Bostadsvåning med anor från 1900-talets början

Davidshall, Malmö

Östra Rönneholmsvägen 15

På förhand
Utgångspris
4 795 000 kr
Avgift
3 889 kr
Antal rum
4
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Bostadsvåning med anor från 1900-talets början

I en av områdets vackraste fastigheter presenteras en underbar sekelskiftesdröm i modern tappning om 98 kvm. Låg månadsavgift är en uppskattad bonus!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Utvald detaljbild. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors
. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors

Attribut från byggåret ger bostaden den rätta känslan

. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors
. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors
. Östra Rönneholmsvägen 15 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Östra Rönneholmsvägen 15 och en elegant bostadsvåning med atmosfär, karaktär och en touch av det lilla extra.

Bakom en synnerligen elegant fasad med anor från 1900, i en välskött förening på Malmös absoluta A-läge, presenteras en spektakulär bostad som erbjuder allt man förväntar sig av en sekelskiftesdröm. Redan bakom den vitputsade fasaden från romantikens byggnadsepok välkomnas man av ett vackert besmyckat trapphus som avslöjar vad som sedan väntar. Väl i bostaden möter det förra seklets detaljer dagens lösningar med modernt utrustat kök och badrum. Våningen är dessutom starkt präglad av den härliga känslan som följer av generös takhöjd, salonger i fil, vackert originalgolv, stora fönsterpartier och takstuckatur som för oss tillbaka till 1900-talets början. Här fördelas hela 98 kvadratmeter i en trevlig bostad som lämpar sig väl för singeln, det trendiga paret och även den mindre stadsnära familjen. Ytorna är trivsamma och här finns gott om sociala ytor där vänner och gäster kan umgås. Välkommen till en representativ bostad, du som gillar att stå värd när vänner och familj ska samlas.

Området omkring Davidshall behöver ingen närmre presentation, utan här finns allt för den som tycker om att unna sig. Kvarteret är fullt av personliga butiker, fantastiska restauranger och sina många gallerier och antikvariat. Även Operan, Slottsparken, Pildammsparken runt hörnet samt Malmö citys otroliga utbud bara några kvarter bort. Här bor man mitt i Malmö med det absolut bästa staden har att erbjuda utanför porten. Välkommen hem, du med högt ställda krav på ditt nästa boende!

Interiör

Bjurfors presenterar en utsökt bostadsvåning om fyra rum och kök fördelat över ca 98 älskvärda och läckert utformade kvadratmeter. Bostaden är genomgående stilren och välhållen, nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum med materialval och attribut.

Hall
Vacker stavparkett (mestadels i fiskbensmönster) på golvet kombineras med vita väggar. Förvaring på hatthylla samt i garderob längre in i hallen.

Vardagsrum
Fiskbensparkett kombineras med vitmålade väggar. Rummet får en härlig karaktär tack vare vacker takstuckatur, dubbeldörrar och stora, djupa fönsterpartier.

Kök
Utrustat med häll (Miele, årsmodell 2020), ugn (Miele, årsmodell 2020), mikro (Panasonic, årsmodell 2014), integrerad kyl/frys (årsmodell 2014), kolfilterfläkt (Miele, årsmodell 2020) samt integrerad diskmaskin (årsmodell 2014). Köksinredningen har en lantlig stil med luckor i gräddvit ton, platsgjuten bänkskiva i betong och vitt kakel som stänkskydd. Här finns plats för ett frukostbord för ca 2-4 personer. I övrigt vitmålade väggar och svartbetsat parkettgolv.

Master bedroom
Fiskbensparkett kombineras med väggar målade i en diskret ljusblå nyans. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas.

Matsal / Sovrum
Rummet disponeras idag som matsal man likväl nyttjas som sovrum. På golvet vilar fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Dressing room / Sovrum
Rummet disponeras idag som ett så kallat dressing room men storleken lämpar sig väl även som barnrum, gästrum eller kontor. Väggarna är målade i en sober ljusgrå nyans och golvet pryds av fiskbensparkett. Idag finns här en måttbeställd garderob från Poliform som inkluderas i överlåtelsen.

Badrum
Renoverat badrum (dokumentation finns) i helkaklat utförande med smakfull färgkombination där svart möter vitt. Svart klinkergolv och vitt kaklade väggar med undantag för väggen i duschhörnan som pryds av Marockanskt kakel. Här finns infällda spotlights i taket, golvvärme (el), handdukstork (el), wc-stol, handfat, dusch samt tvättmaskin och torkrumlare från Electrolux.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Pilstorp
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheten uppfördes 1900 och föreningen bildades 1920 och var då en Bostadsförening (vilket är en ålderdomlig form av förening som fanns innan bostadsrättslagen tillkom 1930). Vid en andra extrastämma den 15 mars 2018 röstade medlemmarna för en övergång från bostadsförening till bostadsrättsförening. Föreningens verksamhet omfattar 30 lägenheter på adresserna Fersens väg 22, Östra Rönneholmsvägen 15 och 17 samt Rönngatan 5 A-B.

Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Akevo. Föreningens tomt är friköpt. Trappstädning sköts på entreprenad, detta ingår i avgiften. I dagsläget (2020-08-03) finns inget beslutat gällande avgiftshöjning men man flaggar för att det kan komma en mindre justering till hösten.

Medlemskap
Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Det vill säga när det finns två ägare till lägenheten varav endast den ena bor i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelsen vill föreningen utföra en lägenhetstillsyn.

Energideklaration
I dagläget finns ingen giltig energideklaration (2020-08-03). Föreningen kommer att utföra en ny när bygget är klart (se renoveringar).

Renoveringar - Utförda och planerade

1979-1980 - Omläggning av yttertak, renovering av gårdsfasaden samt nya fönster mot gården.
1986 - Renovering av balkongerna.
1988 - Målning av fasad och av ytterfönster mot gatan.
1991-1992 - Byte av vatten- och avloppsledningar.
1995 - Byte av elledningar.
1997-1998 - Renovering/marmorering av trappuppgångar.
1999-2000 - Målning av fasad samt renovering/målning av ytterfönster mot gatan.
2002 - Renovering/målning av ytterfönster mot gården.
2005-2006 - Renovering av innergård, tvättstuga och torkrum.
2009 - Målning av kökstrappor samt luftning och montering av radiatorventiler.
2009 - Energibesiktning utförd.
2010-2011 - Insättning av ljudisolerade fönster mot gatan.
2014 - Installation av fiberbredband och inspektioner av alla våtrum.
2015 - Nya maskiner i tvättstugan
2018 - dränering av grunden på gatusidan. I samband med detta installerades och 3 pumpar i de dagvattenbrunnar som finns utanför fastigheten.
2019 - Renovering av källare samt nya källarförråd.

Pågående renoveringar
6 vindslägenheter håller på att byggas, installation av hissar i de 4 kökstrapporna, renovering av fasad, fönster och tak. Allt är påbörjat och är planerat att det ska vara klart till i september 2020.
Inga planer finns för större kommande renoveringar.

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information var god kontakta P-malmo för mer information.

Säljaren tipsar om möjlighet till garage i Stena Fastigheters hus på Rönngatan. Kostnad ca 1000 kr/mån. Kontakta Stena Fastigheter för mer info.

TV/bredband

IP-TV & fiber bredband via Telenor. TV basutbud ingår i avgiften. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165kr/månad för 250 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en arkitektritad innergård som totalrenoverades 2005-06. Den vackra innergården erbjuder härliga grönska, stenbelagda gångar med infälld belysning, vattenspel, sittbänkar, marmorbord och grillmöjligheter. På gården finns även ett återvinningsrum.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källare finns en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner från 2015. Tvättstuga och torkrum renoverades 2005-2006. Cykelrum finns i källaren.

Övrigt

Föreningsinformationen är löpande inhämtad via kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida http://brfpilstorp.bostadsratterna.se. Fråga ansvarig mäklare för kontaktuppgifter till styrelsen eller använd kontaktformuläret på deras hemsida.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd hör till lägenheten. Ca 8 kvm stort enligt uppgift från säljaren.

Övrigt

I föreningens lägenhetsförteckning är bostaden noterad som 3 rum och kök.

Månadsavgift

Avgift
3 889 kr

Angiven månadsavgift inkluderar:
värme
vatten
IP-TV (grundutbud)
bostadsrättstillägget till hemförsäkringen

Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165kr/månad för 250 Mbit/s.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,56%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 795 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja*
Rum
4
Boarea
98 kvm**

* Notera att hissen ska byggas i kökstrappan i samband med vindsprojekt. Läs mer under renoveringar.

** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1900

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Östra Rönneholmsvägen 15

Östra Rönneholmsvägen 15,
211 47 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 821)
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  6 117 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall, Malmö

  Nyproduktion
  Adress
  Storgatan (lgh 141)
  Pris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 578 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm