Stilsäker citytrea

Drottningtorget, Malmö

Grönegatan 2

Utgångspris
2 250 000 kr
Avgift
4 412 kr
Antal rum
3
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Stilsäker citytrea

Belägen högt upp i huset på utmärkt adress intill Drottningtorget!

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Stilsäker citytrea belägen högt upp i huset på utmärkt adress. Låt dig hänföras av välplanerade ytor som renoverats smakfullt, öppen planlösning med praktisk köksö och behagligt ljusinsläpp. Bostaden bjuder på smakfullt kök, två sovrum i bra storlek, klädkammare samt helkaklat badrum. På andra våningen finns föreningens möblerade terrass som bjuder på härliga soltimmar och kan nyttjas fritt av de boende.

På Grönegatan 2 bor du intill mysiga Drottningtorget i välskött fastighet med hiss, omgiven av Malmös spegelblanka kanal och grönskande allé. I bostadens absoluta närhet finns ett brett utbud av trendiga restauranger och butiker. Njut av mysiga promenadstråk och närheten till så väl stadens myller som pendlarvänliga centralstationen.

Välkommen på visning!

Interiör

Hissen tar dig upp till fjärde våningen, här välkomnar hall med med plats för avhängning. Väggarna är vita och på golvet ligger fin parkett.

Vidare in i bostaden öppnar de underbara sällskapsytorna upp sig. Kök, matplats och allrum ligger i öppen anslutning till varandra där stora fönster skänker rikligt med ljus.

Köket med sin vita inredning och köksö är lika snyggt som praktiskt. Här erbjuds bra förvaring, bekväma arbetsytor och en maskinpark bestående av kyl, frys, ugn, häll, fläkt samt diskmaskin.

Längst in ligger bostadens två sovrum som nås via en hall med klädkammare. Både sovrum 1 och sovrum 2 rymmer med enkelhet både dubbelsäng och förvaringsmöbler.

Badrummet är helkaklat i stilrena färger. Utrustningen består av toalett, handfat samt dusch. Här är det även förberett för att sätta in en tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Östra Kanal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Östra Kanal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 23 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av Örehus.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men man får räkna med en årlig indexhöjning. Kontrollerat med styrelsen 2020-06-22

Föreningen tar beslut om delat ägande från fall till fall.

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida www.brfostrakanal.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Föreningen planerar en avgiftshöjning enligt index.

Renoveringar - Utförda och planerade

2008 vattenstammar byttes.
2013 avlopp relinades.
2014 renoverades tvättstugan. Åtgärder på värmesystem.
2015 samtliga fönster/balkongdörrar i fastigheten byttes och fasaden renoverades.
2017 installerades ny porttelefon och passagesystem. Underhåll av värmesystemet. Asbestsanering på golv och rör i delar av källaren. Målning av väggar/dörrar/radiatorer inre del av garage som sanerades.
2018 installation av automatisk avluftare i värmesystemet. Utbyte av branddörrar i källare.
2019 Utbyte av belysning i trapphus, källare och garage. Tilläggsisolering har utförts i garage för att motverka kalla golv i lägenheter på bottenvåningen. Mjukfogning runt balkonger och fasad har utförts.Backventil i tvättstuga har installerats för att motverka översvämning vid häftigt regn.
2020 Ny port till garage har installerats. Trapphuset inklusive räcken har målats om. I samband med ommålning har räckena återställts till ursprungligt uppförande.
Relining av rör i källaren har genomförts.

Kommande:
Åtgärder på ventilation för att förbättra ventilation och luftkvalitet (OVK).
Mindre ombyggnad av miljörum.

Parkering

I föreningen finns 5 garageplatser för bil och 1 garageplats för MC som kan hyras till en kostnad om ca 900 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området med gott om parkeringsmöjligheter längs kanalen.

TV/bredband

TV
Det marksända alternativet finns via antennuttaget, ingår i månadsavgiften. Det behövs en extern digitalbox för att kunna ta emot denna signal. Önskas fler kanaler än det kostnadsfria utbudet behövs ett kort och ett abonnemang.
Telenor erbjuder även en mängd olika utbud i olika prisklasser och detta kan tecknas separat via Telenor. För mer information kontakta Telenor.

Bredband
Samtliga lägenheter har fiber indraget. Föreningen tecknat ett gruppanslutningsavtal med Telenor vilket innebär att alla lägenheter betalar ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad och då ingår 250/250 Mbit bredband.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns en stor gemensam terrass med utemöbler och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. I garaget finns cykelparkering.

TV/bredband

TV grundutbud ingår i avgiften.
Bredband via fiber 165 kr/månad tillkommer på avgiften.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Lägenheten är registrerad som 2 rok hos föreningen men disponeras idag som 3 rok.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 412 kr

I avgiften ingår värme, vatten och TV basutbud. Tillägg om 165 kr/ månad för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,725%
Andel av årsavgiften är
3,725%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
75 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Utöver avgiften tillkommer det kostnader för el och försäkring. Dessa kostnader är individuella för den boende.

Byggnadssätt

Byggår
1956

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
185

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Drottningtorget? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Grönegatan 2

Grönegatan 2,
21127 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mathilda Skoglund

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 02

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Drottningtorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Stora Trädgårdsgatan 3B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Drottningtorget, Malmö

  På förhand
  Adress
  Österportsgatan 1B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 452 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!