Ljuvlig cityvåning med egen uteplats om 20 m²

Folkets Park, Malmö

Helsingborgsgatan 14

Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
3 524 kr
Antal rum
2,5
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Ljuvlig cityvåning med egen uteplats om 20 m²

I de attraktiva kvarteren strax norr om Friisgatan ligger denna undangömda pärla med egen uteplats om 20 m² i västerläge.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I de attraktiva kvarteren strax norr om Friisgatan ligger denna undangömda pärla med egen uteplats om 20 m² i västerläge. Den vitputsade byggnaden som uppfördes 2014 sticker ut i sin moderna utformning mellan kvarterets äldre bebyggelse. Här har man fördelen av att bo i äldre charmiga kvarter men ändå i en modern och funktionell lägenhet. Trots det mycket centrala läget bor man helt avskiljt från stadens brus, lägenheten vetter helt mot föreningens privata gårdsmiljö. Den ljusa och öppna planlösningen med sin stora uteplats ger villakänsla i mindre skala. Lägenhetens 72 m² fördelar sig på funktionella 2,5 rum och kök. Hemmet bjuder på en social planlösning i kök och vardagsrum där den öppna ytan inbjuder till umgänge. Uteplatsen nås härifrån på vilken man njuter av många sköna soltimmar om sommaren.

Här bor man på mysigt gårdsläge med stor uteplats som bjuder på gott om sol med sitt härliga västerläge, tack vare att den är så stor som 20 m² kan man duka upp åt vänner och besökande utan problem. Tack vare att föreningens byggnader ligger avskiljt från gatulivet utanför känns det som att man bor i en egen liten stadsdel avskiljt från stadens myller.

Det stora sovrummet känns verkligen inbjudande och ligger ostört mot föreningens innergård. Från sovrummet nås en väl tilltagen klädkammare. I denna välplanerade bostad finns ytterligare ett litet rum, som passar bra som barnrum eller kontor. Här har nuvarande ägare gjort det riktigt snyggt med skjutdörrsgarderob och "inomhusfönster". I detta mysiga rum finns tillgång till skjutdörrsgarderob.

I hemmet bjuds det på komfort som egen tvättmaskin och torktumlare samt möjlighet till garageplats. Givetvis fyller både kök och badrum dagens moderna standard vad gäller både inredning och vitvaror. En lägenhet som passar utmärkt både för den yngre och den äldre spekulanten eller för paret. Perfekt cityläge med grannskap som bjuder på en egen biograf och där det ständigt poppar upp nya fik och mötesplatser. Mitt emellan Folkets park, S:t Knuts torg, Möllevångstorget och Triangelns Citytunnelstation.

På anrik mark där det gamla Solidbageriet låg ligger Brf Bageriet 2 och detta vackra hem. Här bor man i en nybyggd fastighet med alla du behöver, tack vare föreningens goda ekonomi har man sänkt månadsavgifterna med totalt 15% de senaste åren.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Tillhörande lägenheten finns en uteplats om 20 m² i västerläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 524 kr

I avgiften ingår, värme, vatten, bostadsrättstillägg.
Ett obligatoriskt tillägg om 208 kr/mån tillkommer för bredband, telefoni och TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3041%
Andel av årsavgiften är
1,3%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
C16
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja*
Rum
2,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
72 kvm**

* Hissen går ner till källarförråd/garage

** Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
2014

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
77
Energideklarationsdatum
2017-04-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bageriet 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
75
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Bageriet 2 ligger på tomten där det gamla Solidarbageriet låg, i korsningen Monbijougatan och Helsingborgsgatan, intill Folkets Park. Föreningen bildades 2008 och 2013 förvärvades fastigheten Oket 23 i Malmö. Föreningen består av 75 lägenheter fördelade på två hus, 40 garageplatser och 11 parkeringsplatser. Föreningens adresser är Helsingborgsgatan 12 & 14 och Monbijougatan 18 & 20. Föreningens tomt är friköpt.

Förvaltning
BoNea sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-01-13) . Tack vare föreningens goda ekonomi sänktes avgifterna med 5% årsskiftet 19/20.

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn där minsta ägarandel ska vara 5%.
Juridiska personer accepteras inte som medlemmar.

Gemensamt elavtal
Föreningen har kollektivt upphandlad el. Den fasta kostnaden för abonnemangsavgift ingår i månadsavgiften, den rörliga kostnaden läses av och debiteras var tredje månad.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-01-13) . Tack vare föreningens goda ekonomi sänktes avgifterna med 5% årsskiftet 19/20.

Avgifterna sänktes med 10% från och med januari 2018.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2016 Genomfördes 2 års besiktning av lägenheterna, fastigheten i övrigt samt föreningen utemiljö.
Under året har man åtgärdat belysning och målning.
2016 Markerades vägen för utkörning från parkeringen Helsingborgsgatan och två speglar monterades upp för att förbättra synfältet.
2016 I cykelkällare och barnvagnsrum har dörrstängsfördröjare installerats.
2017-2018 glasade föreningen in balkonger till vissa lägenheter vilket bekostades av berörda medlemmar.
2019 LED belysning trapphus - byte till mer energisnåla och miljövänliga ljuskällor

Kommande renoveringar
Just nu håller föreningen på att uppdatera elavläsningssystemet samt rengöra ventilationskanalerna.
Till våren kommer insättning av laddstationer för elbil i garaget att ske.
Uppfräschning med nya växter och gräs på innergårdarna är också planerat till våren 2020.

