Ellstorpspärla med söderbalkong och låg månadskostnad med närhet till det mesta!

Ellstorp, Malmö

Sallerupsvägen 32B

På förhand
Utgångspris
1 295 000 kr
Avgift
3 234 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
48 kvm

Ellstorpspärla med söderbalkong och låg månadskostnad med närhet till det mesta!

En genomgående tvårummare högst upp med fina detaljer och högt i tak. Härligt ljusinsläppet och begränsad insynen tack vare bostadens våningsplan.

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

 • Extra kontaktperson

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett charmigt 40-talshus och ett stenkast från Malmös pulserande citykärna finner vi denna trivsamma tvårummare med 48 väldisponerade kvadratmeter. Bostaden erbjuder fina originaldetaljer så som vacker parkettgolv, brädgolv, trädörrar och högt i tak. Lägg därtill ett härligt ljusflöde från stora fönsterpartier, fräscht ytskikt, genomgående planlösning och du har den perfekta tvåan. Lägenheten har genomgått smakfulla renoveringar där allt det bästa från byggåret har bevarats i kombination med nya bekvämligheter som renoverat badrum, ommålat och tapetserat. Bostadens planlösning disponerar över ett charmigt kök med utsikt över Ellstorpsparken, stort vardagsrum med utgång mot balkongen, helkaklat badrum med dusch samt sovrum på lugnt läge som även det vetter mot parken. Bra med förvaring både i bostaden och de två förråden som tillhör bostaden.

På Sallerupsvägen 32B bor du till en låg månadskostnad i en välskött HSB-förening med Malmös pulserande cityliv runt knuten. För den som önskar njuta av härliga grillkvällar i goda vänners lag finns tillgång till grillplats intill Ellstorpsparkens lummiga atmosfär. Bostaden är placerad på kort avstånd från knutpunkten Värnhem med närhet till ett rikt utbud av butiker, gym, caféer och restauranger. I bostadens omedelbara närområde finner du köpcentret Malmö Entré samt goda kommunikationer via buss till Lund, Triangeln, Centralstationen och Malmöuniversitet. Även Östervärns tågstation har öppnats vilket ger området optimala kommunikationsmöjligheter mot bland annat Hyllie. Det pendlarvänliga läget gör bostaden till ett utmärkt alternativ för de flesta.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall - På fjärde våningen välkomnas vi in genom säkerhetsdörrar till hallen med parkettgolv och vitmålade väggar. Till höger om hallen ges plats för avhägning för ytterkläder och skor. Från hallens nås även en klädkammare med god plats för förvaring.

Vardagsrum - Stort och ljust vardagsrum med ekparkettgolv och nymålade vita väggar. Sällskapsrummet ger plats för både matsalsbord och större soffgrupp.

Balkong - Rymlig balkong med begränsad insyn tack vare bostadens höga våningsplan. Balkongen ligger i söderläge med sol stora delar av dagen och här ges plats för utemöbler.

Kök - Charmigt kök med fönster mot lugnt och grönskande läge. Vitlaserade köksluckor från IKEA med rostfribänkskiva och grå/vita kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med spis, ugn och kyl/frys. I köket ges plats för matbord för 2 personer. På golvet vilar vacker orginalparkett och väggarna är målade med en nytapetserad fondvägg.

Sovrum - På lugnt gårdsläge finns det harmoniska sovrummet som har plats för både dubbelsäng och sängbord. Fint brädgolv löpet på golvet och väggarna är målade i grå färg. Från sovrummet nås klädkammaren.

Badrum - Helkaklat badrum med grå klinkers. Badrummet är utrustat med dusch (Bauhaus 2020), wc (Gustavsberg 2007), handfat (FM Matsson 2007) och badrumsskåp (IKEA 2018).

