På stark adress med fina attribut!

Davidshall/Stadsteatern, Malmö

Helmfeltsgatan 9b

Budgivning pågår
Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
3 171 kr
Antal rum
3
Boarea
73 kvm
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På stark adress med fina attribut!

Topprenoverad trea med balkong och vackra detaljer!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Bilder

. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Inspirationsbild från samma balkong i huset. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Inspirationsbild från samma balkong i huset
Inspirationsbild från samma balkong i huset. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Inspirationsbild från samma balkong i huset
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Interiörbild. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Interiörbild. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Interiörbild. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Interiörbild. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors
Interiörbild. Helmfeltsgatan 9b - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en mysig 3:a i ett av de populära områdena vid Davidshall! När vi kommer in på gatan så märks det stilla lugnet som råder, även om det ligger mitt i city. Den fina röda tegelfasaden tornar upp sig framför oss och vi tar hissen upp till fjärde våningen. Här finner vi en fantastisk 3:a med vackra detaljer och snickerier som skapar en härlig känsla av 20-talet. Det vi möts av är tidstypiska attribut såsom höga kantlister, välbevarade stuckaturer i taket samt en vacker fiskbensparkett som breder ut sig. Det finns två fina salonger som ligger i fil ut mot gatan med stora, härliga fönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp med en härlig utsikt utöver Piltorpsparken. Mot den lugna innergården ligger sovrummet med vita väggar och breda brädgolv. Köket är renoverat med tidslösa materialval tillsammans med det breda brädgolvet. I anslutning till köket ligger den stora balkongen med kvällssol med utsikt över den lugna innergården. Även badrummet är topprenoverat med fina attribut. Här har man närhet till det mesta som konstgallerier, Operan, restauranger, antikvariat, shopping, parker, caféer och citytunnelstationen vid Triangeln. Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Hallen fördelar lägenhetens olika rum och välkomnar oss med en vacker fiskbensparkett och bredspacklade väggar tillsammans med fina snickerier som de höga golvlisterna och takstuckaturer.

Sällskapsrum
Till höger kommer man in i sällskapsrummet som ligger i fil med matrummet och som även kan användas som ett master bedroom. Här finner vi den välbevarade fiskbensparketten med fina detaljer som lampstuckaturen och stora skjutdörrar som fördelar rummen. De stora, vackra 20-talsfönsterna med spröjs bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp.

Matrummet
Från det första sällskapsrummet kommer vi in i matrummet. Den fina fiskbensparketten breder ut sig tillsammans med lampstuckatur, höga kantlister samt stora härliga fönsterna med originalspröjs, med utsikt över parken. Allt bevarat och i original!

Sovrum
Till vänster från hallen finner vi sovrummet som ligger in mot den lugna innergården med breda brädgolv och släta väggar. Här finns även plats för garderob (garderoben ingår ej).

Kök
Från den välbevarade serveringsgången kommer vi in i det renoverade köket med breda brädgolv och bredspacklade väggar. Köket är vitkaklat bakom arbetsbänken och köksluckorna är vitmålade med detaljer av rostfritt stål. Maskinparken består av gasspishäll, ugn, kyl, frys och diskmaskin. Det finns utgång till kökstrappan som tar en ner till gården, samt utgång till den stora balkongen som erbjuder en härlig kvällssol med utsikt utöver den lugna innergården! Ett bra arbetskök från 20-talsepoken!

Badrum
Badrummet är nyrenoverat av föreningen i samband med ett stambyte i huset. Här bjuds vi på vitkaklade väggar tillsammans med grå mosaik på golvet samt spotlights i taket. Badrummet är försett med golvvärme, dusch med vikbara duschdörrar, vägghängd toalett och ett handfat med kommod. Det är även förberett för tvättmaskin.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd och vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 171 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,52074%
Andel av årsavgiften är
3,52133%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
1044
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
73 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Enligt uppmätning med dagens norm (mätbevis finns).Enligt föreningens register 67 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
450 kr
Försäkring
150 kr
Summa
600 kr

I hushållsel ingår gas också

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
147

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Mellangården
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
29
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen är en gammal Bostadsförening och har funnits sedan 1926. Föreningen drivs fortfarande enligt lagen om ekonomisk förening. Sedan 1991 medger stadgarna pantsättning av den enskilda andelen i föreningen. BF Mellangården upa är en äkta förening som omfattas av 29 lägenheter och 2 affärslokaler. Föreningen bedömer sin ekonomi som god. Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Planerade avgiftshöjningar:
För att långsiktigt planera ekonomin upprättades 2016 en långtidsbudget. Föreningen planerar att höja avgifterna med 5% årligen fram till år 2020. Avgifterna höjs för att finansiera genomförd stamrenovering men också för att kunna hålla en god underhållsnivå i fastigheten över tid.

Medlemskap
Delat ägande, dvs. delat ägande mellan en förälder och barn samt juridiska personer kan accepteras efter ett styrelsebeslut.

Informationen är hämtad via årsredovisningen samt en representant från styrelsen. Den slutlige köparen uppmanas att själv få nedanstående information bekräftad från föreningens styrelse. Föreningen har en egen hemsida www.mellangarden.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
1992 Värmesystemet.
1993 Gården.
1995 Tvättstugorna.
1997 Porten.
2001 Avloppsstammar rensade.
2002 Kökstrapporna målade.
2002 El och stigarledningar.
2003 Hissar.
2003 Trapphusen målade.
2011 Nytt tak mot innergård.
2011 Ytterfönster på de övre våningarna målade.
2013 Målning utsidan av fönstren på de nedre våningarna i fastigheten.
2014/2015 Nya tvättmaskiner.
2017 Komplett stambyte med nya rör och badrum.
2017 Termostater till radiatorer utbytta/Justeringar värmesystem.
2017 Stamrenovering och nya badrum är genomfört.

Kommande underhåll
Föreningen hänvisar till underhållsplanen.

Parkering

Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen, ansökan görs hos Gatukontoret.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem. Varje lägenhetsinnehavare tecknar ett eget abonnemang.

Gårdsplats/innergård

Vacker innergård med sittplatser och gräsmatta. Här finns även ett cykelskjul.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två gemensamma tvättstugor i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp i vardera.

Området

Att bo på Davidshall/ Stadsteatern

På Davidshall bor du i exklusiva kvarter med liv och rörelse och ett rikt utbud av mysiga restauranger, kaféer och modebutiker. Davidshallstorget omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som en vacker fond. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Köpa eller sälja bostad på Davidshall eller Stadsteatern? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Genom att klicka på "Skicka" godkänner du Bjurfors användarvillkor.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Banérsgatan 8
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 674 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  109 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Banérsgatan 8
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 784 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andelsrätt

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Helmfeltsgatan 9A
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 460 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Rönneholmsvägen 15
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  76 kvm / 24 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!