Nyproducerad trea med stora sällskapsytor och dubbla balkonger.

Elinelund, Malmö

Högatan 11

På förhand
Prisidé
2 495 000 kr
Avgift
4 036 kr
Antal rum
3
Boarea
77 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Nyproducerad trea med stora sällskapsytor och dubbla balkonger.

Nyproducerad lägenhet med dubbla balkonger och stora sociala ytor. Modern inredning och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Varmt välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Nyproducerad lägenhet med dubbla balkonger och stora sociala ytor. Modern inredning och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Varmt välkommen!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Höräfsan 1 & 2

Ombyggnad, Renoveringar

Då fastigheten färdigställs under 2018 finns inga planerade renoveringar.

Parkering

Föreningen kommer ha 50 garageplatser (ca 750 kr/månad), 9 parkeringsplatser i carport 8 (ca 600 kr/månad) samt 25 utomhusparkeringar (ca 500 kr/månad). Kösystem tillämpas. Ytterligare två utomhusparkeringar kommer användas för bilpoolsparkering. Garage- och parkeringsplatser upplåts med sidoavtal. Kostnad för garage- och parkeringsplats debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten återgår platsen till föreningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 036 kr

Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer avseende tv, bredband och telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1718%
Andel av årsavgiften är
1,17%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1105
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
77 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2018

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Spira
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
106
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Spira. I föreningen finns 106 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheterna 2017. Ikano Bostad var byggherre med totalentreprenad och arkitekt var Panorama Arkitekter AB. Ekonomiska förvaltare är Bonea.

Gemensam gård med sittgrupp och lekplats. På gården finns även cykelparkering, miljöhus, barnvagnsförråd.

För mer information se Årsredovisningen.

Den boende tecknar eget abonnemang på el.

Parkering

Föreningen kommer ha 50 garageplatser (ca 750 kr/månad), 9 parkeringsplatser i carport (ca 600 kr/månad) samt 25 utomhusparkeringar (ca 500 kr/månad). Kösystem tillämpas. Ytterligare två utomhusparkeringar kommer användas för bilpoolsparkering. Garage- och parkeringsplatser upplåts med sidoavtal. Kostnad för garage- och parkeringsplats debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten återgår platsen till föreningen.

Har du frågor om garage eller parkering, kontakta styrelsens parkeringsansvarige på: parkering.brfspira@gmail.com

TV/bredband

Föreningen är ansluten till fiberoptisk TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Kostnad för eventuell TV utöver basutbudet likaså högre bredbandshastighet betalas av bostadsrättshavaren direkt till leverantören.

Gårdsplats/innergård

Gård med sittplatser och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmöjligheter.

Övrigt

Slutgitlig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningen.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Elinelund? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Högatan 11

Högatan 11,
216 33 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19