Gavelläge i omtyckt förening

Erikslust, Malmö

Köpenhamnsvägen 48A

På förhand
Pris
2 395 000 kr
Avgift
4 288 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Gavelläge i omtyckt förening

Nu finns möjlighet att förvärva en mysig gaveltrea på omtyckt läge i attraktiva Brf Pukan.

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en mysig gaveltrea på omtyckt läge i attraktiva Brf Pukan.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Pukan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
395
Antal lokaler
22
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Pukan är en gammal och mycket välskött förening som bildades i samband med husbyggnationen. Föreningen omfattar 395 lägenheter och 22 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. HSB har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden sker först år 2024-12-31. Sedan några år tillbaka har föreningen höjt avgiften med 1% som avsätts till att de ska vara stärkta inför att avtalet går ut. Detta är ett stämmobeslut och summan avsätts på ett speciellt konto.

I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2020-04-02).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Överlåtelse/medlemskap
- Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.
- Delat ägande mellan förälder och barn accepteras. Föreningen vill att den som varaktigt bosätter sig i lägenheten ska äga minst 70% av bostadsrätten.
- I samband med överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn.

Ovanstående information är inhämtad från föreningen hemsida och årsredovisning. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
1990 Fönsterrenovering
1994 Byttes tappvattenstammar och balkonger renoverades
1998 Nytt tak
1999 Renovering trapphus
2003 Renovering tvättstugor och balkonger i hus 40.
2004 Renovering av torkrum. Renovering av ytterdörrar till trapphusen.
2006 Renovering av bastu i hus 44, 46 och 48.
2008 OVK och renovering av ventilation. Renovering av lekplatser.
2010 Renovering av garage och inkoppling av digital-TV. Källarmålning.
2011 Installation av passagesystem och porttelefon. Byte/renovering av dörrar till gemensamma utrymmen. Renovering av föreningens fontän samt montering av nya ytter- och innertak.
2014 Modernisering hissar
2014/2015 Energibesparingsprojekt färdigställt.
2015 Relinades avloppsstammar. Ny utemiljö med nya grillplatser. Trapphus renoverades.
2016 Nybyggd övernattningslägenhet (hus nr 48). Byte av stigarledningar för el samt elcentral.
2017 Renovering av källargolven. Installation av elektroniska backventiler i avloppsstammarna. Fasadarbete. Obligatorisk ventilationskontroll, OVK.
2018 Garaget fräschades upp och förberedes för elbilar på vissa platser. Obligatorisk ventilationskontroll, OVK (avslutas våren 2019). Piskaltanerna har renoverats. Byte av stigarledningar för el samt elcentraler i lokaler.
2019 OVK. Piskbalkongerna- nytt tätskikt och trätrall. Fasaderna har besiktats.

Kommande renoveringar:
I framtiden ska föreningen införa gemensam el. Projektet ligger på is just nu och inga beslut är tagna om när det kommer påbörjas.

Parkering

Garage finns i anslutning till fastigheten. Föreningen har 86 garageplatser, varav 3 är reserverade för MC.
Garageplats för bil kan hyras till en kostnad om 464 kr/månad och garageplats för MC kan hyras till en kostnad om 232 kr/månad.
I dagsläget är det kö till samtliga platser, kötiden är på ca 4-5 år. (Kontrollerat 2020-04-02)

TV/bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem för kabel-tv, grundutbudet ingår i avgiften.
Samtliga lägenheter har uttag för bredbandsuppkoppling. Föreningen har Ownit som bredbandsleverantör. Kostnaden är 65:-/mån för 500-1000Mbit/s. Bredbandsfaktura skickas separat från Ownit om du väljer att ansluta dig till detta abonnemang (frivilligt).

Gårdsplats/innergård

Brf Pukan består av fem 6,5 våningar höga hus åtskilda av öppna gårdar. På gårdarnas gräsmattor finns grillplats och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

Till alla bostadsrätter ingår både källar- och vindsförråd.
I källaren finns två tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum. Tvättstugorna kan bokas smidigt via internet.
I varje källare finns ett hobbyrum där man t.ex. kan laga cyklar och renovera möbler. I föreningen finns tillgång till bastu.
Det finns även låsbara barnvagnsrum och cykelrum.
Det finns en övernattningslägenhet i hus 48 C (gavel) och ingång sker via källarnedgången närmast nedfarten till garaget. Denna kostar 200 kr/dygn att hyra.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Säljaren och mäklare uppmanar spekulanter att själva kontrollera uppgifterna, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakta styrelsen via styrelse@pukan.se eller föreningens anställda vicevärd och vaktmästare via vicevard@pukan.se eller telefon 040–913309. Besök gärna föreningens hemsida, www.pukan.se, för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 288 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,23761%
Andel av årsavgiften är
0,23761%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
337
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1951-1954

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-07-10

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Erikslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  Adress
  Erikslustvägen 36B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Erikslust, Malmö

  På förhand
  Adress
  Mellanhedsgatan 22A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 198 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!