Paradvåning

Davidshall, Malmö

Fersens väg 14B

Utgångspris
3 295 000 kr
Avgift
5 779 kr
Antal rum
4,5
Boarea
115 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Paradvåning

Äntligen finns chansen att förvärva denna paradvåning på eftertraktade Davidshall. Ett mycket centralt boende med anrika detaljer från anno 1929.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna paradvåning om 115 kvadratmeter på eftertraktad adress med närhet till Malmös populäraste krogar och caféer. Bostaden bjuder på alla de attribut som kan önskas i form av takrosetter, stuckatur, fiskbensparkett och hög takhöjd som bidrar till en nästintill oemotståndlig charm. Tre av rummen ligger i fil vilket skapar en härlig atmosfär med ett generöst ljusflöde genom pampiga fönsterpartier. Här är de sociala ytorna väl tilltagna och lockar till såväl trevliga middagar i matsalen som mysiga uppesittarkvällar i vardagsrummet. En fantastisk rymd i samtliga rum och i lägenhetens halva bidrar den öppna spisen till en hög mysfaktor. Charmen fortsätter inne i serveringsgången och bostadens andra avdelning med pigrum och stort kök. Med ett större badrum samt en gästtoalett blir bostaden också oerhört praktisk. Perfekt för dig som söker ett stort och centralt boende.

Davidshallstorg är ett utsökt läge för den medvetna bostadsköparen. Här finner vi Malmös mest populära och trendigaste torg med stekheta innekrogar och pittoreska kaffe-fik. På fem minuters promenad når du såväl Pildammsparken som slottsskogen för rekreation, och på samma avstånd är du framme på Triangelns station för utmärkta kommunikationer.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivningar

Redan i entrén välkomnas du av en vacker fiskbensparkett och snidande lister, och du kan tidigt ana en pampig bostad från anrika tider. Här finns gott om plats för avhängning och skor. Vidare ut från entrén når du lägenhetens halva där den öppna spisen tilltalar med hög mysfaktor, och med plats för fåtölj och sidobord gör sig halvan utmärkt som avkopplingshörna.

Från vänster i hallen nås det första rummet av tre stora rum i fil. Rummet används idag som vardagsrum/sällskapsrum. Direkt när du kommer in slås du av ett härligt ljusinsläpp och en otrolig rymd. Ett mycket socialt rum där sällskapsytorna är generösa och ger gott om plats för stor soffgrupp där många härliga uppesittarkvällar kan spenderas. Värt att nämna är också att samtliga fönster mot Fersens väg har ljudisolerats.

Genom den öppna ingången med bevarade skjutdörrar når du bostadens matsal. Med alla de eftertraktade attribut som rummet bjuder på och det generösa ljusinsläppet genom de pampiga fönsterpartierna uppstår här en nästintill oemotståndlig charm. Fiskbensparketten, stuckatur, takrosetter och en hög takhöjd som finns i samtliga tre rum i fil blir här extra påtaglig och skapar en helt fantastisk atmosfär när middagen ska serveras.

Det tredje rummet används idag som master bedroom och rymmer utan problem en större dubbelsäng. Här finns även utrymme för andra möblemang som skrivbord, fåtöljer eller garderober om så önskas.

För att nå bostadens andra avdelning går du genom den charmiga serveringsgången där vackra detaljer från förr är väl bevarade. Här finns också två klädkammare med gott om förvaring. Från andra sidan av serveringsgången når du det som tidigare var pigrummet som idag används som ett mindre sovrum. Här finns plats för säng eller skrivbord vilket gör att rummet också fungerar utmärkt som arbetsrum. Längst bort finns ytterligare garderobsutrymme.

Köket som ligger i fil med pigrummet bjuder på stora arbetsytor och generös förvaring. Liksom i pigrummet vetter köket mot den vackra innergården med minimal insyn. Köksbordet är stilfullt platsbyggt vilket gör att köket känns extra praktiskt. Vitvarorna består av kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll i kombination med gasspis samt köksfläkt. Fabrikatet är ljus och fräscht med inslag av vitrin. Mellan bänkskiva i trä och överskåp sitter charmigt vitt kakel.

