Social femma i Stjärnhusen

Erikslust, Malmö

Erikslustvägen 42C

Utgångspris
3 695 000 kr
Avgift
5 713 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
108,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Social femma i Stjärnhusen

Äntligen en av de härliga femmorna i Stjärnhusen på Erikslust

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen en fräsch och härlig femma till salu i Stjärnhusen på underbara Erikslust.
I denna genomgående lägenhet erbjuds ett stort ljust vardagsrum med utgång mot en generös balkong, ett mysigt kök och ytterligare fyra bra rum som disponeras efter önskemål. Dessutom står gäst-wc, badrum och en stor klädkammare till förfogande. Om en mer öppen planlösning önskas finns möjligheter att öppna upp mellan köket och ett av sovrummen.

Lägenheten är belägen på andra våningen, vilket många upplever som en fördel med tanke på att de mycket populära husen saknar hiss. Insyn är inte något som ni behöver bekymra er om i detta hem.

De karaktäristiska Stjärnhusen som uppfördes 1953 är kända för sin arkitektur och fina trivsamma innergårdar. Bostadsrättsföreningen, HSB Brf Erikslust, är välskött och har god ekonomi.
Ni kommer bo på ett mycket attraktivt läge med närhet till Ribersborgsstranden, Slottsstadens utbud av caféer och restauranger, välrénommerade skolor på gångavstånd och matbutik på andra sidan gatan, dessutom bra bussförbindelser och cykelvägar in till Malmö C.

Välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klaveret 1

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 713 kr

I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-TV, bredband, IP-telefoni, renhållning och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
0,38004%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
319
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
108,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Erikslust
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
411
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Erikslust är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1953. I föreningens finns 411 lägenheter och 18 lokaler. Bostadshuset är en välkänd byggnad som sträcker över totalt 45 trapphus på Torupsgatan 1, Erikslustvägen 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44 och 46 samt Mellanhedsgatan 22. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö.

Tomträtt
Tomträtten löper ut 2024-12-31 och kommer innebära ökade kostnader för föreningen. Styrelsen har sedan 2014 aktivit arbetat med frågon och har i sin löpande 10 årsbudget med detta. Styrelsen har också tagit beslut om att tidigarelägga kostnadsdrivande underhåll och fokucera på kostnadssäknade åtgärder för att stå så finasiellt rustade som möjligt.

Avgiftshöjningar
Föreningen höjde avgiften med 3% från och med den 1/1-20. Föreningen brukar höja med 2-3% årligen för att följa index. Kontrollerat med ordförande (2020-03-06).

Överlåtelse/Medlemskap
- Föreningen tillåter delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende måste äga en del av lägenheten.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.
- I samband med överlåtelse vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn. Denna utförs med representant från föreningen/förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstilllägg för föreningens lägenheter.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgiften med 3% från och med den 1/1-20. Föreningen brukar höja med 2-3% årligen för att följa index. Kontrollerat med ordförande (2020-03-06).

Renoveringar - Utförda och planerade

1992 Vattenstammar, el i offentliga utrymmen, trappuppgångar och balkonger
1992 Fönsterbyte
1992 Elstammar i offentliga utrymmen
2005 Elstammar i lägenheterna
2009 Fasad
2009 Omläggning av tak
2009 Uppfräschning av tvättstugor
2010 Renovering av bastuutrymmen och hobbylokal
2012 Byggnation av miljöhus samt nya entrépartier, ombyggnad av Torupsgården
2014 Dränering, ombyggnad av Mellanhedsgården.
2015 Totalrenovering av samtliga källarutrymmen och nya förråd
2016 OVK och underhållsspolning av avlopp, underhåll av skyddsrummet, byte av värmeväxlare och injustering av radiatorer, slipning och oljning av ytterdörrar
2017 Delvis utbyte av maskiner i tvättstugorna, nya utemöbler på gårdarna
2018 Nytt passagesystem och tvättbokningssystem
2019 Infodring av avlopp
2019 Tvättmaskiner, byte stamventiler.

Pågående
Infodring/relining av avlopp. Reliningen utförs av Proline och startade i maj 2019 med slutförande i juni 2021.

Kommande renoveringar.
2020-2021 Renovering lekplatser, olja entrédörrar
2022-23 Omfogning skorstenar, trapphus, tvättmaskiner, OVK, fasad punktinsatser
2024-2025 Fasader
Enligt underhållsplanen i årsredovisningen och kontroll med ordförande (2020-03-06).

Parkering

Föreningen erbjuder parkeringsplatser längs Erikslustvägen och på Torupsgatan samt ett garage under gården på Mellanhedsgatan. Parkeringsplatserna är onumrerade och kostnadsfria för samtliga medlemmar men det krävs ett parkeringstillstånd som kan hämtas på fastighetskontoret (ett tillstånd per lägenhet). Tillstånden är allmänna och gäller inte för en specifik parkeringsplats.

Garageplatserna är personliga och går att hyra för 500 kr/mån, 63 platser finns. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

TV
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband
Föreningen är ansluten till det öppna fibernätet HSB Bolina. I månadsavgiften ingår 100/100 mbit via Bahnhof. Om du inte har en Bahnhof router (tillhör lägenheten) kontakta fastighetskontoret.

Gårdsplats/innergård

Föreningens huskroppar omges av välskötta gårdsmiljöer med lummig växtlighet, utemöbler och möjlighet till lek för de små.

Gemensamma utrymmen

- Till varje gård hör tvättstuga, bastu, cykel- och barnvagnsförråd. Förbokning krävs för bastu och de större tvättrummen.
- Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam fritids-/samlingslokal på Erikslustvägen 42E som är utrustad med pentrykök och toalett. Lokalen kan hyras för 200 kr. Depositionsavgift om 500 kr utgår.
- I källaren under Erikslustvägen 42G finns en hobbylokal för snickeri- och måleriarbeten. Lokalen kan hyras för 200 kr.
- På gården vid Erikslustvägen 42 finns en landhockeybana. Banorna står fria att nyttja för alla medlemmar.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida: www.hsb.se/malmo/erikslust, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: ordf@brferikslust.se eller styrelse@brferikslust.se. Fastighetskontoret nås på tel 040-980160.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Erikslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Erikslustvägen 42C

Erikslustvägen 42C,
21773 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anders Nilsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 57

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 48A
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 288 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!