Dockan, Malmö

Krankajen 36

På förhand
Pris
3 950 000 kr
Avgift
3 626 kr
Antal rum
2
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kaj 33
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
75
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 75 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, en lägenhet som upplåts med hyresrätt och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades år 2006. Örehus har hand om föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningens tomt är friköpt.
Kaj 33 har ritats av arkitekten Lasse Wretblad på Arkitekt Magasinet som tidigare har ritat bl.a. Globen, fastigheten byggdes av JM år 2007.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Det är viktigt att köpare och säljare reglerar elavgiften antingen i samband med tillträdet eller när den slutliga debiteringen skett för lägenheten. Du kan själv kontrollera din el-förbrukning genom att logga in på www.el-online.se/brf_kaj33. Debitering av elavgiften sker med en fast och en rörlig del per lägenhet. Den fasta delen debiteras månadsvis (85 kr/mån) och den rörliga delen debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

Föreningen har en försäkring som ersätter det individuella bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Det innebär att en boende i Brf Kaj 33 inte behöver teckna en extra bostadsrättsförsäkring i sin hemförsäkring.

Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn. Inga speciella ägarandelar krävs. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar. (Kontrollerat 2019-10-22) 2013 sänktes avgiften med 8% och 2016 med ytterligare 10%. Sedan 2015 har föreningen varje år haft en avgiftsfri månad.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda
2018-2019 Fasadbyte. Föreningen hade en s.k. enstegstätad fasad. Det visade sig att de hade fått problem med inträngande fukt. Därför fick JM (som byggt huset) byta hela fasaden på egen bekostnad. Således inget som drabbade föreningen ekonomiskt. Föreningen har nu en ”säker” Weberfasad.
Nya elmätare installerades för individuell mätning, ladd-platser till el/hybrid i garaget.

I övrigt inget större planerat underhåll eller planerade renoveringar.

Planerad renoveringar
Föreningen planerar byte av låssystem

I övrigt inga större renoveringar på gång (kontrollerat 2019-10-22).

Parkering

65 garageplatser, varav 1 cykelställ (gratis). Garageplats kostar 700 kr/månad. För närvarande fullt.
15 P-platser- utomhus, 400 kr/månad.
3 MC platser, 275 kr/månad.
Lediga p-platser finns som man kan hyra under tiden man väntar på garageplats.
Ansökan görs hos Örehus Fastighetsförvaltning, info@orehus.se.

TV/bredband

Föreningen har kollektivt Triple Play-avtal med Telia. Det innebär ett TV-utbud på 20 kanaler, telefoni och bredband med en hastighet av 100/10 Mbit/s. Kostnaden för Triple play är 230 kr per månad och läggs på månadsavgiften som en specificerad post. I varje lägenhet finns en digitalbox för TV och en router som tillhör föreningen.

Gemensamma utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd. Föreningen har en gästlägenhet medlemmarna kan nyttja, den ligger på markplan i uppgång 32 via gården. Gästlägenheten rymmer 4 personer: 2 sängplatser i resårsängar och 2 vikbara extrasängar. Lägenheten har TV, ett stort badrum med dusch samt ett pentry med 2 kokplattor, mikro och kylskåp. Hyran är 200 kr/dygn, gällande från kl 14.00 till kl 12.00 nästföljande dag. Den debiteras på avgiftsavin, i regel första månaden nästkommande kvartal. Lägenheten får bokas högst tre nätter i sträck. I källaren vid förråden i uppgång 34 finns ett litet bibliotek. Här kan du fritt låna böcker.

Övrigt

Föreningen har under ett antal år kunnat besluta om avgiftsfri månad december.
Detta beslutas dock varje år och är inte på något vis garanterat framöver.

Kaj 33 har ett gruppavtal med Eon om nätavgiften för el som för närvarande kostar 85 kr per månad och läggs på månadsavgiften som en specificerad post. Förbrukningen debiteras kvartalsvis i efterskott.

Debitering av elavgiften sker alltså med en fast och en rörlig del per lägenhet, där den fasta delen - nätavgiften - debiteras månadsvis, medan den rörliga delen - förbrukningen - debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.
Viktigt att köpare och säljare reglerar elavgiften antingen i samband med tillträdet eller när den slutliga debiteringen skett för lägenheten.
El och gasolgrillar är tillåtet på balkongerna.

Ovanstående information är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant från styrelsen. Slutliga köpare uppmanas att kontrollera informationen. Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.kaj33.se.

Parkering

65 garageplatser, varav 1 cykelställ (gratis). Garageplats kostar 700 kr/månad. Tillgänglighet behöver kollas med förening.
15 P-platser- utomhus, 400 kr/månad.
3 MC platser, 275 kr/månad.
Lediga p-platser finns som man kan hyra under tiden man väntar på garageplats.
Ansökan görs hos Örehus Fastighetsförvaltning, info@orehus.se.

Månadsavgift

Avgift
3 626 kr

I avgiften ingår värme och varmvatten. Gemensamt Telia Triple Play kostar 230:-/mån. El mäts individuellt och betalas av medlemmen.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,19%
Andel av årsavgiften är
1,143%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 950 000 kr
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
76 kvm*

* Areakälla enligt lägenhetsförteckningen

Byggnadssätt

Byggår
2007*

* Byggdes av JM

Länkar

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Dockans hamnkrog
  Familjärt och mysigt på bryggan
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Krankajen 36

Krankajen 36,
211 12 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sam Lashkari

  Fastighetsmäklare

  Språk:

  :
  Telefon: 0701-646710

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  På förhand
  Adress
  Dockgatan 41
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 128 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Lägatan 8A
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 351 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2021-01-17 15.00 Boka här