Drömlikt boende vid kajen

Dockan, Malmö

Krankajen 22

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
6 195 000 kr
Avgift
5 586 kr
Antal rum
3
Boarea
95 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Drömlikt boende vid kajen

Bjurfors Exklusiv presenterar en njutbar våning i Dockan med stilfull interiör, påkostade materialval, två takterrasser och hänförande havsutsikt

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På första parkett vid Dockans marina hittar du denna stilsäkra våning, som inretts med en stor dos känsla. Lägenheten är allt annat än ordinär med typiska standardval. Istället råder det personlig och harmonisk atmosfär hela vägen igenom. Rena och raka linjer möter mustiga och varma kulörer. Materialvalen är exklusiva och enhetliga. Mörkbetsade ekplankor, skjutdörrar och stora glaspartier återkommer i alla rum. Våningens 95 kvadratmeter fördelar generösa sällskapsrum med öppen planlösning mot kök, två luftiga sovrum, gästtoalett och badrum.

Inte nog med att interiören är magnifik. Till lägenheten hör två takterrasser där blicken vandrar mellan milsvitt hav, hamnen, Malmös signum Turning torso och bron till vårt grannland Danmark. Sommartid förvandlas terrasserna till extrarum där du njuter från morgonstund med den första kaffekoppen i hand till en sen middag i skymningen. Ytorna är på imponerande 34 respektive 14 kvadratmeter med gott om utrymme för många. Ett nyrenoverat som är inflyttningsklart och väntar på nästa lyckliga ägare.

Interiör

Livet vid marinan
Att bo nära havet är få förunnat. Att kunna beskåda det fritt högst upp i huset är avundsvärt. På detta trevliga läge vid marinan har du alltid nära till sköna promenadstråk, kaféer, restauranger och butiker. Du är dessutom endast en cykeltur från Malmös innerstads stora utbud. Inte heller är du långt från aktiviteter. Simhall, träningscenter, skatepark, lekplats och flera grönområden nås på få minuter till fots. När det ska inhandlas till middagen finns allt att finna på stormarknaden och torghandeln i Västra hamnen. Uteblir matlagningslusten någon dag, finns det alltid ett antal hämtmatställen att välja på.

Stilfullt funktionellt
Fastigheten i rött tegel ligger längst ut vid kajkanten där båtmasterna reser sig mot skyn vid marinan. Hissen tar dig upp på det sjätte och översta våningsplanet. På hallgolvet ligger mörkbetsade ekplankor som nästan drar åt svart, som är genomgående för hela våningen. Väggarna är målade i Jotuns kulör ”Tidlös” som är en gråvit ton som ger en mjuk konstrast till de vita snickerierna. Denna kulör återkommer i lägenhetens alla rum. I hallen finns bra förvaring för både skor och ytterplagg i en stor klädkammare. I anslutning till hallen finns både badrum och gästtoalett. Badrummet har en generös yta som även inhyser en tvättdel med torktumlare och tvättmaskin så att klädvården kan skötas bekvämt i hemmet. Kakel och klinker går i smakfullt vitt och grått och är inrett med handfatskommod med skiva i bambu, toalett och duschhörna bakom frostade glasväggar. Två smala fönster ger ett naturligt och behagligt ljusinsläpp. Gästtoaletten följer samma kulörer och är utrustat med vit handfatskommod och toalett.
Ytor för umgänge
Hallen leder vidare in till den sociala delen och två härliga rum i anslutning till varandra; vardagsrum och matsal. Ett enormt ljusflöde kommer från de stora fönsterpartierna som följer hela rummet. Det mörka plankgolvet utgör en fin kontrast till det massiva ljusinsläppet och de mjälla kulörerna på väggar och tak. Volymen gör det enkelt och roligt att möblera både för sköna avkopplande stunder och stora middagssällskap. Centralt mellan rummen finns en värmande och stämningsfull kamin som maxar trivseln under höst och vinter.

Längs med sällskapsrummen löper den stora terrassen på hela 34 kvadratmeter med eftermiddag-kvällsol. Häruppe har du helt fri och ostörd vy över Öresund och marinan som är svår att se sig mätt på. Träpanel på fasaden, trätrallar och skärmtak bidrar till den mysiga och trivsamma känslan som råder här. Den generösa ytan tillåter allt från odlingslådor till solsängar och matgrupp.

I praktisk anslutning till matsalen finns köket som är stilrent och elegant inrett med släta varmgrå luckor från Ballingslöv och bänkskiva av svart Corian. En målad vägg i en djupgrå nyans ger ett rofyllt och rent intryck med en effektfull brytning till det vita. Avsaknaden av överskåp ger en öppen och luftig känsla utan att kompromissa med förvaringsutrymmet. Samtliga maskiner är snyggt integrerade i inredningen och består bland annat av ugn, mikro, kyl, frys och diskmaskin från Siemens samt induktionshäll från Neff. Köksfläkten kommer från Fjäråskupan. Köket renoverades av de nuvarande ägarna och stod klart 2018. I köket finns ett burspråk som ger fint ljusflöde och fin havsutsikt.

