Fågelbacken, Malmö

Krutmeijersgatan 3

Budgivning pågår
Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
5 401 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Boarea
86 kvm

Visning

 • onsdag 29/5, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning.

Boka visning

Centralt belägen i Hästhagen inom promenadavstånd till Centralen, gågatan, havet och parker, ligger denna rymliga och fina trerummare om 86m².

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen i Hästhagen inom promenadavstånd till Centralen, gågatan, havet och parker, ligger denna rymliga och trevliga lägenhet med fönster i tre väderstreck. På tredje våningen med insynsfri utsikt från balkong breder 86 välplanerade kvadratmeter ut sig. En stor entré välkomnar med bra förvaring och avhängningsplats. Hallen för en vidare in i lägenheten. Det rymliga vardagsrummet har fönster i 3 väderstreck och utgång till den stora balkongen. Här finns plats för soffgrupp och matsalsmöblemang.

Den öppna planlösningen med köket som ståtar med vita luckor. Lägenhetens två sovrum har båda plats för stor säng och arbetsbord samt fönster mot lugnt läge.

Här bor ni på lugnt och omtyckt adress i direkt anslutning till Slottsstaden och Fågelbacken med gångavstånd till Ribersborg och alla dess fantastiska natursköna grönområden. Läget här är bekvämt och omtyckt av många. I närområdet finns bra bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym och ett mysigt restaurang- och caféutbud samt närheten till Slottsparken.

Interiör

Interiör: Hall
Stort och inbjudande hall. I hallen finns det gott om plats för förvaring med skjutdörrar. Vita väggar och klinker på golvet.

Sovrum 1
Ett rum med plats för stor säng och sängbord. Mycket bra förvaring i form av garderober. Väggarna målade i vitt och på golvet vilar parkett. Fönster mot lugnt läge.

Badrum
Stort badrum som utrustats med WC, tvättställ, dusch med dusch samt handdukstork. På golvet ligger klinker och i taket finns infällda spotlights.

Vardagsrum
Fantastiskt rum med öppen planlösning med köket. Här får den stora soffgruppen plats samt matsalsmöblemang. Stora fönsterpartier i flera väderstreck som tillsammans med utgången till balkongen bidrar till mycket bra ljus. På golvet vilar ekparkett.

Kök
Stort och rymligt kök med öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Bra med förvaringsmöjligheter. Vita väggar och klinker på golvet.

Sovrum 2
Här finns plats för större säng och arbetsbord. På golvet vilar ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stallmästaren 3

Om föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Stallmästaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
177
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Stallmästaren 3 i Malmö kommun med därpå uppförda byggnader innehållande 177 lägenheter och 4 lokaler. I en av lokalerna finns en pizzeria. Föreningen bildades i samband med att huset byggdes 1993. Riksbyggen sköter föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning.
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. El betalas efter förbrukning och har en individuell mätare till var lägenhet.

I dagsläget finns inga planer på avgiftshöjningar. (Kontrollerat med ordförande 2019-04-18)

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar. Föreningen accepterar inte delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den.

Ovanstående information är inhämtad från senaste årsredovisningen samt representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar
2016 - Bytt hissar i Fågelbacksgatan 6 D, E, G.
2017 - Bytt hissar i Fågelbacksgatan 4 B, Krutmeijersgatan 3, 5.
2019 avslutat byte av 2 hissar

Kommande renoveringar;
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan
Rörelsestyrd belysning kommer sannolikt att installleras under senare hälften på detta år

Parkering

Föreningen har 110 garageplatser samt 8 p-platser. Vardera har en separata kölista. Väntetid ca 1 år som det ser ut just nu (2019-04-18). Garage 450kr, Laddstolpe 500kr (+elförbrukning), p-plats ute 150kr. Boendeparkering runt kvarteret 420kr. Samtliga priser gäller per månad.

TV/bredband

Kabel-TV tecknat med Telenor. Finns ett grundutbud på 15 kanaler som ingår. Telenor har sedan olika paket mot tillägg.
Bredband kan tecknas genom Telenor.

Gemensamma utrymmen

Finns ett antal olika tvättstugor kopplade till varje huskropp och ligger på entréplanen. Det finns förråd och garage, gemensamhetslokal, pizzeria, frisör mm.

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong i skönt sydvästläge. Klinkergolv och skjutfönster.

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns det ett förråd som är knutet till lägenheten samt cykelförråd. Två tvättstugor finns i markplan, en större och en mindre. Mycket god tillgänglighet då endast 19 lägenheter finns i huset. Föreningen innehar två övernattningslägenheter som kan bokas till övernattande vänner och familj

TV/bredband

Canal Digital

Bredbandsbolaget.

Parkering

Garage/p-plats: Garage och p-platser finns. Kösystem. 450:-/mån för garage, 125:-/mån för parkering

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 401 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,53951%
Andel av årsavgiften är
0,54134%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
734
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
86 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1993-94
Ventilation
Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
106
Energideklarationsdatum
2018-09-11

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Krutmeijersgatan 3

Krutmeijersgatan 3,
217 41 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04