Smart planerad 2,5:a i populär HSB-förening

Erikslust, Malmö

Erikslustvägen 42H

På förhand
Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
3 494 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
59 kvm

Smart planerad 2,5:a i populär HSB-förening

Välkommen hem till Stjärnhusen! Här erbjuds nu en fin 2,5:a på 59 väldisponerade kvadratmeter i en stabil HSB-förening med gott rykte.

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen hem till Stjärnhusen! Här erbjuds nu en fin 2,5:a på 59 väldisponerade kvadratmeter i en stabil HSB-förening med gott rykte.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Klaveret 1

Månadsavgift

Avgift
3 494 kr

I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-TV, bredband, IP-telefoni, renhållning och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,22551%
Andel av årsavgiften är
0,22551%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
384
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2,5
Boarea
59 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen. 1
1 Noterad som 2rok enligt uppgifter från föreningen.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-24

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Erikslust
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
411
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Erikslust är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1953. I föreningens finns 411 lägenheter och 18 lokaler. Bostadshuset är en välkänd byggnad som sträcker över totalt 45 trapphus på Torupsgatan 1, Erikslustvägen 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44 och 46 samt Mellanhedsgatan 22. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö.

Överlåtelse/Medlemskap
- Föreningen tillåter delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende måste äga en del av lägenheten.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.
- I samband med överlåtelse vill föreningen utföra en standardiserad tillsyn. Denna utförs med representant från föreningen/förvaltningen.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos If. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstilllägg för föreningens lägenheter.

Tomträtt
Tomträtten löper ut 2024-12-31. Styrelsen har sedan 2014 aktivit arbetat med frågan och har i sin löpande 10 årsbudget med detta. Styrelsen fokuserar på kostnadssänkande åtgärder för att stå så finansiellt rustade som möjligt.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjer ca 3 % varje år fram till 2025 för att skapa utrymmet för tomträttsavgälden som kommer att förnyas då.
Kontrollerat 2021-04-01

Renoveringar - Utförda och planerade

1992 Vattenstammar, el i offentliga utrymmen, trappuppgångar och balkonger
1992 Fönsterbyte
1992 Elstammar i offentliga utrymmen
2005 Elstammar i lägenheterna
2009 Fasad
2009 Omläggning av tak
2009 Uppfräschning av tvättstugor
2010 Renovering av bastuutrymmen och hobbylokal
2012 Byggnation av miljöhus samt nya entrépartier, ombyggnad av Torupsgården
2014 Dränering, ombyggnad av Mellanhedsgården.
2015 Totalrenovering av samtliga källarutrymmen och nya förråd
2016 OVK och underhållsspolning av avlopp, underhåll av skyddsrummet, byte av värmeväxlare och injustering av radiatorer, slipning och oljning av ytterdörrar
2017 Delvis utbyte av maskiner i tvättstugorna, nya utemöbler på gårdarna
2018 Nytt passagesystem och tvättbokningssystem
2019 Infodring av avlopp
2019 Tvättmaskiner, byte stamventiler.

Pågående
Infodring/relining av avlopp. Reliningen utförs av Proline och startade i maj 2019 med slutförande i juni 2021 men komma att tidigareläggas då allt i princip redan är klart. Allt är klart i lägenheterna.

Kommande renoveringar
2020-2021 Renovering lekplatser, olja entrédörrar
2022-23 Omfogning skorstenar, trapphus, tvättmaskiner, OVK, fasad punktinsatser
2024-2025 Fasader

Det kan bli en omstrukturering mellan de planerade renoveringarna. Föreningen har också ansökt om bygglov för solpaneler samt ska gemensam el och laddstolpar för el/hybridbilar installeras.

Kontrollerat 20201-04-01

Parkering

Föreningen erbjuder parkeringsplatser längs Erikslustvägen och på Torupsgatan samt ett garage under gården på Mellanhedsgatan. Parkeringsplatserna är onumrerade och kostnadsfria för samtliga medlemmar men det krävs ett parkeringstillstånd som kan hämtas på fastighetskontoret (ett tillstånd per lägenhet). Tillstånden är allmänna och gäller inte för en specifik parkeringsplats.

Garageplatserna är personliga och går att hyra för 500 kr/mån, 66 platser finns samt 7 MC platser. Kösystem tillämpas. Ingen kö just nu men allt är uthyrt. Kontrollerat 2021-04-01.

TV/bredband

TV
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband
I månadsavgiften ingår 100/100 mbit via Bahnhof. Från den 15/12-2020 får föreningen 1000/1000 mbit. I samband med detta kommer du att behöva starta om din router och logga in på nytt. Mer info om detta kommer att komma ut.

Gårdsplats/innergård

Föreningens huskroppar omges av välskötta gårdsmiljöer med lummig växtlighet, utemöbler och möjlighet till lek för de små.

Gemensamma utrymmen

- Till varje gård hör tvättstuga, bastu, cykel- och barnvagnsförråd. Förbokning krävs för bastu och de större tvättrummen.
- Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam fritids-/samlingslokal på Erikslustvägen 42E som är utrustad med pentrykök och toalett. Lokalen kan hyras för 200 kr. Depositionsavgift om 500 kr utgår.
- I källaren under Erikslustvägen 42G finns en hobbylokal för snickeri- och måleriarbeten. Lokalen kan hyras för 200 kr.
- På gården vid Erikslustvägen 42 finns en bandybana. Banorna står fria att nyttja för alla medlemmar.
- Förråd finns i källare.

Övrigt

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida: www.hsb.se/malmo/erikslust, och/eller kontakta styrelsen via följande e-post: ordf@brferikslust.se eller styrelse@brferikslust.se. Fastighetskontoret nås på tel 040-980160.

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Erikslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Erikslustvägen 42H

Erikslustvägen 42H,
217 73 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Torupsgatan 1C
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 441 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  Adress
  Köpenhamnsvägen 48A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 122 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2021-04-25 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  Adress
  Köpenhamnsvägen 41A
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 478 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  90 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mellanhedsgatan 22A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 494 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!