Välkommen upp på femte våningen till ett stilrent boende där vattnet ständigt är närvarande!

Dockan, Malmö

Dockgatan 7

På förhand
Utgångspris
4 095 000 kr
Avgift
3 429 kr
Antal rum
3
Boarea
80 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen upp på femte våningen till ett stilrent boende där vattnet ständigt är närvarande!

Extraordinär sällskapsvåning med tilltalande öppen planlösning, fantastisk balkong i söderläge med utsikt över marinan och havet! Låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Dockgatan 7 - Bjurfors
. Dockgatan 7 - Bjurfors
. Dockgatan 7 - Bjurfors
. Dockgatan 7 - Bjurfors

Lyxigt med grillmöjligheter på balkongen!

. Dockgatan 7 - Bjurfors
. Dockgatan 7 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiska våning på femte våningen med härlig utsikt över Dockan och med sorlet av dess inkommande båtar i bakgrunden. Mitt ibland arbetsliv och bostadsliv ligger gamla Dockan som för många Dockanälskare är det enda alternativet. Precis i början av småbåtshamnen, på nära avstånd till City ligger denna svårslagna 3:a med öppna sällskapsytor, stor södervänd balkong på ca 20 m² med slående utsikt, fantastiskt ljusflöde och en genomtänkt planlösning. Lägenheten erbjuder ett socialt boende med härliga attribut. Du uppnår verkligen den svårhittade känslan med havsutsikt och det genomgående marina temat med stor balkong. Den stora balkongen passar perfekt för frukost och middag i goda vänners lag men ger även utrymme för grill, sol och relaxhörna.

Denna 3:a med öppen planlösning är någonting för den kräsna köparen med höga boendekrav. Både kök och badrum håller en mycket hög standard och har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. Ett modernt välutrustat kök med plats för matbord samt lyxiga detaljer som köksö och vinkyl. Ljusa sällskapsytor med stora fönsterpartier i vardagsrummet. Två rymliga sovrum med bra förvaring i garderober. Stilrent och stort badrum med tvättmaskin och torktumlare.

I Brf Kajhusen bor man i en av Dockans mest välskötta bostadsrättsföreningar vars goda ekonomi återspeglas i att man har kunnat sänka månadsavgiften. Att endast betala 3 644 kr i månadsavgift för en trerumslägenhet på hela 80 m² är ovanligt lågt. Bekvämt boende med hiss som för dig direkt ner till föreningens garage. I föreningen finns även gästlägenhet att hyra.

En perfekt bostad för den kräsne som vill bo i ett stilrent boende på lugn adress vid havet men samtidigt med gångavstånd till centrum. På Dockan finns det du behöver i form av caféer, lunchställen, apotek, frisör och blomsterbutik. Bekvämt promenadavstånd till Västra Hamnens badplatser och på kort cykeltur nås matbutiken Maxi på torget i Västra hamnen.

Interiör

Hall:
Med hiss från markplan tar vi oss upp till våning 5 och via säkerhetsdörren når vi bostadens hall som välkomnar med ekparkettgolv och klassiskt vita väggar. Redan här får man en känsla av den öppna planlösningen och det härliga ljusinsläppet från fönsterpartierna. Här finns en garderob med plats för förvaring och avhängningsmöjligheter. Parkettgolvet är samma i hela lägenheten vilket skapar ett enhetligt och stilrent intryck.

Vardagsrum:
Spatiöst och trivsamt vardagsrum som bjuder på ett vackert ljusflöde, ekparkettgolv och vita väggar. Utanför fönstret lockar den inbjudande balkongen. Här finns gott om plats för stor soffa och den öppna planlösningen mot köket ger en social och tilltalande känsla.

Masterbedroom:
Stort sovrum som erbjuder gott om plats för en rymlig säng och nattduksbord. Här finns gott om förvaring i form av 5 garderober längs ena väggen. Väggarna är vitmålade och på golvet finns ekparkett.

Sovrum 2:
Även här ett rymligt sovrum som erbjuder plats för väl tilltagen säng. Alternativt kan rummet användas som kontor om så önskas. Här finns också en rymlig klädkammare intill som erbjuder all tänkbar förvaring. Från detta rum finns också en av utgångarna till den underbara balkongen. Varför inte gå rakt ut hör på morgonen och njuta av morgonkaffet. Väggarna är tapetserade i randigt mönster och på golvet finns ekparkett.

Kök:
Modernt och smakfullt kök med gott om arbetsyta och förvaring i både under- och överskåp. Köksfabrikat från Ballingslöv. Köksluckorna är släta och vita och bänkskivan är i massiv ek. Ovan bänkskivan finns klassiskt vitt kakel. Även bänkskivan på köksön är i massiv ek. Matplats erbjuds för upp till 8 personer så att bjuda hem på trevliga middagar är inget problem. Det välutrustade köket består av spishäll, varmluftsugn, mikro, kyl/frys, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt den lyxiga vinkylen från SMEG som adderar det där lilla extra. Samtliga köksmaskiner förutom fläkten är från Siemens. Väggarna är målade i ljusgrå/vitt och på golvet finns ekparkett.
Härifrån är en av dörrarna ut till den generösa balkongen som verkligen är en förlängning av både kök och vardagsrum där man gärna spenderar hela dagen i ett soligt söderläge med frukost på morgonen, skönt häng i soffgruppen på dagen och avslutar med en trevlig grillkväll. Därtill har man hela tiden den marina utsikten att fästa blicken på. På balkongen samsas både loungegrupp, matbord och solstolar för den som önskar.

Badrum:
Fräscht och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt och på golvet finns mörkare klinkers. Badrummet erbjuder tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och förvaringsskåp som underlättar vardagen. Övrig utrustning i badrummet är toalett, handfat, badrumsskåp och dusch med frostade glasdörrar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Dockporten 3

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kajhusen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
80
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kajhusen består av 80 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Altrum AB och Vävkontoret AB finns i lokalerna. Fastigheten uppfördes 2009 och JM var byggherre. Tomten är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningens adresser är Dockgatan 3A-B, 5A-B, 7 och 9.
Byggnationen garantibesiktigades under 2011. Föreningen har fortfarande pågående kontakt med JM angående 10 års garantibesiktningen.

Föreningen har ett avtal för gemensam el. Det innebär att föreningen har ett enda elavtal där medlemmarnas förbrukning mäts individuellt och fördelas ut på respektive avgift en gång per kvartal.

Föreningen vill att den boende i lägenheten ska vara ägaren till bostaden. Om delat ägande mellan ex en förälder och barn vill ske tar föreningen ställning till det då i enlighet med deras stadgar. Juridiska personer kan beviljas inträde om styrelsen så beslutar, lika så gäller delat ägande.

Fastighetens är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn där säljaren är med.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat 2019-10-15)

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Sedan år 2009 har hela trädgården byggts om.
2017 Värmesystem fixat
2017 Spolning av samtliga stammar
2017 Lagning av skador på putsen
2017 Installation av ny DUC (styr/reglersystem)
2018 Installation av gemensam el
Pågående tätningsarbeten i källaren som sker helt på JM:s bekostnad.
Pågående utbyte trädäck på innergården, är i slutfasen och beräknas vara klart innan vintern. Kontroll 2019-10-15

Kommande renoveringar:
I dagsläget finns inga planerade renoveringar. (Kontroll 2019-10-15)

Parkering

Det finns 74 platser avsedda för bilar i föreningens källare. Hyran är 800 kr/mån. För MC finns det 3 platser. Hyran är 300 kr/plats. Det finns även 4 speciellt avsedda cykelplatser att hyra. Det finns garageplatser för bilar lediga (kontrollerat med Bredablick 2019-08-29). Bredablick Förvaltning har hand om garaget, info@bblick.se el. Tel: 040-600 96 00.

TV/bredband

Det finns utrustning för både digital-tv, bredband och bredbandstelefoni i varje lägenhet med många uttag. Leverantör av tjänsterna är Telia. Obligatorisk kostnad för Digital-TV (standardutbud), bredband, nätavgift för fast telefoni är f.n. 215 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Det finns en uteplats med möbler som tas fram till säsongen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet medlemmarna kan hyra, kostnad 300 kr/dygn. Alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare gemensam tvättstuga finns därför inte. På källarplan finns garage, förvaringsplats för cyklar och barnvagnar samt lägenhetsförråd. Föreningen har två miljörum.

Övrigt

Den slutgiltige köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer om denna förening: www.brfkajhusen.se

Uteplats/balkong

Stor och rymlig söderbalkong som erbjuder plats för möblemang och soffgrupp samt plats för gasolgrill. Säljaren uppskattar balkongen till ca 20 kvm.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia.

Bredband. Leverantör: Telia.

Parkering

Parkering: Det finns 75 platser avsedda för bilar. Hyran är 800 kr/mån. Viss kötid kan förekomma, för mer info kontakta Bredablick Förvaltning, E-post: info@bblick.se el. Tel: 040-600 96 00.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 429 kr

Detta ingår i avgiften: värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 215 kr/mån för kabel-tv (standardutbud) och bredband. Leverantör Telia.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1128%
Andel av årsavgiften är
1,1128%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 095 000 kr
Lägenhetsnummer
B52
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm**

* Hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
350 kr
Försäkring
230 kr
Summa
580 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2009

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
65

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Dockgatan 7

Dockgatan 7,
211 12 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Viktor Dahlström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lägatan 4
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 095 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!