På populärt och centralt läge

Fågelbacken, Malmö

Krutmeijersgatan 16A

Budgivning pågår
Utgångspris
1 350 000 kr
Avgift
2 831 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
41 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 350 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 350 000 krBudgivare 12020-09-2218:42

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • onsdag 23/9, KL 18:15 - 18:45

  Bokad visning.

 • söndag 27/9, KL 13:00 - 13:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

På populärt och centralt läge

I omtyckta Fågelbacken finner vi denna välplanerade etta med närhet till grönskande parker och city.

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av västra innerstaden, endast ett par stenkast bort från Malmös cityliv, ligger Krutmeijersgatan 16A. Här erbjuds en mysig enrummare med väl avvägd planlösning med separat kök och tilltaget allrum. För dig som ska studera på högskolan finns smidiga alternativ för att ta dig dit utan problem. Ta cykeln genom Slottssparken/Kungsparken eller hoppa på någon av de busslinjer som löper genom närområdet. Har du pigga ben är det dessutom så pass nära att en promenad lämpar sig väl.

Utöver närheten till högskolan så är läget attraktivt med smågator runt omkring som erbjuder mysiga miljöer och trevliga uteserveringar samt hak som passar alla smaker. Stadens alla parkområden och Ribersborgsstranden ligger bara en promenad bort. Vi erbjuds med andra ord en fridfull omgivning och erhåller samtidigt närhet till den absoluta citypulsen och stadskärnans nöjesutbud. Perfekta förutsättningar för uppleva Malmö från sin bästa sida.

Välkommen till en bostaden som ligger bekvämt en halvtrappa upp över entréplan i en välkänd och karakteristisk bebyggelse från 40-talets tidiga dagar. Här gifter sig putsade fasader fint samman med grönskande innergårdar i den välskötta bostadsrättsföreningen Ryttmästaren.

Boka in dig på visning, välkommen!

Interiör

Hall
Säkerhetsdörr, klinkergolv och vita väggar. I hallen finns två garderober och ett städskåp som sväljer stora delar av förvaringsbehovet.

Kök
Kök med äldre karaktär och mysig känsla. Vit praktisk skåpsinredning kombineras med vitt kakel som stänkskydd och bänkskiva i rostfritt stål. Parkett vilar på golvet och väggarna är tapetserade i vitt. Köket har utrymme för att inreda med matbord och/eller skrivbord för att skapa en studiehörna. Den maskinella utrustningen består utav: spis/ugn, kyl/frys, mikrovågsugn och fläkt.

Allrum
Lättmöblerat rum med mycket väggyta att utnyttja. Parkettgolv pryder golvet och väggarna är tapetserade i vitt. Här finns plats för säng såväl soffgrupp, mediamöbler och mer därtill om så önskas. Stora fönsterpartier ger rummet en ljus och luftig känsla.

Badrum
Helkaklat badrum med mörkare klinkergolv och kakel i ljusgrå nyanser. Här finns wc-stol, tvättställ och dusch.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ryttmästaren 15

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vinds- och ett källarförråd märkt med samma nummer som lägenheten.

Övrigt

Säljaren upplyser:
Badrummet och golvbrunnen uppfyller de regler/normer som gällde vid tidpunkten för renovering (exakt årtal okänt). Idag råder andra förutsättningar och nya byggnormer som reglerar vad som är godkänt. Parketten i allrummet är i original från byggnadsåret och har därmed lite skavanker. Någon stav sitter lite löst medan andra visar spår av slitage. Utöver detta upplyser säljaren inte om några kända fel och brister i bostaden.

