Kontorslokal på attraktivt läge

Erikslust, Malmö

Köpenhamnsvägen 49A

Utgångspris
545 000 kr
Avgift
5 857 kr
Antal rum
2
Boarea
60,5 kvm
Typ
Bostadsrättslokal
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Kontorslokal på attraktivt läge

Kontors/butikslokal med bra disponering och bra affärsläge vid Erikslustsplan.

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Kontors/butikslokal med riktigt bra affärsläge på Erikslustsplan. Två stora HSB-föreningar samt Ica Malmborgs mitt över gatan gör att det cirkulerar mycket folk i området. Dessutom gott om parkering på angränsande gator.

Lokalen är uppdelad i kontorsyta i öppet landskap, köksdel, ett mindre kontor/lager med tillhörande förråd samt renoverat badrum. Ny säkerhetsdörr med säkerhetsgaller samt säkerhetsgardiner som stänger av delar av lokalen efter stängning. Parkett i hela lokalen och ljusa målade väggar.

Möjligt att använda lokalen för som kontor, butik eller för annan verksamhet. I samband med köp skall föreningen godkänna verksamheten som skall bedrivas.

Kontakta mäklaren för visning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Trumman
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
399
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Trumman är en äkta bostadsrättsförening som bildades då husen byggdes 1952. Föreningen består av 397 lägenheter och 5 lokaler med bostadsrätt, samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49 (A, B & C). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad.

Gemensamma avtal
- Föreningen har ett kollektivt elavtal för hushållselen. Betalning sker efter faktiskt förbrukning och kommer som ett tillägg på avin för månadsavgiften.
- Föreningen har också en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring så de boende slipper betala det själva.

Ekonomi
Föreningen innehar marken med tomträtt och avtalet löper ut/omförhandlas 2024-12-31.
Föreningen jobbar aktivt för att vara ekonomiskt stärkta inför årsskiftet 2024/2025 genom att se över möjligheter för ökade intäkter och minskade utgifter. Föreningen har exempelvis byggt om en källarlokal till två lägenheter. Nya lägenheter innebär ökade intäkter i form av månadsavgifter och dessutom justerade/reducerade andelstal för befintliga lägenheter. Man undersöker också möjlighet till byggnation av vindslägenheter (se årsredovisning) samt energibesparande åtgärder. Styrelsen plan är att löpande årsvis göra mindre höjningar (2-3%) för att hålla en jämn och stabil takt och således slippa stora höjningar enskilda år. Nästa höjning kommer troligtvis vara under 2020 (kontrollerat med styrelsen 2019-07-17).

Överlåtelse/medlemskap
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%.

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
1996 Ventilationens inlopps- och frånluftsventiler byttes ut och kanalerna rensades.
1997-2000 Byte av elledningar, byte av strömbrytare och jordade uttag, jordade takproppar, doslock, spisuttag samt porslinarmatur till WC/bad. Även elen i de offentliga utrymmena byttes.
1998-1999 Vattenstammar byttes och golvbrunnarna renoverades. Tvättstugorna renoverades.
1999/2000 Renovering av bastu och trapphusen målades om 2000-2001. Renovering av fönster.
2002-2005 Hissarna rustades upp.
2004 Alla entrépartier byttes och försågs med kodlås. Bredband installerades i alla lägenheter.
2005-2009 Fläktarna på taket byttes ut till elektroniska fläktar som endast är igång när de behövs, tre per tak. Ventilationen sågs över.
2008-2010 Balkonger, fasader, tak och sophus renoverades. Miljöhus och cykelgarage uppfördes på gårdarna 41, 43 och 47.
2013 Källarmålning, byte av värmeväxlare, byte av tilluftsventilerna.
2014-2015 Bytte stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler i föreningen byttes till moderna termostater och bottenavloppen renoverades med metoden relining (relining av bottenavlopp färdigställdes 2016).
2015 Fastighetskontor, gym och fritidslokal återställda efter översvämningen. Byte av termostater i lägenheterna.
2016 Övernattningslägenheten färdigställdes och en OVK-besiktning utfördes. Föreningen införskaffade även gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2017 Byte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är utbytta mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget har målats om.
2019 Relining hus 47. Renovering av uteplatser/lekplatser.

Pågående renoveringar
- Relining av de vertikala avloppsstammarna, dvs de stående stammarna fram till lägenheterna (de horisontella bottenavloppen färdigställdes 2016). Hus 45 påbörjas efter sommaren.
- Fönstermålning pågår i hus 49. Hus 47 påbörjas nästa år.
Kontrollerat med styrelsen (2019-07-17)

Planerade renoveringar:
- Intrimning av befintliga fläktsystem.
Mer om föreningens planerade underhåll går att läsa i årsredovisningen.

Parkering

Föreningens garage är placerat mellan Köpenhamnsvägen 41 och 43. Kontakta vicevärden om du önskar sätta upp dig i kö till en garageplats. vicevard@brftrumman.se, 040-26 07 86. Kostnad för en bilplats uppgår till 460 kr/mån och för en MC-plats 230 kr/mån. Avgiften höjs årligen med 2 %. Det finns 90 bilplatser och 5 MC-platser. Kötiden för en plats har legat på ca 3 år under de senaste åren.

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV med basutbud via ComHem.
Bredband via Bahnhof med hastighet 100/100 Mbit/s finns indraget i fastigheten. Kostnad för bredband tillkommer avgiften med 59 kr/mån. Det finns möjlighet att utöka hastigheten till 1 Gbit/s.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har mycket fina innergårdar som man värnar mycket om. Fina planteringar, utemöbler, grillar, boulebanor och lekplatser.

Gemensamma utrymmen

- I varje hus finns det två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangelrum.

- I källaren finns barnvagnsrum samt låsbart förråd för cyklar.
- I hus 43 finns festlokalen med tillhörande köksdel som är utrustad med bord/stolar, en del köksutrustning med kyl/frys, spis och kaffekokare. Hyran för festlokalen uppgår till 500 kr kvällstid och 300 kr dagtid (fram till kl 18:00).
- Varje hus har egen bastu i källaren med tillhörande omklädningsrum och dusch.
- Gymmet finns i hus 45 och årsavgiften för gymmet uppgår till 400 kr/år.
- Övernattningsrummet finns i hus 45. Denna går att hyra för 200 kr/natt. Toalett finns i hallen utanför övernattningsrummet och duschmöjligheter finns i 45:ans bastu lite längre bort i källarkorridoren.
- På Köpenhamnsvägen 45 finns även ett hobbyrum som kan användas till snickeri och målning.

Se bilder på bla övernattningsrum här
https://www.hsb.se/malmo/brf/trumman/gemensamt/overnattningsrum/

Övrigt

Informationen som berör föreningen är inhämtad via föreningens hemsida, årsredovisning och kontakt med representant från föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/trumman, här finns även kontaktuppgifter till föreningen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: HSB Bolina.

Parkering

Parkering på gatorna i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 857 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, elnätsavgift samt bostadsrättstillägg till hemförsäkring. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 59 kr avseende bredband.

Föreningen har ett kollektivt elavtal för hushållselen. Betalning sker efter faktiskt förbrukning och kommer som ett tillägg på avin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,30393%
Andel av årsavgiften är
0,30393%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslokal
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
545 000 kr
Lägenhetsnummer
325
Våningsplan
1 av 8*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60,5 kvm**

* Våningsplan 1 av 8.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring och elkostnad betalas separat.

Byggnadssätt

Byggår
1951-1954

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
177

Länkar

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Erikslust? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Köpenhamnsvägen 49A

Köpenhamnsvägen 49A,
217 71 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 19