Välplanerad tvåa på härliga Ellstorp! Takterrass i huset och föreningen äger marken!

Ellstorp, Malmö

Idaborgsgatan 57C

På förhand
Pris
1 050 000 kr
Avgift
3 037 kr
Antal rum
2
Boarea
43,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad tvåa på härliga Ellstorp! Takterrass i huset och föreningen äger marken!

Ett stenkast från Malmös pulserande citykärna finner vi denna välplanerade tvåa. Perfekt för förstagångsköparen, studenten eller paret!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en tvåa på Ellstorp med bra ljusinsläpp och takhöjd på ca 2,60 meter.. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
Välkommen till en tvåa på Ellstorp med bra ljusinsläpp och takhöjd på ca 2,60 meter.
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors
. Idaborgsgatan 57C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vår nyfunna bostadsdröm ligger tyst och lugnt på högt våningsplan, precis mellan Ellstorpsparken och stadens höga tempo. Njut av ett grönskande område med goda bostadsrättsföreningar i karaktäristiska pastellfärgade funkishus.

Med hiss tar vi oss till våning 5 där lägenheten är belägen och möts av lägenhetens säkerhetsdörr. Inne i lägenheten bjuds vi på en ypperligt välplanerad bostad med härligt ljusinsläpp och med takhöjd om ca 2,60 meter, vilket skapar en härlig atmosfär.
Från sällskapsrummet njuter vi av utsikt över grönska och parker. Lägenhetens 43,5 kvadratmeter rymmer matplatsyta i kök, rejält sällskapsrum, bra förvaringsmöjligheter samt sovrum, som med lätthet har plats för fullstor säng.

På Idaborgsgatan 57C bor du till en låg månadskostnad i en välskött HSB-förening med Malmös pulserande cityliv runt knuten och endast ett stenkast ifrån ligger Ellstorpsparken och dess lummiga atmosfär. Bostaden är placerad på kort avstånd från knutpunkten Värnhem med närhet till ett rikt utbud av butiker, gym, caféer och restauranger. I bostadens omedelbara närområde finner du köpcentrat Malmö Entré samt goda kommunikationer via buss till Lund och Malmö Universitet. Det pendlarvänliga läget gör bostaden till ett utmärkt alternativ för de flesta.

HSB Brf Vidar är en gammal förening med bra avgifter som funnits sedan år 1940. Föreningen har många kostsamma renoveringar bakom sig, de äger sin mark och har en bra lånebild vilket borgar för en trygg ekonomi. Källar- och vindsförråd ingår till lägenheten, och högst upp i samma trappa nås en gemensam takterass med fria vyer över Ellstorpsparken och områdets takåsar. Njut av ett ljust och fint boende i ett område som absolut är här för att stanna.

En bostad att trivas i, som lämpar sig för såväl singeln, paret eller studenten!
Varmt välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Midgård 10

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vidar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
166
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1940. Föreningen består av 166 lägenheter samt 3 lokaler på adresserna Idaborgsgatan 57A-F samt Sallerupsvägen 30. HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiften kommer höjas med ca 3% i oktober 2019. Kontrollerat med Brf 2019-06-31. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år

I föreningen tillämpas individuell mätning av värme och vatten. Element och varmvattenledning är utrustade med mätare från Minol som mäter hur mycket värme och varmvatten just du förbrukar. På så vis kan föreningen räkna ut hur mycket av föreningens totala värme- och vattenförbrukning du står för. I månadsavgiften ingår en normalförbrukning av värme och vatten. Varje år stäms din faktiska förbrukning av mot normalförbrukningen. Den som förbrukat mer värme och varmvatten än normalförbrukningen får betala extra för detta, den som förbrukat mindre än normalförbrukningen får pengar tillbaka.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljaren med fastighetsskötaren.

