trerummare mitt i stan med söderbalkong

Davidshall, Malmö

Jörgen Ankersgatan 3B

På förhand
Utgångspris
3 100 000 kr
Avgift
4 199 kr
Antal rum
3
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

trerummare mitt i stan med söderbalkong

Mysig lägenhet på lugnt och efterfrågat läge vid Davidshall. Fantastiskt boende med väl tilltagna sällskapsytor. Njut av söderbalkongen

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i Malmös mest centrala delar ligger Jörgen Ankersgatan på skyddat och stillsamt läge undangömt bakom Davidhallstorg och Triangeln, bara ett stenkast från Slottsparkens grönska i väster och Pilldammarna i söder. Här bor man mycket nära Triangelns tågstation, gågatans shopping samt flera trendiga restauranger och caféer.
Här finner vi ett underbart boende med väl tilltagna sällskapsytor. Kök med goda arbetsytor och med två ljusa sovrum. De vitmålade väggarna tillsammans med den generösa takhöjden ett boende med ljus och rymd. Glöm inte bort att njuta av den rymliga balkongen i söderläge.

Davidshall är ett utsökt läge för den medvetna bostadsköparen. Här bor man nära Malmös mest populära och trendigaste innekrogar och fik. På tysta och stillsamma parallellgatan Jörgen Ankersgatan bor vi på ett absolut a-läge men ändå avskilt.

Välkommen på visning!

Interiör

Hall:
Välkomnande hall med stilfull parkett och vita väggar. God förvaring i form av garderober finner vi här.

Badrum:
Halvkaklat badrum i brunt. Väl fungerande med vask, wc och badkar.

Sovrum:
Mysigt sovrum med underbart burspråk som ger rummet liv. Vita väggar och stilfull parkett. Här finns god plats för dubbelsängen samt förvaring.

Kök:
Rymligt kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt plats för matbord. Inredningen är i vitt och arbetsytorna i rostfritt. På golvet hittar vi plastmatta och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum:
Härligt vardagsrum med god plats för både matbord och soffan. Gott ljusflöde får vi från fönsterna som vetter åt söder. På golvet vilar stilig parkett. Här har vi även utgång till den solsäkra balkongen.

Balkong:
Stor och mysig balkong i söderläge.

Sovrum:
Sovrum med god förvaring och trevligt parkettgolv. Varför inte ett barnrum eller kontor?

Fakta

Fastighetsbeteckning

Haren 16

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Haren 16
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Överlåtelseavgift
1138*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Haren 16 består av ett flerbostadshus i 5-6 våningsplan samt källare och vind. Det finns 36 lägenheter om sammanlagt 3136 kvm. Föreningen övertog fastigheten 2018-02-15. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftsförändringar
Föreningen planerar att höja avgiften med 2 % per år för att möta förväntade kostnadsökningar/inflation.

Föreningen godkänner ej juridiska personer som medlemmar.
Gällande delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den prövas från fall till fall av styrelsen. Föreningen kommer att vara restriktiva med att låta föräldrar köpa och låta sina barn bo där. De vill att de som bor i huset ska vara engagerade i föreningen och huset och de tror att det är större sannolikhet att man är det om den som äger lägenheten också är den som bor i den.

Kontaktuppgifter till förening:
Mail: brfharen16@gmail.com
Ordf:Victor Lundberg

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar:
Rör framförallt hissmotorer och fasad/balkonger.
2019 - Utbyte av maskinpark i tvättstugan pågår.
Föreningen har en underhållsplan och avgifterna är avvägda för att klara de föreslagna åtgärderna utan höjningar utöver den generella höjningen om 2 % per år.

Gjorda renoveringar: Kontinuerligt underhållen fastighet. Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten av den byggmästarfamilj som uppförde huset 1980.

Parkering

Det finns ett garage under gården med 24 platser. Föreningen avser nu gå igenom kölista och hyror för garage. Det är inte klart exakt vad som kommer hända, men det bör kunna finnas goda förutsättningar att hyra en garageplats. I dagsläget varierar priset mellan 550 - 600 kronor. Priset kan dock komma att justeras.

Boendeparkering på gator i området.

TV/bredband

Telia och Comhem. I dagsläget ingår detta i avgiften.
Bredband via Telia och Comhem.

Gårdsplats/innergård

Lummig innergård med planteringar och sittplatser.

Gemensamma utrymmen

Ett större hobbyrum (bastu och pingisrum) i källaren, ett fastighetsskötarutrymme med toalett och pentry på vinden samt garaget finns. Inga uthyrda lokaler. Det finns ett stort cykelgarage i källaren där det finns möjlighet att även ställa sin barnvagn.

Två tvättstugor finns i källaren, en större och en mindre.

Övrigt

Det finns förråd på vinden.

Ovanstående information har inhämtats genom ekonomisk plan samt hemsida och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Uteplats/balkong

Balkong i söder

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 199 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

inkl. värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
2,5065%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 100 000 kr
Lägenhetsnummer
242
Våningsplan
4 av 6*
Hiss
Ja**
Rum
3
Boarea
77 kvm***

* Våningsplan 4 av 6

** Hiss från markplan

*** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1980

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
93

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Jörgen Ankersgatan 3B

Jörgen Ankersgatan 3B,
211 45 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Davidshallstorg 10A
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 088 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.10 Boka här

 • Andel i bostadsförening

  Davidshall, Malmö

  Adress
  Helmfeltsgatan 9C
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 258 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Rönneholmsvägen 15
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 889 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 641)
  Pris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 166 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 254)
  Pris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm