Davidshall/Stadsteatern, Malmö

Thottsgatan 16a

Såld, 2017-03-31
Slutpris
3 100 000 kr
Avgift
3 584 kr
Antal rum
3
Boarea
68 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 5
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 040-608 30 25

Bilder

Området

Att bo på Davidshall/ Stadsteatern

På Davidshall bor du i exklusiva kvarter med liv och rörelse och ett rikt utbud av mysiga restauranger, kaféer och modebutiker. Davidshallstorget omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som en vacker fond. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Köpa eller sälja bostad på Davidshall eller Stadsteatern? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Banérsgatan 8
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 784 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Helmfeltsgatan 9A
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 460 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Helmfeltsgatan 9b
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 171 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2018-03-19 17.45 Boka här

 • Andelsrätt

  Davidshall/Stadsteatern, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Rönneholmsvägen 15
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  76 kvm / 24 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!