Föreningens ekonomi

Avgiften kommer höjas med ca 3% i oktober 2019. Kontrollerat med Brf 2019-06-31. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1990 Byte av samtliga fönster
1993 Byte av vattenstammar för kall- och varmvatten
1994 Byte av elsystem
2000 Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning och målning av fasader
2001 Upprustning av utemiljö, installation av fastighetsnät HSB Bolina (fibernät för bredband/tv/telefoni)
2003 Byte av avloppsstammar, byte av ledningar för kall- och varmvatten inkl. varmvattencirkulation samt byte av ventiler, totalrenovering av badrum i samtliga lägenheter
2006 Byte av radiatorventiler och termostater, installation av system för individuell mätning och debitering av värme- och varmvattenförbrukning.
2007 Ombyggnad av sophanteringen (från sopnedkast och sopsug till miljöhus)
2010 Ombyggnad av cykelgarage
2011 Renovering av samtliga tvättstugor inkl. nya maskiner, automatisk tvättmedelsdosering, elektroniskt bokningssystem.
2015 Stamspolades hela fastighens avloppsnät.
2016 Byte av stigarledningar till samtliga lägenheter
2016 Byte av samtliga vattenmätare i alla lägenheter.
2017 Lägenhetsdörrar bytes.
2018 Renovering av hissar.
2019 Ommålning av trapphus genomfört, nya entrédörrar och porttelefoner, utemiljö med grillplatser och cykelställ.

Planerade renoveringar:
Underhållsplanen uppdateras löpande av styrelsen tillsammans med teknisk expertis för att behålla en god standard på föreningens fastighet.
2019 - 2020 Undercentral (pumpar för värme och varmvattencirkulation i fastigheten)

Parkering

I området gäller boendeparkering. Läs mer om detta på Malmö Stads hemsida, malmö.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband via HSB Bolina/Com hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gårdsplats utanför med sitt och grillmöjligheter. Ellstorpsparken är ett stort grönområde med lekplats och hundrastgård precis intill föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor vilka är utrustade med tre tvättmaskiner , en torktumlare och torkrum. Tvättmaskinerna är självdoserade med tvättmedel och mjukmedel så inget eget tvättmedel behöver användas. Tvättstugorna 1 & 2 finns i huskropp Idaborgsgatan 57F-57D och tvättstugorna 3 & 4 finns i huskropp Idaborgsgatan 57A-C. Tvätttid kan bokas via en hemsida eller med taggen.

Cykelförråd finns och cykelställ utanför varje trappuppgång.

Det finns tre takterrasser på föreningens tak för medlemmarna.

Till majoriteten av lägenheterna medföljer både källar - samt vindsförråd, bortsett från de minsta lägenheterna som enbart har vindsförråd.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/1568385/ eller kontakta föreningen: styrelsen@brfvidar.se

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Övriga byggnader/utrymmen

De boende har tillgång till flera tvättrum. Här finns tvättmaskiner, torktumlare och mangelmaskin.
Finns även separat torkrum.

I föreningen finns cykelförråd.

Högst upp i huset finns takterrass som de boende får utnyttja fritt.

TV/bredband

Comhem

HSB Bolina

Parkering

I området gäller boendeparkering. Läs mer om detta på Malmö Stads hemsida, malmö.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 037 kr

I månadsavgiften ingår:

- Värme (schablon)
- Vatten (schablon)
- Kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,63713%
Andel av årsavgiften är
0,63713%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 050 000 kr
Lägenhetsnummer
115
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
43,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
450 kr
Försäkring
200 kr
Summa
650 kr

Byggnadssätt

Byggår
1940
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

2 st förråd hör till lägenheten.
Beläget på vinden (ca 6 kvadratmeter) respektive källaren (ca 2 kvadratmeter).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-06-15

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Idaborgsgatan 57C

Idaborgsgatan 57C,
212 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Sallerupsvägen 32C
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 102 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2019-10-23 18.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ellstorpsgatan 3C
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 165 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 5D
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 881 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3b
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 2A
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm