Hoppa till innehåll
. Storgatan 43 j - Bjurfors

Storgatan 43 j

Davidshallstorg, Malmö

Storgatan 43 j

Utgångspris:
3 195 000 kr
Avgift:
3 536 kr
Antal rum:
2
Boarea:
53 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 6
Hiss:
Ja

Storgatan 43 j

Atmosfären från förr förenas perfekt med de moderna och tidlösa inslagen

Beskrivning

Nyproducerad lägenhet med utsikt mot gården
I det anrika polishuset på Davidshallstorg skrivs ny historia genom Brf Neo. En fastighet som är ett välkänt inslag för många Malmöbor med sin karaktäristiska tegelfasad, klädd med grönskande murgröna, ska nu åter fyllas med liv. På insidan förenas det bästa från två olika världar. Generös takhöjd 2,9 meter, tidlös interiör och modern planlösning.
Lägenheten på 53 kvadratmeter är placerad i den nya delen. På andra våningen är de stora fönsterpartierna ger vilket ett massivt ljusflöde. Entréhallen med bra förvaringsmöjlighet. Sällskapsrummet har ett fint ljusinsläpp med stora fönster och öppen planlösning mot köket med utgång till balkong. Sovrummet har fina förvaringsmöjlighet. Badrummet nås från hallen och erbjuder en privat tvättavdelning.

Det är här du väljer att bo om du vill kunna promenera till allt staden har att erbjuda. Stämningen är fridfull samtidigt som du befinner dig mitt i pulsen. I dessa kvarter är det lätt att få en ordentlig dos med kultur. Runt hörnet finns Malmö opera, konsthall och stadsteater. Butiker, stora som små, trängs i både breda shoppingstråk och stickgator.

Mäklare

Budgivningshistorik
Bud Budgivare Datum Tid
3 195 000 kr Budgivare 1 2021-06-17 19:07

Håll koll på detta objekt

  • 3. Davidshall - Kanalen 1

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Rymlig balkong mot innergården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 536 kr

I avgiften ingår kallvatten, värme och bostadsrättstillägg. Varmvatten och hushållsel debiteras utifrån förbrukning. Kostnad för TV och bredband tillkommer, kostnad ca 250 kr/månad för baspaket.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,006145%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
224
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
53 kvm*

*Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
3 glasfönster

till lägenehten tillhör ett förråd

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf NEO Davidshall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
122
Överlåtelseavgift
1190*

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf NEO Davidshall består 122 lägenheter fördelat på fem flerbostadshus (hus A-E) som är 5-8 våningar. Hus A-B utgörs av det gamla polishuset som tidigare har varit kontor medan hus C-E är nybyggda fastigheter. Föreningens adresser är Storgatan 43A-H och 43J-K samt Verkstadsgatan 4A-B, 6A-B och 8. Inflyttning i lägenheterna beräknas påbörjas i maj 2021 och avslutas i oktober 2021.

El och varmvatten:
Föreningen har upphandlat gemensamma avtal för el och varmvatten. Det finns individuella mätare i respektive lägenhet. Lägenhetsinnehavaren debiteras för el och varmvatten efter faktisk förbrukning.

Försäkring:
Fastigheterna avses bli fullvärdesförsäkrade hos Folksam. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Besök gärna Riksbyggens hemsida för mer information om projektet: https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/skane/davidshall/

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningens fastigheter kommer att färdigställas under 2021.

Parkering

Föreningen kommer att tillhandahålla 13 parkeringsplatser i ett garage på innergården. Platserna kommer att kunna hyras till en kostnad om 1800 kr/mån. 3 av parkeringsplatserna i garaget är reserverade för boende med handikapptillstånd. Samtliga platser är utrustade med laddstolpar. Separat kösystem tillämpas.

I P-huset Anna finns det 57 parkeringsplatser som är reserverade för boende i Brf NEO Davidshall. Hyran för parkeringarna i P-huset Anna varierar för närvarande mellan 580 kr/mån och 1450 kr/mån. Besök P-Malmös hemsida för aktuella uppgifter: https://www.pmalmo.se/Parkera/vara-parkeringsanlaggningar/p-huset-anna/

I föreningens garage på innergården kommer det att finnas minst två elbilar av märket Tesla (modell 3) som kommer kopplas till Brf NEO Davidshalls egna bilpool. Det kommer även att finnas minst fyra el-lådcyklar som kan nyttjas av medlemmarna. Avtalet varar från första inflyttning och löper i 10 år. Kostnaden för anslutningen till bilpoolen står Riksbyggen för under den första 10-årsperioden.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till fibernät via ComHem där det ingår bredband, tv och telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om ca 138 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

- Det kommer att finnas över 300 cykelplatser i Brf Neo Davidshall (inomhus och utomhus).
- I det gamla polishuset kommer det att finnas en samlingslokal med balkong mot innergården och utsikt mot torget.
- I gårdshus C kommer det finnas en rymlig takterrass, ett bokningsbart övernattningsrum med en liten uteplats samt ett ca 70 kvm stort uterum/orangeri med direktutgång till gården och tillhörande pentry, wc och förråd.
- Sophantering med källsortering kommer att ske i separata miljörum.

Länkar

Om Davidshallstorg

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området Stadsteatern ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats än Stadsteatern är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Johannes kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Storgatan 43 j

Storgatan 43 j

211 42 MALMÖ

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Storgatan 43 j