2022 Entréer/trapphus - tvätt, målning och reparation efter behov
2024 Mark - översyn och förnyelse av miljöhus, gårdar och lekplatser
2024 Pumpar/ledningar - översyn och underhåll av pumpar, spolning av dagvattenledning
2026 Fönster - översyn och underhåll av fönster och fönsterdörrar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2036

Kontrollerat 2020-03-19.

Parkering

Föreningen har 40 garageplatser i källaren för 1000 kr/mån. Garaget ligger under huset och nås enkelt med hiss.
Föreningen har även 11 numrerade parkeringsplatser för 700 kr/mån samt MC-plats för 400 kr/mån. Till parkering- och garageplatser är det separat kö vilken administreras av styrelsen. För närvarande finns inga lediga garage/parkeringsplatser, det finns där emot inte heller någon i kö (2020-03-29).

Aimo-park tillhandahåller utomhusplatser (ej numrerade) under tak, dessa kostar 500 kr/månad. Nuvarande ägare har en sådan plats.

Både föreningens utomhusplatser samt Aimo-parks p-platser finns på gårdsplanen innanför grindarna på Helsingborgsgatan 14/16.

I övrigt råder kommunal boendeparkering genom Malmö Stad i området.

TV/bredband

Bredband (100/10 mbit/s), Tv med basutbud med 22 kanaler samt IP-telefoni, kommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften. Går att individuellt anpassa hastighet och antal kanaler på ’Mina sidor’ och varianter på telefoniabonnemang på Telias hemsida (för extra kostnad).

Gårdsplats/innergård

Mysiga gårdar med grönska. Bostadsrättsföreningen Bageriet 2 ingår i en samfällighet med Bostadsrätts- föreningen Bageriet 1 avseende gård och garage.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter i föreningen har ett tillhörande källarförråd.
Cykelförråd och barnvagnsrum finns i källaren, i anslutning till hissen.
Samtliga lägenheter innehar egen tvättpelare eller tvättmaskin och torktumlare, en gemensam tvättstuga finns därför inte.

Övrigt

Föreningen genomför ett kombinerat tillsyns- och informationsmöte inför tillträde.

Uppgifterna är hämtade från senaste årsredovisning och representant från styrelsen. För mer information besök föreningens hemsida www.bageriet2.se. Den slutlige köparen uppmanas att kontrollera uppgifterna med föreningen. Det går även bra att kontakta ordförande på ordforande@bageriet2.se.

Länkar

Området

Att bo på Möllevången

Möllevången är en nöjestät och charmig del av Malmö, där det vimlar av restauranger, nattklubbar och barer. Torghandeln och matbutikerna representerar ett brett spektrum av smaker från världens alla hörn. Här finns också Sveriges äldsta folkpark med anor från tidigt 1800-tal som lockar alla åldrar året runt.

I Södra innerstaden hittar man den mångkulturella stadsdelen Möllevången som i folkmun oftast kallas för ”Möllan”. I anslutning till Möllevångstorget vimlar det av spännande livsmedelsbutiker där ett flertal nationaliteter är representerade. Behöver man få tag i en ovanligt förekommande ingrediens till matlagningen får man med stor sannolikhet tag i den här. Den populära och livliga torghandeln erbjuder allt inom frukt och grönt till fördelaktiga priser varje helg. I gatorna runt torget vimlar det av restauranger, kaféer och barer. Matutbudet är av mycket varierande karaktär och tillfredsställer de flestas önskemål.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det kulturhuset Mazetti med både privata och kommunala kulturverksamheter som huserar i den tidigare Mazettibyggnaden. Lite dofter av choklad dröjer sig dock kvar i huset. Tidigare tillverkade Malmö Chokladfabrik sina produkter i byggnaden, men har i dag endast butik och museum i huset. Lite nötigare dofter får man vid ett besök hos Möllans Ost som är ett himmelrike för ostälskaren – här finns alla sorter.

Mitt MÖLLAN är en mötesplats med unika butiker, matställen, konst samt kontor för kreatörer inom textil, foto, musik och mat. Ett köpcentrum som sticker ut och inte liknar de sedvanliga.

En omåttligt populär mötesplats som också ligger nära Möllevången är Folkets Park, som anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta folkpark. Parken bjuder på ett brett spektrum av aktiviteter för alla åldrar - både dag och natt. Bland det stora nöjesutbudet finns det bland annat klubbscener, teater, restaurang med uteservering och kulturhus. Dagtid kan barnen kan roa sig med flera aktiviteter i parken; lekplatser, hoppkuddar, cykelsafari, skaterampsåkning, äventyrsgolf, pingis och mycket mera. På vintern omvandlas den stora plaskdammen till en isbana.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Folkets Park? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Möllans 3 bästa

3
 • Beyond retro, Mitt MÖLLAN
  Handplockade second hand- och vintagekläder från USA och Kanada
 • Far i hatten, Folkets Park
  Restaurang med mysig uteservering och musikscen. Här serveras bl a vedugnsbakad pizza
 • Malmö Chokladfabrik
  Gå på guidad visning i museet som har en privat samling med 120 års chokladhistoria

Karta

Helsingborgsgatan 14

Helsingborgsgatan 14,
211 54 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Folkets Park, Malmö

  Adress
  Falsterbogatan 22B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 341 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-06-02 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Folkets Park, Malmö

  På förhand
  Adress
  Karlshamnsgatan 5B
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 127 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  87,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!