Maritim bostadsdröm i Dockan

Dockan, Malmö

Dockgatan 19a

Exklusiv
Pris
9 195 000 kr
Avgift
5 967 kr
Antal rum
4
Boarea
131 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja

Maritim bostadsdröm i Dockan

Bjurfors Exklusiv presenterar en påkostad våning på bästa läge vid marinan med stora sällskapsytor, takterrass och storslagna vyer.

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Film
. Dockgatan 19a - Bjurfors
Utvald detaljbild. Dockgatan 19a - Bjurfors
. Dockgatan 19a - Bjurfors
Utvald detaljbild. Dockgatan 19a - Bjurfors

Utsikten från terrassen

. Dockgatan 19a - Bjurfors
. Dockgatan 19a - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Båtarna guppar fridfullt på vattenytan. Masterna pekar upp mot en klarblå himmel. Stadens ljus glittrar ikapp med Öresund medan Malmös signum Turning torso reser sig stolt. En alldeles vanlig syn från våningen vid Dockans marina, som är omöjlig att tröttna på. Här bor du fridfullt och lugnt samtidigt som det finns massor av sysselsättning runt hörnet. Flera matställen, grönområden, fritidsaktiviteter och butiker ligger bekvämt nära. Bada kan du göra både i Västra hamnen och på Ribersborg.

Lägenheten är ensamt belägen näst högst upp i fastigheten och har fri vy över hela marinan och Öresund i förlängning. Känslan är tveklöst mest intensiv från takterrassen som breder ut sig likt ett båtdäck över hela gaveln. Ytan uppnår hela 41 kvm och ger utrymme från allt till matlagning under bar himmel till avkopplande solstunder. Våningen är på totalt 131 kvm och fördelar sig fint på tre sovrum, två badrum och härliga sällskapsytor i öppen planlösning med köket. Den sociala delen vetter mot hamnen och har utgång till terrassen. Våningen är extraordinär i sitt utförande med flera tillval av hög kvalitet, inklusive samtliga innerdörrar i massiv ek. Genomgående oljat skeppsgolv, klinker och kakel från Höganäs samt köksluckor också i massiv ek är några av de fina materialen du får ta del av här.

Interiör

Marinaliv i Dockan
Det sjuder av liv och rörelse. Kaféer och restauranger - stora som små - serverar något för vajre smak från tidig morgon till sen kväll. Grannområdet Västra hamnen, som nästintill är sammanvuxet med Dockan, utökar utbudet ytterligare. Vattnet är ständigt närvarande och det är alltid nära till bryggbad i Öresund. För lata dagar på långgrund sandstrand styrs stegen mot Ribersborg. Det är gång- och cykelavstånd till det mesta. Även till stadskärnans rika utbud och flera sköna grönområden. Detsamma gäller för skolor, förskolor, fritidsaktiviteter, bussar, service och butiker.

Fastigheterna som vetter ner mot marinan från Dockgatan är klädda med tegel och träpanel, som smälter väl in i den maritima miljön. Balkonger och terrasser omges av smidesräcke.

Lägenheten är exklusivt belägen på den sjätte av husets sju våningar.
Du välkomnas in i en rymlig och ljus hall med vita väggar och trestavsparkett i ek. Parketten övergår till ett oljat skeppsgolv som är genomgående för resten av lägenheten. Ytterplagg och skor förvaras smidigt i en stor skjutdörrsgarderob till vänster. Ytterligare förvaring finns i en inbyggd klädkammare på motsatt sida.

Med blicken mot Öresund
Från entrén styr du stegen rakt mot våningens sällskapsytor som består av kök, vardagsrum och matsal i en enda härlig enhet. Hela denna sociala del har generös fönstersättning som vetter mot marinan och bjuder på en spektakulär utsikt. Den öppna planlösningen, takhöjden och ljusinsläppet ger en underbar volym. Takterrassen omfamnar sällskapsytorna och har en yta på imponerande 41 kvm som blir ditt extra sällskapsrum under sommaren. Nivåskillnader skapar olika rum i utemiljön och har plats för sommarkök, sköna soffor och matgrupp. Perfekta ytor både ute och inne att kunna välkomna många middagsgäster på. En fri utsikt över hela marinan, Turning torso, kvarterets bebyggelse och Öresund i förlängning skapar magi, särskilt vid skymning.

