Öppen planlösning med inglasad balkong och renoverat badrum.

Ellstorp, Malmö

Sallerupsvägen 32C

Utgångspris
1 395 000 kr
Avgift
3 102 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
48 kvm

Visning

 • onsdag 29/1, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning.

Boka visning

Öppen planlösning med inglasad balkong och renoverat badrum.

Fin tvårummare med öppen planlösning och inglasad balkong intill Ellstorpsparken. Bra avgift i stabil HSB-förening!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sallerupsvägen 32C!

Ett stenkast från Malmös pulserande citykärna finner du denna trevliga tvårummare med 48 genomgående kvadratmeter med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Hela lägenheten är renoverad med snyggt helkaklat badrum med tvättmaskin installerad, fint kök med alla bekvämligheter man behöver. Lägenheten har verkligen en unik planering där väggen mellan kök och vardagsrum har tagits bort vilket ger bostaden en öppen och ljus planering. Vidare erbjuder lägenheten en härlig rymd med högt i tak, genomgående golv och stor inglasad balkong som vetter mot Ellstorpsparken. Bra med förvaring både i lägenheten och i de två förråden som tillhör bostaden.

På Sallerupsvägen 32C bor du till en låg månadskostnad i en välskött HSB-förening med Malmös pulserande cityliv runt knuten. För den som önskar njuta av härliga grillkvällar i goda vänners lag finns tillgång till grillplats intill ellstorpsparkens lummiga atmosför. Bostaden är placerad på kort avstånd från knutpunkten Värnhem med närhet till ett rikt utbud av butiker, gym, caféer och restauranger. I bostadens omedelbara närområde finner du köpcentrat Malmö Entré samt goda kommunikationer via buss till Lund, Triangeln, Centralstationen och Malmö Universitet. Även Östervärns tågstation har öppnats vilket ger området optimala kommunikationsmöjligheter mot bland annat Hyllie. Det pendlarvänliga läget gör bostaden till ett utmärkt alternativ för de flesta.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Väl innanför dörren kliver vi in i en ljus och fin tvårummare. Hallen erbjuder vita väggar, laminat på golv och till vänster en garderob för förvaring av jackor. Rakt fram genom hallen finner vi även där en garderob med ytterligare förvaringsmöjligheter.

Kök
Köket ligger direkt till höger om hallen och laminatgolver löper vidare även här. Här har man med fördel öppnat upp väggen mellan kök och vardagsrum för att skapa denna öppna och ljusa planering. Goda förvaringsmöjligheter i form av både över- och underskåp. Stilren vit köksinredning kombineras snyggt med rostfria vitvaror och spotlights i taket. Bänkskiva i laminat tillsammans med stänkskydd i vitt kakel. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Whirlpool), spishäll, ugn (Electrolux 2014), fläkt samt diskmaskin (IKEA 2014).

Vardagsrum
Det är öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som ger gott med plats för nära och kära. Det ger plats både för soffgrupp och mindre matbord. Vita väggar och laminatgolv. Från vardagsrummet nås en stor och inglasad balkong som vetter mot Ellstorpsparken.

Sovrum
Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring samt skrivbord om så önskas. Vita väggar och laminatgolv.

Badrum
Helkaklad badrum i ljusa färger. Badrummet renoverades 2014 och är extra stort och utrustad med egen tvättmaskin och golvvärme för de kalla fötterna. Vidare är badrummet utrustat med dusch med duschdörrar, badrumsskåp, Wc-stol, kommod med förvaring samt tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Idaborg 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 102 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Ett tillägg tillkommer för el om 85 kr/månaden.
Värme och vatten betalas schablonmässigt och korrigeras 1 gång/år.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71439%
Andel av årsavgiften är
0,71439%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 395 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
48 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-12-16

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Atle
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
139
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 139 lägenheter och 2 lokaler med adresserna Sallerupsvägen 32 A-N. Föreningens tomt är friköpt. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg till föreningens lägenheter.

Årsavgiften höjdes med 1% 2019-07-01. I dagsläget finns en planerad höjning med 1% den 1/7 2020.

En schablonkostnad för värme och vatten ingår i avgiften, har man en högre eller lägre förbrukning än schablonen kan man få betala extra för detta respektive få tillbaka om förbrukningen varit mindre. Det finns avläsare i varje lägenhet. Man kan se hur mycket man har förbrukat då föreningen
erbjuder en inloggning där man kan hålla koll via mobilen. Man kan även koppla sin mobil till porttelefonen så att man kan öppna till någon som ringer på dörren nere vid trappdörren.
Föreningen har även gemensam el där den boende har individuell mätare och betalar efter faktisk förbrukning.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den, om den som bor i lägenheten står med på köpeavtalet.

Föreningen vill boka tillsyn med säljare och köpare innan medlemskapet blir godkänt. Denna tillsyn bokas av säljaren som sedan meddelar köparen om tid och dag.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Se mer info på föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/atle/brf-atle/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1985 utbyte av fönster
1998-99 utbyte vattenstammarna samt radiatorer.
2007 relining av avloppsstammarna
2016 målades fasaden om och sprickor i fasaden lagades. Föreningen bytte även ut hängrännor och stuprör.
2018 målning av trapphusen
2019 byte av tvättutrustning

I dagsläget finns inga planerade renoveringar (kontroll 2020-01-14). Diskussioner pågår angående installation av solpaneler.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Huset är även ansluten till ComHems kabel-tv nät där grundkanalerna ingår. Huset är anslutet till fibernät via HSB Malmö, den boende får välja vilken leverantör denne sedan väljer.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör vinds- och källarförråd.

I fastigheten finns cykelförråd och tre tvättstugor som är utrustade med två maskiner och en torktumlare. Torkrum finns också i huset. Bokning sker digitalt via nätet alternativt på bokningstavlor utanför tvättstugorna. Tvättstugorna ligger i fastighetens källare.

Föreningen har miljöhus för källsortering. Låsta cykelförråd finns på innergården, går att hyra för 10 kr/mån. Föreningen har även ett fritidsrum med träningsutrustning som kan nyttjas av medlemmarna.

Länkar

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Sallerupsvägen 32C

Sallerupsvägen 32C,
212 18 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ellstorpsgatan 3A
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 800 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Sallerupsvägen 32G
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 002 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2020-01-29 17.00 Boka här