Havspärla med genomgående planlösning och två balkonger!

Dockan, Malmö

Isbergs gata 24

Pris
4 195 000 kr
Avgift
4 170 kr
Boarea
91 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3

Havspärla med genomgående planlösning och två balkonger!

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Dockan, där staden möter havet! Precis i början av Dockan finner du detta stilfulla hem som ger allt en havspärla har att önska! Bostaden ligger på åttonde våningen i huset och erbjuder två balkonger i olika väderstreck för kunna fånga alla solens timmar. Kring denna bostad erbjuds ett hem med hög standard och väldisponerade kvadratmeterar. Utöver detta erbjuder bostaden ett rymligt sovrum, goda förvaringsmöjligheter och två smakfulla badrum med tvättmöjligheter och dusch.

I välskötta Brf Dockterassen bor du ett stenkast från havet i en välskött förening med hög levnadsstandard. Precis runt knuten finner du alla bekvämligheter och stadens puls samt närhet till pendlarvänliga Centralstationen. Bo bekvämt med Dockans alla guldkorn till restauranger och fina gångstråk i marinan. Föreningen erbjuder även parkeringsplatser där kösystem tillämpas samt övernattningslägenhet för den som har vänner och familj på besök.

Här lever man med havet som granne, året runt! Varmt välkommen på visning.

Interiör

Hall
Välkommen till Dockan, där staden möter havet! Precis i början av Dockan finner du detta stilfulla hem som ger allt en havspärla har att önska!
Hallen bjuder in med parkettgolv, klassiskt vita väggar och plats för avhängning och garderob till höger. Precis innanför entrédörren till vänster finner vi den rymliga klädgarderoben som också kan användas till walk in closet. Här i hallen finns hemmets första badrum. Helkaklat i vitt med svart klinkergolv. Handfat, toalett, vattenburen golvvärme med infällda spotlights.

Vardagsrum/kök
Vidare ut från hallen möts vi av att vardagsrum och kök samsas i en delvis öppen planlösning vilket ger en social och trivsam känsla. Vardagsrummet är beläget till höger och rymmer en större möblemanggrupp. Rummet får ett generöst ljusflöde med stora fönsterpartier, här står dörren på glänt mot den stora balkongen mot innergården. Denna balkong/terass blir ett extra rum under de varma sommardagarna, här samsas både en soffhörna med gott om plats för umgänge med familj samt ges yta för grillmöjligheter och härliga sommarkvällar i goda vänners lag i solnedgången.

Magiskt! På lägenhetens östra sida njuter man av frukost i morgonsolen på den mindre balkongen, allt med panoramautsikt över Dockan och marinan.
Ett stilsäkert kök vilket är inrett i vitt med vit liggande kakel ovan praktisk och snygg bänkskiva av laminat i mörk ton. Ugn 2016, ugn/micro 2019, diskmaskin (integrerad), spishäll med induktion, kyl och frys, fläkt. Allt i rostfritt från Siemens från 2009 . Smakfullt och praktisk kök med gott om förvaring och bra arbetsyta där den lite större köksön ger ett elegant intryck. Matplats för 6-8 personer.

Sovrum
Våningen har möjlighet till två större sovrum med ekparkettgolv och sobert vita väggar. I öster återfinns master bedroom vänt ut mot havet och inloppet. Bostadens andra rum används idag till ett arbetsrum/avkopplingsrum. Här har tidigare ägare valt att öppna upp ena väggen mot vardagsrummet. De eleganta glasdörrarna som vetter ut mot vardagsrummet och bokhyllorna ger verkligen lägenheten en extra dimension av karaktär.

Badrum
Helkaklade väggar i vitt möter golv av svart klinker. Ytan är stor och rymmer dusch, handfat och wc. Vägg i vägg ligger den privata tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Välkommen till en bostad som erbjuder mycket mer än man någonsin kan önska! Här lever man med havet som granne, året runt!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Dockterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1165*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 85 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler. I gatuplanet finns förutom bostäder 6 lokaler som hyrs ut till olika affärsverksamheter. Bostadsrättsföreningen registrerades 2006-09-26 och fastigheterna upprättades 2008. Brf Dockterrassen ligger vid hörnet av Isbergs gata och Dockplatsen, ett unikt läge vid torget och hamnpromenaderna med utsikt mot hamn, sund, stad, park och gaturum. Huset förärades Malmös Stadsbyggnadspris 2009. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Kostnad för varmvatten tillkommer utöver månadsavgiften. Varje lägenheten har en vattenmätare för individuell avläsning av varmvattenförbrukning.

Föreningen har tecknat ett fördelaktigt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna endast betalar kostnaden för den faktiska elförbrukningen.

Avgifterna sänktes med 4 % under 2011 och 11 % under 2012 samt 7% under 2014. Föreningen amorterar på skulden istället för att sänka avgifterna. Inga planerade avgiftsförändringar finns i dagsläget (2019-11-25).

Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat med styrelsen 2019-02-04

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 Avtal med Telia har tecknats för TV, bredband och telefoni
2014 Framtagning av en underhållsplan
2015 Kompletteringsmålning av entréerna samt målning på ytor utomhus i markplan
2016 Bytte ut VVC-pumpar, ställdon och givare i värmecentralen
2017 3 laddstationer har för elbilar har installerats, rensning av takrännor, tak har behandlats för påväxt.
Styrelsen följer en underhållsplan, i kommande periods underhåll ingår bland annat underhåll av källare och garage, besiktning av balkonger, smörjning av dörrar och fönster samt rengöring av fasad.

Det finns inga planerade renoveringar. (Kontrollerat 2019-11-25)

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser för bil i garaget under fastigheten och desutom 4 platser för motorcykel. Garageplatserna kostar 850kr/månad på heltid och 425kr/mån nattparkering. Tre av platserna är nu dessutom utrustade med laddstolpar för el-bil och det är förberett för att kunna bygga ut med ytterligare laddstolpar vid behov. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus i tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet.

En plats är inte bunden till en lägenhet. Vid intresse kontakta styrelsen. Dessutom disponerar föreningen ett antal platser i det anslutande garaget under kontorshuset, vissa dygnet runt och en del enbart helger och utom kontorstid.

Det går att hyra korttidsparkering. För 100 kronor hyr du en plats i garaget för en helg vilket omfattar tiden från kl 17.00 fredag kväll till kl 8.00 måndag morgon. Detta gäller även i samband med röda dagar. För samma kostnad kan du hyra en kvälls- och nattparkering från kl 17.00 fram till kl 8.00. Parkeringsavgiften påförs en kommande månadsfaktura. För mer info boka@brfdockterrassen.se.

TV/bredband

Kabel-tv: Telia, ca 60 kanaler ingår.
Bredband: Telia FiberLan upp till 100 Mbit/s ingår.
Alla lägenheter har ett eller flera multimediauttag i varje rum. Dessa kan uttnyttjas antingen för TV, bredband eller telefon.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en liten innergård med små gräsytor, en liten uteplats och även en liten sandlåda för de mindre barnen.

Gemensamma utrymmen

Alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet eller i separat utrymme. Gemensam tvättstuga finns ej.

En gästlägenhet finns i föreningen och kan bokas av föreningens medlemmar till en kostnad om 250 kr/dygn, den är belägen inne i d-trappan (lgh 16). I källaren finns förrådsutrymmen och garage. Extra förråd i trapphusen finns till uthyrning. I garaget finns ett speciellt barnvagnsförråd. Föreningen har ett litet hobbyrum med ingång från gården. I rummet finns en arbetsbänk, enklare redskap och en vask. Det finns två miljörum för sopsortering, ett stort i anslutning till gården och ett mindre med ingång bredvid garagenedfarten.
I garaget finns ett antal platser avsedda för cyklar och mopeder. Det finns även cykelställ på innergården.

Till samtliga lägenheter i föreningen hör ett källarförråd.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfdockterrassen.se

Parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser för bil i garaget under fastigheten och desutom 4 platser för motorcykel. Garageplatserna kostar 850kr/månad på heltid och 425kr/mån nattparkering. Tre av platserna är nu dessutom utrustade med laddstolpar för el-bil och det är förberett för att kunna bygga ut med ytterligare laddstolpar vid behov. Dessutom disponerar föreningen 8 stycken platser utomhus i tvärgatan. Dessa uthyres till lägenhetsinnehavare i mån av ledighet.

En plats är inte bunden till en lägenhet. Vid intresse kontakta styrelsen. Dessutom disponerar föreningen ett antal platser i det anslutande garaget under kontorshuset, vissa dygnet runt och en del enbart helger och utom kontorstid.

Det går att hyra korttidsparkering. För 100 kronor hyr du en plats i garaget för en helg vilket omfattar tiden från kl 17.00 fredag kväll till kl 8.00 måndag morgon. Detta gäller även i samband med röda dagar. För samma kostnad kan du hyra en kvälls- och nattparkering från kl 17.00 fram till kl 8.00. Parkeringsavgiften påförs en kommande månadsfaktura. För mer info boka@brfdockterrassen.se.

Månadsavgift

Avgift
4 170 kr

I avgiften ingår: kallvatten, värme, trappstädning, bostadsrättsförsäkring, kabel-tv och bredband.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 195 000 kr
Våningsplan
0
Rum
3
Boarea
91 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2008

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johannes Rundberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 77

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Östra Varvsgatan 5b
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 383 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-09-20 10.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dockgatan 13A
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 278 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-22 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Dockgatan 35
  Pris
  3 699 000 kr
  Månadsavgift
  4 203 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2020-09-20 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Exklusiv
  På förhand
  Adress
  Krankajen 22
  Utgångspris
  6 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 586 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!