad.
- Avloppsstammarna spolades och filmades. Gamla gjutjärnsvattenlås togs bort och nya moderna vattenlås installerades.
- Nya tvättmaskiner och delvis nya torktumlare och torkskåp på Korsörvägen samt Pilåkersvägen.
2012/2013
- Nytt porttelefonsystem installerades.
- Injustering av värmesystemet gjordes och termostater på alla radiatorer i samtliga lägenheter byttes för att sänka energiförbrukningen.
2014
- Föreningen har infört gemensam el. Ledbelysning med rörelsedektorer och skymningsrelä i samtliga gemensamma utrymmen.
- Dränering av Korsörvägen 16 sydsida samt ombyggnation av uteplatser. Nya utemöbler på flera av uteplatserna samt murade grillar sattes upp.
- Nytt Miljöhus, sopnedkasten stängdes i samband med detta och föreningen startade med matavfallssortering.
2016/2017
- Motionsrummet renoverades. Ommålning av föreningens gemensamma utrymmen.
- Hissarna på Pilåkersvägen 4c och Korörvägen 16a moderniserades.
- Hissarna på Pilåkersvägen 4a, Ribevägen 19a och Korsörvägen 16B moderniserades.
2018
- Hissama på Pilåkersvägen 4B, Ribevägen 19B moderniserades.

Kommande renoveringar:
2019 Stämman har godkänt övergång till bergvärme och föreningen utvärderar och nollställer tre offerter för beslut. Borrning kommer att ske vt 2020 och inkoppling ht 2020.
2020 Avloppsstammarna är under utredning. Offertförfrågan utskickad. Jobbet beräknas genomföras under 2021.

Parkering

Det finns 18 st parkeringsplatser för uthyrning till medlemmar med månadshyra på 150 kr, f.n. kölista. Ca 2-3 års kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och har gemensamt bredband med Bahnhof 100/10 mbit.

Gårdsplats/innergård

Trivsamma innergårdar med utemöbler och murade grillar.

Gemensamma utrymmen

Varje fastighet har en tvättstuga i källaren, Pilåkersvägen som har flest lägenheter har två tvättstugor. De fräscha tvättstugor är halvkaklade, samtliga tvättstugor har nya moderna Wascatormaskiner, torktumlarna är nya eller är bara några år gamla. På Pilåkervägen finns två torkrum. Korsörvägen och Ribevägen har torkskåp.

Hobbyrum och Motionsrum finns på Pilkåkersvägen 4. Festlokal för utlåning till medlemmar finns på Ribevägen 1. Cykelförvaring och barnvagnsrum i varje fastighet.

Det finns 4 vindsförråd, varav 3 med riktiga dörrar (tidigare s.k piskbalkonger), hyra för ett vindsförråd är 300 kr per månad. Ett fint källarförråd på Korsörvägen med en hyra på 700 kr i månaden och ett litet källarförråd på Pilåkersvägen med en hyra på 200 kr i månaden. Förråden tillhör inte någon lägenhet utan sägs upp om den som har tillgång till förrådet flyttar från föreningen eller säger upp avtalet. Uppsägningstiden på avtalen är två månader.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Dammfri? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Pilåkersvägen 4A

Pilåkersvägen 4A,
217 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36