Det stora badrummet är fräscht och helkaklat, och i taket finns integrerade spotlights. Ett praktiskt badrum med tvättmaskin, duschkabin, wc-stol och handfat med kommod. För mer info, se övrigt.

Gästtoaletten nås ifrån halvan och är enhetligt i samma stil som det större badrummet. Även här är väggar och golv helkaklade och taket är stilfullt sänkt med integrerade spotlights. Inredningen består av wc-stol, handfat och handdukshängare. Ett bra komplement till badrummet som i sin helhet gör bostaden mycket praktisk.

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Haren 24
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Haren 24 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2007. Den består av 42 lägenheter varav 40 är bostadsrätter, 2 är hyreslägenheter och 10 är lokaler. Fastigheten är friköpt och ligger i centrala Malmö utmed paradgatan Fersens väg 14 och Erik Dahlbergsgatan 12 mellan Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Huset byggdes år 1929. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Inga planerade i dagsläget. Kontrollerat 2019-04-17.

Medlemskap
Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
Delat ägande mellan förälder och barn godkänns under förutsättning att den boende i bostaden äger minst 10%.

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://haren24.bostadsratterna.se/hem

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och en representant från styrelsen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information samt läsa årsredovisning och stadgar.

Renoveringar - Utförda och planerade

2008: Målning och korrigering av fönster.
2008: Målning av trapphus, dörrar och hissar.
2008: Justering av värmeanläggning.
2009: Ny gräsmatta och plantering på innergården.
2009: Byte av elstammar.
2011: Relining av köksavloppsstammar.
2011-12: Renovering av tvättstuga.
2013/2014: Föreningen utförde en råvindskonvertering, dvs skapande ett antal vindsvåningar i samband med takrenovering.
2015: Ny asfalt på gården.
2015: Målning av diverse gemensamma utrymmen.
2016: Mur mot grannen har putsats.
2016: Eldstäder, murstock och rök-kanaler har besiktigats.
2016: Avloppsstammarna spolades och filmades.

Planerade renoveringar
Under 2019 planerar föreningen att installera nya tappvattenledningar, nya mattor i entrén, ny taksäkerhet på taket, nya takhuvar på skorstenar, luftkanaler.
Enligt underhållsplanen planerars underhåll av fönster, fasad och balkonger. Trolig start på dessa underhåll är 2020-2021.

Föreningen planerar att upprätta en ny underhållsplan.

I dagsläget råder det eldförbud men föreningen diskuterar att erbjuda varje medlem att renovera sin eldstad med tillhörande rökgångar till självkostnadspris.

Parkering

Föreningen har ca 20 garageplatser som går att hyra till en kostnad om 1065 kr/månad. Kostnad för garageplatser höjs med ca 50 kr/månad i februari 2020. Kösystem tillämpas, i dagsläget är det 3 stycken i kö.
I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor. Fastigheten är ansluten med fiber till Malmö Stadsnät via Bredband2, hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig innergård med gemensam uteplats och utemöbler. Cykelparkering finns på gården.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns i källarplan och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I lägenheten finns också tvättmaskin. Föreningens tvättstugaa är ny sedan december 2011 och finns i källarplan med tre tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp.

TV/bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital

Internetuppkoppling levereras genom BITCOM eller via ADSL

Parkering

I föreningens byggnad finns 23 garageplatser. 1061 kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt finns gatuparkering, ansökan görs hos Malmö kommun.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 779 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
3,3972%
Andel av årsavgiften är
3,3972%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 295 000 kr
Lägenhetsnummer
1212
Våningsplan
2 av 7*
Hiss
Ja
Rum
4,5
Boarea
115 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Våningsplan 2 av 7 (1 trappa).

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
161

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Fersens väg 14B

Fersens väg 14B,
211 42 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Tegnhammar

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 50

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Regementsgatan 10B
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 488 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  111 kvm
 • Bostadsrätt

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Jörgen Ankersgatan 3B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 918 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  93 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  På förhand
  Adress
  Jörgen Ankersgatan 3B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 199 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Davidshallstorg
  Pris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 414 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94 kvm