Månadsavgift

Avgift
2 831 kr

I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 150 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,59607%
Andel av årsavgiften är
0,59607%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 350 000 kr
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
41 kvm**

* Våning 1 av 4 en halvtrappa upp över entréplan

** Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
315 kr
Försäkring
165 kr
Summa
480 kr

Uppgifter från säljaren

Byggnadssätt

Byggår
1944

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-06-18

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ryttmästaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
131
Antal lokaler
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1656*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ryttmästaren är en gammal förening som har funnits sedan huset byggdes 1944. Föreningen består av 131 lägenheter och 12 lokaler. Här finns övernattningsrum, hobbyrum, föreningslokal och vaktmästeri. Adresserna är Maribogatan 1 och Krutmeijersgatan 6-16. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB och den tekniska utav Fastighetsteamet. Föreningen innehar marken med tomträtt, nytt avtal mellan föreningen och Malmö stad har tecknats och gäller f.o.m 2019-09-01 och sträcker sig över en tioårsperiod.

Föreningens ekonomi
Föreningen har för avsikt att göra årliga höjningar successivt för bibehålla god ekonomi. I dagsläget finna inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-05-25.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo

Medlemskap/överlåtelse
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 51 % av bostadsrätten.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

I samband med överlåtelse gör föreningen en lägenhetstillsyn, denna bokas av säljaren tillsammans med vicevärden.

Föreningsinformationen är uppdaterad 2020-05-25 och inhämtades via årsredovisning och kontakt med styrelsen. Spekulanter uppmanas av säljare och mäklare att själva kontrollera all information som berör föreningen och fastigheten, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Kontakta styrelsen via ryttmastaren@gmail.com eller besök föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/brf/ryttmastaren.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar
Under 1990-talet byttes vissa tappvattenstammar i kök och badrum, 2002 byttes resterande. Tvättstugorna renoverades under denna tid också.
Ca 1996 byttes el-stigare och jordfelsbrytare installerades. Även elen drogs om.
1996/1997 fick fönster och balkongdörrar nya ytterprofiler.
2003/2004 renoverades och tilläggsisolerades fasaden och delar av taket. Grunden målades om i samband med fasadrenoveringen.
2005-2006 renoverades trapphusen och samtliga ventiler till radiatorerna byttes.
2009/2010 renoverades källare och samtliga maskiner i tvättstugan byttes.
2012 Renoverades samtliga avloppsstammar inkl. sticken, d.v.s. de spolades och genomgick en mekanisk fräsning.
2014 sophantering och källsortering samt genomgång av utemiljön. Delar av grunden samt smidesräcken har målats under hösten.
2016 installation av postboxar i entréerna.
2016/2017 Översyn över utemiljön (där utemöblerna finns) inkluderat belysning i de bakre delarna av trädgårdarna, nya grillplatser, ny lekplats, odlingslådor etc.
2017 utbyte av samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar utan brevinkast.
2018 fiber drogs in i föreningen och gruppavtal tecknas för internetanslutning
2019 tak renoverades

Kommande renoveringar
Under 2020 planerar föreningen filmning och spolning av stammar.

Föreningen följer en underhållsplan, och inom den närmaste 5-årsperioden finns följande planer:
- nytt lås-/inpasseringssystem med taggar
- upprustning av trapphus
- översyn av radiatorer

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

TV:
Kabel-tv via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften.

Bredband:
Fiber via A3 i samtliga bostäder. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 150 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats/innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

I föreningens lokaler finns tre gemensamma tvättstugor belägna i källarna på Krutmeijersgatan 6, 10 och 16. Varje tvättstuga är utrustade med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel. I anslutning till tvättstugorna finns även ett torkrum. Cykelutrymme med cykelställ finns i samtliga källare. Det finns även ett hobbyrum med snickarbord på Krutmeijersgatan 12A, ett övernattningsrum på Krutmeijersgatan 6A att hyra för 150 kr/natt och en föreningslokal i källaren på 12C för en hyra på 150 kr/dag.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Krutmeijersgatan 16A

Krutmeijersgatan 16A,
217 41 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marcus Turesson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 64

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Fågelbacken, Malmö

  På förhand
  Adress
  Eriksrogatan 1B
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 659 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Fågelbacken, Malmö

  På förhand
  Adress
  Örsholmsgången 8A
  Pris
  1 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 040 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!