Välskött tvåa högt upp i huset!

Ellstorp, Malmö

Idaborgsgatan 57D

På förhand
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
3 160 kr
Antal rum
2
Boarea
43,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Välskött tvåa högt upp i huset!

På lugna och citynära Ellstorp i välskött HSB-förening finner vi denna ljusa trivsamma tvåa på femte våningen. Här är det bara att flytta in!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På populära och grönskande Ellstorp har vi nu nöjet att presentera denna välplanerade tvåa om 43,5 kvm, belägen på femte våningen med fri utsikt och ingen insyn. Här erbjuds ett stilrent kök i vitt och rostfritt som i kombination med bänkskivan i ek får ett mjukt och ombonat intryck. Sovrummet är mysigt med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för både soffgrupp och matbord med fantastiskt ljus från det stora fönsterpartiet. Fräscht badrum som renoverades av föreningen i samband med stambyte. Bra med förvaring via två inbyggda garderober och en ljus och fräsch känsla hela bostaden igenom.

Här bor du i en populär och mycket välskött HSB-förening med god ekonomi och välskötta fina fastigheter och omgivningar. Föreningens takterass är ett stort plus som kan utnyttjas av medlemmarna. Grönskande Ellstorpsparken ligger precis utanför dörren. Ett bra läge nära Värnhemstorget, där utbud av shopping, restauranger och butiker är stort. Här finns även mycket bra kommunikationer till centrum och pendlingsmöjlighet till Lund.

Interiör

Den nya, moderna hissen, tar oss upp till våning fem och detta väldisponerade hem. Hallen välkomnar med fint parkettgolv och vita väggar. Inbyggd, rymlig garderob tar hand om kläder och skor.

Köket har smakfulla, vita luckor, ekbänkskiva och kakel i vacker marmor. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och spisfläkt. Beslag i rostfritt matchas med vitvarorna i samma material. Bra med bänkyta och bra med förvaring i de många skåpen. Fönster mot den grönskande innergården. Matplats för 2-3 personer. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.

Vardagsrummet är ljust och inbjudande med orignalerkparkett och vita väggar. Praktiskt utformat med plats för både soffgrupp, soffbord och mediamöbler samt matsalsbord och stolar för 4-6 personer. Rummet dränks av solljus via det stora fönsterpartiet med utsikt över Ellstorp, helt utan insyn. Vardagsrummet är stort och här finns också en inbyggd garderob.

Mysigt sovrum med plats för säng, sängbord och annat möblemang. Det lugna läget mot gården ger ett ostört och rofyllt rum. På golvet ligger samma laminat som i köket och väggarna är vita.

Badrummet är helkaklat med dusch, wc och handfat. Badrummet är renoverat av bostadsrättsföreningen. Kaklet på väggarna är vitt med en svart rand som utsmyckning och klinkern på golvet är beige.
Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vidar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
166
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vidar bildades 1940. Föreningen består av 166 lägenheter samt 3 lokaler på adresserna Idaborgsgatan 57 och Sallerupsvägen 30. HSB har hand om den ekonomiska förvaltningen. Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Medlemskap
Föreningen godkänner medlemskap för delat ägande (dvs. när det finns två ägare till lägenheten men endast den ena bor i lägenheten).
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en tillsyn. Denna bokas av säljaren med fastighetsskötaren.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Avgifterna höjdes senast med 2 % från och med 1:a oktober 2020. Beslut om framtida avgiftshöjningar tas vid budgetmöte i mars och höjningar sker eventuellt i oktober.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
1990 Byte av samtliga fönster
1993 Byte av vattenstammar för kall- och varmvatten
1994 Byte av elsystem
2000 Omläggning av tak, renovering av balkonger, omputsning och målning av fasader
2001 Upprustning av utemiljö, installation av fastighetsnät HSB Bolina (fibernät för bredband/tv/telefoni)
2003 Byte av avloppsstammar, byte av ledningar för kall- och varmvatten inkl. varmvattencirkulation samt byte av ventiler, totalrenovering av badrum i samtliga lägenheter
2006 Byte av radiatorventiler och termostater, installation av system för individuell mätning och debitering av värme- och varmvattenförbrukning.
2007 Ombyggnad av sophanteringen (från sopnedkast och sopsug till miljöhus)
2010 Ombyggnad av cykelgarage
2011 Renovering av samtliga tvättstugor inkl. nya maskiner, automatisk tvättmedelsdosering, elektroniskt bokningssystem.
2015 Stamspolades hela fastighens avloppsnät.
2016 Byte av stigarledningar till samtliga lägenheter
2016 Byte av samtliga vattenmätare i alla lägenheter.
2017 Lägenhetsdörrar bytes.
2018 Renovering av hissar.
2019 Ommålning av trapphus genomfört, nya entrédörrar och porttelefoner, utemiljö med grillplatser och cykelställ.
2020 Undercentral (pumpar för värme och varrnvattencirkulation i fastigheten).

Planerade renoveringar
Underhållsplanen uppdateras löpande av styrelsen tillsammans med teknisk expertis för att behålla en god standard på föreningens fastighet.
2020: Byte av avloppen i bottenplattan med start i höst. Avrinningen från takterrasserna.
2021: Tätskikt och genomtagningar i takpapp. Skorstens- och balkongplåtar.
2022 Fasader och balkonger.

Parkering

I området gäller boendeparkering. Läs mer om detta på Malmö Stads hemsida, malmö.se.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via Bahnouf. Föreningen har sedan januari 2021 infört gemensamt bredbandavtal för medlemmarna och en obligatorisk kostnad om 56 kr månaden tillkommer på månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gårdsplats utanför med sitt och grillmöjligheter. Ellstorpsparken är ett stort grönområde med lekplats och hundrastgård precis intill föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har fyra tvättstugor vilka är utrustade med tre tvättmaskiner , en torktumlare och torkrum. Tvättmaskinerna är självdoserade med tvättmedel och mjukmedel så inget eget tvättmedel behöver användas. Tvättstugorna 1 & 2 finns i huskropp Idaborgsgatan 57F-57D och tvättstugorna 3 & 4 finns i huskropp Idaborgsgatan 57A-C. Tvätttid kan bokas via en hemsida eller med taggen.

Cykelförråd finns och cykelställ utanför varje trappuppgång.

Det finns tre takterrasser på föreningens tak för medlemmarna.

Till majoriteten av lägenheterna medföljer både källar - samt vindsförråd, bortsett från de minsta lägenheterna som enbart har vindsförråd.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar och hemsida. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/1568385/ eller kontakta föreningen: styrelsen@brfvidar.se

Månadsavgift

Avgift
3 160 kr

Månadsavgiften är inklusive kabel-TV samt värme och vatten enligt schablon.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,63713%
Andel av årsavgiften är
0,63713%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
93
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
43,5 kvm*

* Area enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1940

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
143
Energideklarationsdatum
2010-06-15

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Idaborgsgatan 57D

Idaborgsgatan 57D,
212 17 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Klevstig

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Nobelvägen 147K
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 677 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2021-03-07 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Sallerupsvägen 32H
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 434 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Visning: 2021-03-09 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sallerupsvägen 32B
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 234 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3C
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!