Köksdelen har påkostad inredning från Marbodal med luckor i massiv ek och bänkskiva av nattsvart granit. Arbetsytorna är lika generösa som förvaringsutrymmet. En köksö skapar naturlig kontakt med mat- och vardagsrumsdelen och bistår även med tre extra sittplatser för väntande middagsgäster. Ön är liksom övrig köksinredning beklädd med massiv ek och svart granit. Samtliga maskiner är integrerade och kommer från Siemens, bortsett från fläkten som är från Franke.

Privata rum
Mellan entréhallen och sällskapsrummet nås det första av våningens tre sovrum, som idag används som allrum. På andra sidan väggen finns ett badrum som är utrustat med wc, dusch, handfat samt tvättdel med torktumlare, tvättmaskin, ovanliggande bänkskiva och överskåp. Badrummet är klätt med kakel och klinker från Höganäs i en färgskala av grått och vitt. Handfatskommoden är i svart ekfanér och duschen har frostade glasväggar. Samtliga blandare kommer från Tapwell.

Bakom entréhallen finns våningens två andra sovrum, varav det största har egen ingång till ett badrum. Rummet följer den enhetliga linjen med vita väggar och oljat skeppsgolv. Gott om klädförvaring finns i en rymlig skjutdörrsgarderob. Badrummet har liksom det första, klinker och kakel i grått och vitt från Höganäs. Här finns handfatskommod och spegelskåp av ek, wc samt ett fristående badkar med fönster. Det tredje sovrummet ligger intill och har också en garderob.

På Dockgatan bor du på vackert läge vid Öresund med närhet till grönska och city.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor terrass (41 kvm) vid Marinan.

Parkering

Parkering finns i källaren, kösytem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift
5 967 kr

I avgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Individuell avläsning tillämpas av varmvatten och el som debiteras kvartalsvis i efterskott. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad avseende bredband, TV och telefoni (ej samtalskostnad).

Ekonomi

Andel i föreningen
2,0212%
Andel av årsavgiften är
2,0212%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
9 195 000 kr
Lägenhetsnummer
51501
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
131 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
104

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Midskeppet i Dockan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
75
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Fastigheten Dockporten 4 uppfördes år 2015 och består av 75 bostadsrättslägenheter som fördelar sig över adresserna Dockgatan 19A-C, 21, 23 och Dockgatan 25A-B. Föreningen registrerades 2012. Bredablick har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
Föreningen har beslutat att sänka avgifterna med 8% från och med 2021-01-01. Kontrollerat med ordförande 2020-11-07

Medlemskap:
- Delat ägande accepteras av föreningen under förutsättning att den som ska bo i bostaden äger minst 10%.
- Juridisk person godkänns ej som medlem.

El och vatten:
Föreningen har tecknat ett gemensamt avtal för hushållsel vilket ger medlemmarna ett förmånligt elpris. Debitering sker kvartalsvis och tillkommer månadsavin efter faktisk förbrukning. Individuell avläsning av varmvatten tillämpas. Varmvattenförbrukningen avläses kvartalsvis och tillkommer månadsavgiften efter faktisk förbrukning.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg-Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har nyligen spolat alla avloppstammar 2020-11-07.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Föreningen erbjuder 15 garageplatser varav 4 st med laddplats som kan hyras för 800 kr/månad, 1050 kr/månad för laddplats. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget står ca 35 medlemmar i kö för garageplats (kontrollerat 2020-11-07). Föreningen tillhandahåller även 4 parkeringsplatser som är avsedda för gästparkering.

I området finns ett flertal parkeringshus så som t ex P-huset Ubåten (Fartygsgatan/Östra Varvsgatan), P-huset Fullriggaren (Slupens Gränd) och Erika Q-Park (Östra Varvsgatan).

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett gemensamt gruppavtal med Telia avseende bredband, telefoni och tv. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 250 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften. Avtalet omfattar bredband till en hastighet om 250/100 Mbit/s, IP-telefoni och tv-paketet "Lagom".

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en gemensam gård.

Gemensamma utrymmen

Till samtliga lägenheter finns källarförråd.

Barnvagnsrum och cykelförråd finns i fastigheten. Gemensam tvättstuga finns ej då samtliga lägenheter innehar tvättmaskin och torktumlare.

Föreningen tillhandahåller en gemensam gästlägenhet tillsammans med grannföreningen som kan bokas av medlemmarna.

Övrigt

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brf-midskeppet-i-dockan.socinet.com/

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Dockgatan 19a

Dockgatan 19a,
211 12 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37