Industrikänsla mitt i City!

Davidshall/Malmö Opera, Malmö

Erik Dahlbergsgatan 9

Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
4 048 kr
Antal rum
2
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 21/9, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Anmäl dig på bjurfors.se

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Industrikänsla mitt i City!

Välkommen till en bostad med industrikänsla och stora sociala ytor på charmiga Davidshall

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en bostad med moderna ytskikt och öppen planlösning mitt i city. Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt. Köket är integrerat med vardagsrummet vilket skapar stora sociala ytor att umgås på. Köksön erbjuder stora arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Ett väl tilltaget sovrum ligger en halvtrappa upp från vardagsrummet. En glasvägg bidrar till en häftig industrikänsla och avskiljer vardagsrummet och sovrummet. Vardagen blir enkel med bekvämligheter som diskmaskin och en egen tvättvrå med tvättmaskin och torktumlare.

Läget är ett kapitel för sig. Du bor mittemellan innerstadens två stora och levande parker. Enligt många är Fersens väg Malmös enda paradgata. Den pampiga allégatan, om än inte särskilt lång, för osökt tankarna till de breda avenyer som tog form i 1800-talets europeiska huvudstäder. Att även trottoarerna numera är breda förklaras ofta av att husen från början hade stora förträdgårdar. Ett par hundra meters uppvärmning tar dig ut på löprundor under höga trädkronor och runt dammar och oändliga gräsytor. Till havet cyklar du på tio minuter och centrum behöver du bara öppna ytterdörren för kliva ut till. Opera-, nöjes- och restauranglivet kring Davidshall väntar alldeles runt hörnet. Inom några minuter har du all tänkbar shopping och service vid Triangeln. Goda kommunikationer finns vid station Triangeln som tar dig till alla de närliggande stora städerna samt över sundet till Kastrup och Köpenhamn.

Interiör

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i en praktisk garderob. Från hallen nås även en egen tvättvrå med förvaring, tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagen. Väggarna är bredspacklade vita och på golvet ligger ett parkettgolv.

Kök/Sällskapsrum
Köket har vit köksinredning med stänkskydd i vit mosaik och en bänkskiva i svart laminat. Maskinerna är i rostfritt och består av spis, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl/frys. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp samt förvaring i köksön. Köket och vardagsrummet är integrerat och skapar stora sociala ytor att umgås på. Här finns plats för matplats, soffgrupp och barstolar vid köksön. Vita bredspacklade väggar, på golvet ligger parkettgolv och spotlights i taket. Två underbara, stora fönster skänker fantastiskt ljus till rummet.

Sovrum
Sovrummet är beläget en halvtrappa upp. Industriglas avskiljer sovrummet mot vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Väggarna är bredspacklade i vitt och på golvet ligger parkettgolv. Belysningen i rummet är i form av spotlights. Ett stort fönster släpper in ljus till rummet.

Badrum
Stilrent badrum i vitt helkaklat utförande. Utrustningen består av toalett, dusch, handfat med kommod och spegelskåp med förvaring.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Canis Lupus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Canis Lupus är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2005. I föreningen finns 16 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-01.

Föreningen debiterar samtliga medlemmar el efter förbrukning.

Medlemskap
Juridiska personer accepteras ej av föreningen.
Föreningen tillåter inte delat ägande.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

2004/2005 lades taket lades om.
2008 sågs balkongerna över och räckena målades.
2010 drogs elen om på vinden och fjärrvärmeväxlarsystemet byttes.
2011 förbättrades belysningen inomhus.
2012 ommålning av fönsterna.
2016 stammarna kontrollerade.
2016 valv underhållsmålades.
2016 ventilationsrensning/besiktning. OVK- besiktning
2017 införande gemensam el, byte av säkringsskåp samt till automatsäkringar i resp. lägenheter samt jordfelsbrytare. Porttelefonisystem med kamera installerades. Belysning på gården utökad.
2018 is- och snöledning installerad i hängrännor på tak.
2019 byte till fjärrstyrda brandvarnare.
2020 råttstopp installerades på inkommande rör utifrån. Installation av två pulversprinklers i tvättstugan.

Kommande renoveringar
Föreningen planerar att renovera några av skorstenarna i fastigheten. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telenor.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en gemensam innergård med tillgång till utemöbler och gasolgrill. Här finns även cykelställ och cykelförråd. Cykelförråden på innergården är kombinerat med barnvagnsrum.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns på vinden och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och mangel.

Månadsavgift

Avgift
4 048 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer obligatoriska tillägg avseende bredbands-TV 99 kr/månad, bredband/IP telefoni 165 kr/månad, administrativ mätavgift för el 23 kr/månad.

Föreningen har gemensam el. Hushållselen betalas direkt till föreningen månadsvis med kvartalsvis avisering utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,25963%
Andel av årsavgiften är
5,25963%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
78 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1931

Notera att lägenehten är registrerad som 1 rok i lägenhets register

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Länkar

Området

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Davidshalls 3 bästa

3
 • Escama
  Trevlig och populär tapasbar med äkta spansk stämning.
 • Di Penco
  En trappa ner hittar du denna genuina italienska pärla där Giovanni serverar typiska italienska rätter.
 • Teddys antikshop
  En personlig antikbutik ett stenkast från Fersens väg.

Karta

Erik Dahlbergsgatan 9

Erik Dahlbergsgatan 9,
211 42 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Malmö Opera, Malmö

  På förhand
  Adress
  Jörgen Ankersgatan 18
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 171 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!