Luftiga och harmoniska rum
Båda sovrummen är placerade i andra delen av våningen och nås från sällskapsavdelningen. Här återkommer det mörkbetsade plankgolvet och väggarna i kulören ”Tidlös” som bidrar till den harmoniska känslan. Det första sovrummet ligger vägg i vägg med badrummet och har utgång till bostadens andra terrass som är placerad i söder med vidsträckt utsikt över hamningången. Terrassen är belagd med trädäck som gör det bekvämt att tassa ut barfota i på morgonen och insupa havsluften. I sovrummet finns en stor skjutdörrsgarderob med 4-5 moduler som rymmer gott och väl dina kläder. Det andra sovrummet används som hemmakontor idag och har ett stort fönsterparti mot hamnen. Även här är ytan generös med en luftig känsla.

Är du ute efter ett havsnära boende med privat utemiljö och stilfull interiör hittar du rätt på Krankajen 22.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor terrass om ca 34 kvm med eftermiddag-kvällsol samt en terrass om ca 17 kvm med utgång från sovrummet i söder

Månadsavgift

Avgift
5 586 kr

I avgiften ingår värme, vatten, analogt grundpaket från ComHem samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 80 kr/månad. El tillkommer utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,454%
Andel av årsavgiften är
1,455%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 195 000 kr
Lägenhetsnummer
D62
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
95 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
156

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kajmästaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
76
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Kajmästaren består av 76 bostadsrättslägenheter och 1 hyresrättslokal. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Örehus. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-01.

Föreningen har installerat nya elmätare och tecknat ett storkundsavtal med GodEl för att kunna mäta elförbrukningen individuellt för varje lägenhet. Detta innebär att man betalar för sin faktiska förbrukning i förskott efter en schablon som regleras i efterhand med avräkning mot verklig förbrukning. Man kan enkelt följa sin egen elförbrukning online. Vi överlåtelse regleras kostnaden för el separat mellan parterna.

Rätt till delat ägande har bara de som har laglig rätt enligt Bostadsrättslagen dvs makar och registrerad partner och sambo.
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.kajmastaren.se.

Föreningen har lägenhetstillsyn vid försäljning. Vid avflyttning från föreningen måste den som ska flytta i god tid ta kontakt med styrelsen, info@kajmastaren.se och beställa tid för tillsyn av lägenhet. Styrelsen kommer inte godkänna några lägenhetsöverlåtelser innan tillsynsprotokoll undertecknats och inkommit och ev. åtgärder vidtagits eller planlagts. Köparen äger också rätt att deltaga vid tillsynen.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

2016 Spolning av avlopp
2016 Rengöring av ventilationer
2016 Filterbyte och smörjning av fönster
2015 Upprättande av ny underhållsplan för fastigheten
2013 Byte av tre filter samt kolfilter för att åtgärda ett ventilationsproblem i trappa D
2013 Garaget drabbades av vattenläckage som åtgärdades och bekostades av JM
2013 Utbyte av defekta fönster (luftbubblor), Elitfönster stod för samtliga kostnader
2012 Lagning av garagegolvet, sprickor tätades, socklar slipades/målades, JM stod för samtliga kostnader
2012 Byte av luftfilter vid kontroll av fläktsystemet samt luftkvalitén
2010 Elmätare har bytts ut och föreningen har förhandlat fram ett storkundsavtal hos GodEl

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan och utför åtgärder kontinuerligt.

Parkering

Föreningen erbjuder 68 garageplatser till en kostnad om 700 kr/månad, varav 9 platser med laddbox (+350 kr/månad), 6 MC-platser till en kostnad om 350 kr/månad och 15 parkeringsplatser utomhus till en kostnad om 450 kr/månad. Kösystem tillämpas. Föreningen erbjuder även tre gästparkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bredband2.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en välskött innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och sandlåda. Föreningen har en trädgårdsgrupp för de som önskar engagera sig i arbetet med innergården.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns det två barnvagnsrum, två miljörum och ett cykelförråd i källaren. Det finns även ett låst cykelförråd på innergården. Föreningens medlemmar har tillgång till ett gemensamt övernattningsrum med två bäddar och badrum med dusch som kan hyras för 150 kr/dygn. Övernattningsrummet är beläget på första våningen mot gården i trappa 24 och bokas via hemsidan.
Då samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare finns ingen gemensam tvättstuga.

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Krankajen 22

Krankajen 22,
211 12 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Dockgatan 41
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 128 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2020-12-02 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Krankajen 36
  Pris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 626 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Dockgatan 19a
  Pris
  9 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 967 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  131 kvm