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Idaborg 1

Övrigt

Renoveringar:
2007 Renovering av badrum
2017 Slipning av golv
2017 Byte av lås
2017-2018 Ommålning av taket och väggarna i hallen och vardagsrummet
2017 Målat om köket och sovrummet.
2020 Tapetserat en av väggarna i köket
2020 Tapetserat klädkammaren i sovrummet.
2020 Ny Duchkabin

Månadsavgift

Avgift
3 234 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och kabel-tv. Värme och vatten betalas schablonmässigt och korrigeras 1 gång/år. Ett tillägg tillkommer för el om 85 kr/månaden. Bredband kommer ingå i avgiften från årsskiftet.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,73851%
Andel av årsavgiften är
0,73851%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 295 000 kr
Lägenhetsnummer
20
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Nej**
Rum
2
Boarea
48 kvm***

* Högst upp

** Hiss finns ej

*** Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
177 kr
Försäkring
106 kr
Summa
283 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-12-13

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Atle
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
139
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen är en äkta förening och omfattar 139 lägenheter och 2 lokaler med adresserna Sallerupsvägen 32 A-N. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg till föreningens lägenheter.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Avgifter:
Föreningen höjde avgifterna med 1% den 1/7 2020. Inga andra planerade avgiftshöjningar utöver detta. Kontrollerat 2020-11-26 med ordförande.

En schablonkostnad för värme och vatten ingår i avgiften, har man en högre eller lägre förbrukning än schablonen kan man få betala extra för detta respektive få tillbaka om förbrukningen varit mindre. Det finns avläsare i varje lägenhet. Man kan se hur mycket man har förbrukat då föreningen
erbjuder en inloggning där man kan hålla koll via mobilen. Man kan även koppla sin mobil till porttelefonen så att man kan öppna till någon som ringer på dörren nere vid trappdörren.
Föreningen har även gemensam el där den boende har individuell mätare och betalar efter faktisk förbrukning.

Medlemskap:
- Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
- Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att förälder och barn köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den, om den som bor i lägenheten står med på köpeavtalet. Ingen speciell uppdelning krävs.
- Föreningen vill boka tillsyn med säljare och köpare innan medlemskapet blir godkänt. Denna tillsyn bokas av säljaren som sedan meddelar köparen om tid och dag.
- I samband med överlåtelse tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1985 Utbyte av fönster
1998-99 Utbyte vattenstammarna samt radiatorer.
2007 Relining av avloppsstammarna
2016 Målades fasaden om och sprickor i fasaden lagades. Föreningen bytte även ut hängrännor och stuprör.
2018 Målning av trapphusen
2019 Byte av tvättutrustning

Planerade renoveringar:
Installation av solceller, de inväntar godkännande från Malmö Stad. Kontrollerat 2020-11-26 med ordförande.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Huset är ansluten till ComHems kabel-tv nät där grundkanalerna ingår. Huset är anslutet till fibernät via HSB Malmö, den boende får välja vilken leverantör denne sedan väljer.
Föreningen kommer att köpa in kollektivt bredband via Ownit (hastigheten är mellan 700-1000 mbit/s) som kommer ingå i avgiften i tre år. Planerad start 2020-12-01, senast januari 2021.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd.

I fastigheten finns cykelförråd och tre tvättstugor som är utrustade med två maskiner och en torktumlare. Torkrum finns också i huset. Bokning sker digitalt via nätet alternativt på bokningstavlor utanför tvättstugorna. Tvättstugorna ligger i fastighetens källare.

Föreningen har miljöhus för källsortering. Låsta cykelförråd finns på innergården, går att hyra för 10 kr/mån. Föreningen har även ett fritidsrum med träningsutrustning som kan nyttjas av medlemmarna.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Se mer info på föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/atle/brf-atle/

Länkar

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Sallerupsvägen 32B

Sallerupsvägen 32B,
212 18 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elsy Abou Akl

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641916

 • Extra kontaktperson

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Sallerupsvägen 28C
  Utgångspris
  1 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 629 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-12-06 10.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nobelvägen 145B
  Utgångspris
  1 075 000 kr
  Månadsavgift
  2 790 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Nobelvägen 147D
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 977 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Idaborgsgatan 57D
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3C
  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!