Dröm dig bort invid åkerkanten

Elinelund, Malmö

Parnassiagången 213

Utgångspris
595 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
409 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea / Biarea
39,5 kvm / 7,2 kvm

Visning

 • tisdag 25/6, KL 17:00 - 17:20

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Dröm dig bort invid åkerkanten

Drömstället att tillbringa sommarhalvåret på ges här i Elinelunds sommarstads kolonistugeområde och denna charmerande kolonilott.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Drömstället att tillbringa sommarhalvåret på ges här i Elinelunds sommarstads kolonistugeområde och denna charmerande kolonilott som ligger på underbart lantligt läge precis invid åkerkanten. Direkt när man sätter foten innanför grinden på Parnassiagången 213 är det som att tiden stannar och man andas in lugn och ro. Detta är det perfekta tillhållet för dig som vill komma ifrån stadens brus och samtidigt ha en lättskött liten stuga att rå om inom nära räckhåll. Elinelunds sommarstad ligger i perfekt avstånd från centrala Malmö och hit kan du enkelt cykla eller ta bilen. Den uppväxta tomten på ca 400 m² ligger i sydvästläge och det märks att det är bördig åkerjord för här trivs verkligen växter och träd. Här finns allt från äppel- till persikoträd, hallon- till björnbärsbuskar och inte minst trivs blåa som gröna vindruvor och även gojibär här. Känslan av en nyfunnen oas. Stugan är 39,5 m² och inryms precis i de 40 m² som är tillåtet, här är charmen bevarad med brädgolv, originalkök och blomstermönstrade tapeter. Välj att behålla eller modernisera efter egen smak. Helkaklat badrum med dusch från 2009. Om man önskar får man bygga till ett uterum, växthus eller skärmtak enligt de regler som finns. Möbler och trädgårdsredskap medföljer kolonistugan, här finns även en tvättmaskin. Flera trevliga arrangemang i föreningen såsom midsommarfirande, boule, resor, knattelopp och loppis.

Välkomna på visning!

Elinelunds sommarstad bildades 1949 och här finns 273 härliga koloniträdgårdar. De som bor här arrenderar tomt men äger stugan. Boendet är sommarboende under säsongen 1 april – 31 oktober. Övriga tider är ej tillåtet att bo i stugan och vattnet är avstängt 1 november – 31 mars. Marken som kolonilotterna står på arrenderas av varje stugägare som blir medlem i föreningen. Det är kommunen som äger marken och arrenderar ut den till olika koloniföreningar som i sin tur arrenderar ut kolonilotter till medlemmar i föreningarna. För att få köpa ska man bo i Malmö stad eller i angränsande kommuner. Föreningen ska godkänna de nya ägarna innan överlåtelsekontrakt är giltigt mellan säljare och köpare. Säljaren bokar en tid hos föreningen för arrendeöverlåtelse och föreningen gör en besiktning av tomt och stuga så att allt stämmer med de uppgifter föreningen har, ritningar mm. Om tomtritningar inte stämmer med byggnader som finns på tomten (ex. ”byggt utan tillstånd”), får kolonistugan inte säljas förrän detta är åtgärdat. Överlåtelse- och administrationsavgiften är 1750 kr som betalas av säljaren.
Finansiering av kolonilott: Man kan inte få inteckningslån då det är ett arrendeavtal man ingår. Därför krävs ofta att man har någon annan säkerhet, såsom bostadsrätt eller hus.
För mer information se https://elinelundssommarstad.se/

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö 154:325

Tomt

Längst ut mot åkern i området med gammaldags trädgård med fruktträd, bärbuskar och frodig grönska.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
595 000 kr
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
39,5 kvm*
Tomtarea
409 kvm
Biarea
7,2 kvm

* Areauppgift enligt säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1949
Fasad
Eternit
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Fönster
2-glasfönster

Direktverkande el, genom element med stick-kontakt.

Uteplats/balkong

Möjlighet till flera uteplatser. Veranda.

Parkering

Gemensam parkeringskö för de som har kolonilotter i området. En plats/lott ingår och man får ställa sig längst bort i området till att börja med till en kostnad om 300 kr/mån för perioden 15 april – 15 september. Där finns även kostnadsfria gästparkeringsplatser i mån av plats.

Ekonomi

Taxeringsvärde
86 000 kr
Byggnadsvärde
86 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Totalt 3 675 kr i driftskostnad för 6 månader fördelat på:
Arrende: 1113 kr*
Administration: 1152 kr
Medlemsavgift: 275 kr
Vaktstyrkan: 75 kr*
Vattenavgift: 500 kr
Sophantering: 210 kr
Drift vatten/avlopp: 250 kr*
Reparation och underhållsfond: 100 kr*

Det som tillkommer är el, om man vill ha trädgårdstunna, wifi, hemförsäkring och parkering.
Elen ligger på från ca 460 kr/år, beroende på leverantör.
Wifi avtalet (trådlöst) kostar 2500 kr för anslutningsavgiften och sedan 400 kr/år som rörlig kostnad. Wifi-lösningen ägs tillsammans med koloniområdet Mossängen. Lars i styrelsen är kontaktperson för detta.
Nuvarande ägare har betalat 1400 kr/år för sin hemförsäkring för kolonilotten och den har legat hos Trygg hansa.

*Arrendr 400 kr/år. Jag sköter även detta !!eavgiften omförhandlas vart femte år, arrendet löper till 2029 - de förväntar endast indexhöjning med KPI.
*Vaktstyrkan är ett gäng i princip ideella styrkor (frivilliga koloniägare) som vandrar runt i området nattetid på vinterhalvåret.
*Man tecknar ett eget trädgårdsavtal med V/A syd med tömning måndagar jämna veckor.
*Årsmötet beslöt ifjol att inrätta en rep och UH-fond till föreningens byggnader.

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Elinelund? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Parnassiagången 213

Parnassiagången 213,
Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67