Vacker lägenhet med fina attribut och balkong mot gården

Davidshall, Malmö

Erik Dahlbergsgatan 12

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
3 516 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Boarea
60 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Vacker lägenhet med fina attribut och balkong mot gården

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Alternativ planlösning. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors

Lampstuckatur pryder taket

. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors

Hantverk från en annan tid

Alternativ planlösning. Erik Dahlbergsgatan 12 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

De vackra 20-tals fasaderna avlöser varandra på mysiga Erik Dahlbergsgatan! Det finns mysiga, personliga butiker, fantastiska restauranger, många gallerier och antikvariat, närhet till Operan, Slottsparken samt Pildammsparken och med gångavstånd når du Malmös centrala shoppinggator och gallerior! Förväntningarna är höga från första stund, genom en pampig entré går vi in i ett hus som andas tidsepoken. Högt upp i huset möts vi av en optimal våning om hela 60 kvm. Lägenheten har 20-talets enklare elegans direkt när vi kommer in i hallen. Här bjuds vi på fiskbensparkett, stuckaturer i taket samt höga golvlister. Från hallen når man halvan som blir en prefekt matplats i direkt anslutning till sällskapsrummet. Sällskapsrummet som ligger ut mot gatan har två vackra stora fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. 20-tals känslan gör sig påmind i form av tidsenliga detaljer. Rummet är generöst. Till vänster om hallen ligger både köket och sovrummet. Köket är renoverat och erbjuder alla moderna bekvämligheter. Sovrummet ligger också mot den lugna innergården. Dessutom finns det utgång till den fina balkongen. En inbyggd garderob finns i anslutning till matplatsen. Badrummet är fräscht och helkaklat i klassiskt vitt. På en attraktiv adress på ett lugnt område finner vi denna genomgående lägenhet! Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Välkomnande hall med ekparkett i fiskbensmönster öppnar upp till matplatsen som ligger mellan sällskapsrummet och sovrummet vilket ger en känsla av rymd. Det är ljust och högt i tak med stuckatur.

Sällskapsrummet/Matplats
Rummet har två fina djupa fönster mot Erik Dahlbergsgatan. Taket pryds av fin stuckatur och på golvet ligger vacker fiskbensparkett. Mitt i mellan sovrummet och sällskapsrummet ligger halvan som idag används som matplats. Här finns även en inbyggd garderob som rymmer mycket.

Sovrum
Sovrummet är rymligt och har en balkong med dubbla balkongdörrar mot gården i söderläge vilket ger ljus. Väggarna är målade i mörka toner och på golvet ligger fiskbensparkett.

Kök
De vita väggarna och det rutiga svart/vita golvet skapar en harmonisk grund. Vit klassisk köksinredning. Bänkskiva i svart laminat. Glas som stänkskydd ovan arbetsbänk. Full maskinell utrusning. Spishäll (Bosch 2013), ugn (Siemens 2013), kyl, frys (Siemens 2013), kolfilterfläkt (Bosch 2013), diskmaskin (Bosch 2013).

Badrum
Kaklat i vitt och svart, dusch, handfat och toalett.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot gården i söderläge.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 516 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriska tillägg tillkommer för kabel-TV med 35 kr/månad och för bredband med 120 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,8353%
Andel av årsavgiften är
1,8353%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
1031
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
60 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Ett förråd tillhör lägenheten.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
161

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Haren 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Haren 24 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2007. Den består av 42 lägenheter varav 40 är bostadsrätter, 2 är hyreslägenheter och 10 är lokaler. Fastigheten är friköpt och ligger i centrala Malmö utmed paradgatan Fersens väg 14 och Erik Dahlbergsgatan 12 mellan Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Huset byggdes år 1929. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget. Kontrollerat 2019-11-14.

Medlemskap
Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
Delat ägande mellan förälder och barn godkänns under förutsättning att den boende i bostaden äger minst 10%.

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://haren24.bostadsratterna.se/hem

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och en representant från styrelsen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information samt läsa årsredovisning och stadgar.

Renoveringar - Utförda och planerade

2008: Målning och korrigering av fönster.
2008: Målning av trapphus, dörrar och hissar.
2008: Justering av värmeanläggning.
2009: Ny gräsmatta och plantering på innergården.
2009: Byte av elstammar.
2011: Relining av köksavloppsstammar.
2011-12: Renovering av tvättstuga.
2013/2014: Föreningen utförde en råvindskonvertering, dvs skapande ett antal vindsvåningar i samband med takrenovering.
2015: Ny asfalt på gården.
2015: Målning av diverse gemensamma utrymmen.
2016: Mur mot grannen har putsats.
2016: Eldstäder, murstock och rök-kanaler har besiktigats.
2016: Avloppsstammarna spolades och filmades.
2019: 7-8 luftkanaler renoverade, taksäkerhet, nya mattor i entrén.

Pågående renoveringar:
Delar av tätskickt på gården renoveras.
Renovering av takterrasser.

Kommande renoveringar:
Arbetet med nya tappvattenledningar påbörjas i februari 2020 och beräknas pågå i 6 månader.
Renovering av fönster, balkonger och fasad kommer att ske i framtiden men föreningen har inte bestämt när.

Varje medlem har möjlighet att renovera sin eldstad med tillhörande rökgångar till självkostnadspris. Kontakta föreningen för mer information.

Parkering

Föreningen har ca 20 garageplatser som går att hyra till en kostnad om 1065 kr/månad. Kostnad för garageplatser höjs med ca 50 kr/månad i februari 2020. Kösystem tillämpas, i dagsläget är det 4 stycken i kö. Kontrollerat 2019-11-14.
I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor. Fastigheten är ansluten med fiber till Malmö Stadsnät via Bredband2, hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med gemensam uteplats och utemöbler. Cykelparkering finns på gården.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källarplan och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Erik Dahlbergsgatan 12

Erik Dahlbergsgatan 12,
211 48 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 641)
  Pris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 166 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2020-02-02 11.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 254)
  Pris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-02-02 11.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  På förhand
  Adress
  Jörgen Ankersgatan 3B
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 199 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Davidshallstorg
  Pris
  2 245 000 kr
  Månadsavgift
  3 213 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm