Vacker lägenhet med fina attribut!

Davidshall/Stadsteatern, Malmö

Erik Dahlbergsgatan 24A

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
1 970 kr
Antal rum
2
Boarea
48 kvm
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 22/4, KL 13:20 - 13:50

  Bokad visning.

 • måndag 23/4, KL 17:40 - 18:00

  Bokad visning.

Boka visning

Vacker lägenhet med fina attribut!

Välbevarad lägenhet på attraktiv adress med rymlig balkong i söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

De vackra rödteglade 1920-tals fasaderna avlöser varandra på mysiga Erik Dahlbergsgatan! Det finns mysiga personliga butiker, fantastiska restauranger, många gallerier och antikvariat, närhet till Operan, Slottsparken samt Pildammsparken och med gångavstånd når du Malmös centrala shoppinggator och gallerior! Lägenheten har 20-talets enklare elegans direkt när vi kommer in i hallen. Här bjuds vi på bevarade golv, stuckaturer i taket samt höga golvlister. I hallen finns en klädkammare på vänster sida med möjlighet för avhängning av ytterplagg. Från hallen når man både sällskapsrummet till vänster och köket till höger. I sällskapsrummet som ligger ut mot gatan finner vi ett vackert stort fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp! 20 tals känslan gör sig påmind i form av takhöjd, stuckatur, höga fotlister samt vacker brädgolv. Rummet är generöst och kan möbleras lätt med både soffgrupp och matsalsmöblemang utan att det känns trångt. Där finns också förvaringsmöjligheter i form av en garderob. Köket har bevarad inredning och en särskild atmosfär. Vitmålade köksluckor med ett bevarat skafferi och originalskåp. Dessutom finns det en utgång till kökstrappan och gården en våning ner. I anslutning till sovrummet kommer man ut på den rymliga balkongen som ligger in mot den lugna innergården. Badrummet är delvis kaklat med ett djupt inbyggt badkar som är nyemaljerat. Med en attraktiv adress på ett lugnt område finner vi denna yteffektiva lägenhet! Välkommen på visning!

Interiör

Hallen
I hallen bjuds vi på bevarade brädgolv, takstuckaturer samt ljusa väggar och det finns en garderob med plats för förvaring.

Sällskapsrummet
Från vänster i hallen kommer man in till sällskapsrummet. Det bevarade brädgolvet och stuckaturerna finner vi även här tillsammans med stora, vackra fönster med spröjs som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. En ljus tapet pryder väggarna.

Kök
Från höger i hallen kommer man in i köket. Köksinredningen är bevarad med vackra köksluckor och vitrinskåp. Trots sin originalutformning erbjuder köket all utrusning såsom diskmaskin ( i behov av service), gasspis, ugn , mikrougn samt kyl och fyrs. Bredvid spisen står en gammaldags skänk som kompletterar arbetsytorna fint. Originalbrädgolv och målade väggar. Från köket når man innergården från pigtrappan.

Sovrum
Ligger avskilt mot den lugna innergården. Golvet pryds här igen av originalbrädgolv, tapet på väggarna och utgång till den stora balkongenmed söderläge mot den lugna innergården.

Badrummet
Delvis kaklat badrum med stort inbyggt bakar (nyemaljerat). Handfat och toalett.
El är nydragen och jordad i hela lägenheten.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 970 kr

Inkl värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende bredband/tv/telefoni 254kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
2,36161%
Andel av årsavgiften är
2,29429%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
1,5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
48 kvm**

* Våningsplan 1,5av 5.

** 48kvm enligt dagens norm mätbevis finns) 45,3 kvm enligt föreningens register.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
181

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Västergården upa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades i samband med att huset byggdes 1929 och består av 32 bostadsrättslägenheter samt två lokaler. Lokalernas hyresgäster är två olika konstgallerier. Fastighetens adress är Erik Dahlbergsgatan 24A-C. Den ekonomiska förvaltingen sköts av Riksbyggen. Tomten är friköpt.

Bf Västergården är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som registrerades innan Bostadsrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under Lagen för ekonomiska föreningar och föreningens stadgar, men inte automatiskt under Bostadsrättslagen.

Avgiftshöjningar
Föreningen har beslutat att göra en genomsnittlig höjning av avgiften om 2% de kommande åren för att följa index. Detta kan ändras efter budgetmötet föreningen har varje höst. Höjningen för 2018 var 2 % och reglerades i januari. Nästa avgiftshöjning kommer genomförs alltså då att genomföras 2019.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägandeskap mellan förälder/barn där barnet bor i lägenheten. Styrelsen kräver ingen speciell uppdelning av andelarna. Föreningen accepterar inte Juridiska personer som ägare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1992 Byte av tappvattenstammar.
2003 Byte av elstammar.
2010 Renovering av hissar.
2013 Målning av de gemensamma utrymmena (samtliga dörrar, fönster till lokaler, radiatorer, räcken och hissgaller).
2014 Spolning av avloppsstammar.
2014 Porttelefoner och postboxar.
2014 Målning av väggar i trapphus.
2015 Ommålning av hissar, nytt golv.
2016 Fönstermålning och kompletteringsfogning av fasad.
2016 Installation av fiberbredband.

Pågående renoveringar
2017-2018 Relining av avloppsstammar.

Kommande renoveringar
Offerter har tagits in för ny värmecentral, utbyte av avstängningsventiler källare och målning av kökstrappa fönster. Inget beslut om genomförandedatum.

Parkering

Boendeparkering råder i området.

TV/bredband

Fiber via Bredbandsbolaget tillkommer som en obligatorisk avgift om 254sek/mån. Bredband för internet, tv och telefoni.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en mysig innergård i härligt söderläge. Här finns bland annat sittgrupper, grillar och en damm. En riktig oas mitt i city. På gården finner du även cykelställ.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, centrifug samt ett torkskåp. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Länkar

Området

Att bo på Davidshall/ Stadsteatern

På Davidshall bor du i exklusiva kvarter med liv och rörelse och ett rikt utbud av mysiga restauranger, kaféer och modebutiker. Davidshallstorget omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som en vacker fond. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Köpa eller sälja bostad på Davidshall eller Stadsteatern? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Helmfeltsgatan 11
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 418 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andelsrätt

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Helmfeltsgatan 9A
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 460 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Rönneholmsvägen 15
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  76 kvm / 24 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!