Fantastiskt fin bostad med vackra detaljer, på högt läge med balkong!

Folkets Park, Malmö

Karlshamnsgatan 5B

På förhand
Pris
2 795 000 kr
Avgift
5 127 kr
Antal rum
3,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
87,5 kvm

Fantastiskt fin bostad med vackra detaljer, på högt läge med balkong!

Välkommen till en fantastiskt fin bostad med bevarade tidsenliga detaljer i form av vackert fiskbensparkett, stuckaturer och väl tilltagen takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
Emmeli Ryd_Mäklarbanner. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
Emmeli Ryd_Mäklarbanner
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors
. Karlshamnsgatan 5B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Karlshamnsgatan 5B!?Här finner vi en inflyttningsklar 30-talspärla, belägen vid populära Folkets Park. Du välkomnas till en välskött fastighet med tidsenliga detaljer, mycket charm och härlig gårdsmiljö. Bostadens genomgående planlösning och generösa takhöjd skapar ett trivsamt hem där rymd, ljus och charm är ledorden. Byggnadsåret gör sig påmint i form av vackert fiskbensparkett, stuckatur och väl tilltagen takhöjd. Bostaden är belägen på tredje våningen med en välplanerad planlösning som gör att rummen känns mycket rymliga. Här finns en träffsäker mix av moderna och tidsenliga detaljer. Bostaden erbjuder ett smakfullt kök med bra arbetsytor samt matplats. Öppen planlösning mellan det rymligt vardagsrum och matrummet skapar stora sociala ytor. Från vardagsrummet nås bostadens balkong där det ryms ett mindre möblemang. På lugnt läge med utsikt över den grönskande gården finner vi det mysiga sovrummet med stora fönsterpartier utan någon som helst insyn. Ett modernt helkaklat badrum i stilrent utförande. Bra med förvaring i bostaden i form av två klädkammare samt ett vindsförråd som tillhör. ?

Brf Laxen är en gammal och stabil förening som har låg belåningsgrad samt friköpt tomt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen som idag är en av landets ledande aktörer inom fastighetsförvaltning. Till medlemmarnas förfogande finns en mycket välskött och grönskande innergård med gräsmatta, planteringar, stensatt uteplats och cykelställ under tak. Även möblemang och grillmöjligheter erbjuds.

Folkets Park är ett attraktivt och citynära område. Precis intill finner vi världens äldsta folkrörelseskapade folkpark som erbjuder mycket aktiviteter och arrangemang för såväl unga som äldre. I områdets direkta närområde finns matbutiker, butiker, gym, caféer och restauranger. På gångavstånd finner vi S:t Knuts mysiga caféer och Möllans myllrande kulturkvarter. City nås enkelt till fots, med cykel eller buss. Goda kommunikationsmöjligheter finner vi via Citytunneln vid Triangeln eller Centralen, där man lätt tar sig till alla de närliggande stora städerna samt över sundet till Kastrup och Köpenhamn.

Interiör

Hall
Innanför säkerhetsdörren möts vi av en välkomnande hall med brädgolv och ljusa väggar. Goda avhängningsmöjligheter med platsbyggd förvaring. Från hallen nås övriga utrymmen i bostaden.

Kök
Direkt in till höger från hallen finner vi köket med smakfull köksinredning i högblankt vitt, grå bänkskiva i laminat och vitt kakel ovan. Utrustningen består av kyl/frys, gasspis med eldriven ugn, fläkt och diskmaskin. Två väggar är målade i kalkfärg för att efterlikna en råbetong-vägg. Med en mix av råa materialval och moderna inslag får rummet en häftig industrikänsla. Matplatsen rymmer fyra middagsgäster.

Vardagsrum/Matplats
Öppen planlösning mellan vardagsrummet och matplatsen skapar stora sociala ytor. Här erbjuds ett flertal möbleringsmöjligheter då rummet är stort nog att rymma ett stort matsalsmöblemang, soffa, fåtöljer, mediamöbler och arbetshörna om så önskas. Charmiga tidsenliga detaljer pryder rummet i form av vackert fiskbensparkett, lister, stuckatur, fönsterbräda i sten och generös takhöjd. Från vardagsrummet nås bostadens balkong som rymmer ett mindre möblemang.

Sovrum
Det stora sovrummet ligger på lugnt läge med stora fönsterpartier ut mot den grönskande innergården utan någon som helst insyn. Här ryms dubbelsäng och garderob om extra förvaring önskas. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är ljusa och stuckatur pryder taket.

Sovrum
Det mindre sovrummet rymmer garderob, skrivbord och enkelsäng. På golvet ligger brädgolv och väggarna är ljusa. I anslutning till sovrummet finns två praktisk klädkammare.

Badrum
Stilren inredning med schackrutigt klinker med golvvärme och helkaklade vita väggar. Spotlights i taket. Utrustningen i badrummet består av WC, dusch, handfat med vit kommod, spegelskåp samt en garderob. Här finns även en tvättmaskin som underlättar vardagen.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Laxen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Laxen registrerades 1938 och är en äkta förening som består av 33 bostadsrätter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Ekot 5 (tomt friköpt) och är belägen på Karlshamnsgatan 5 och Sölvesborgsgatan 9 i Malmö.

- Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Medlemskap:
- Föreningen kan acceptera delat ägande som medlemskap, ansökan granskas från fall till fall.
- Föreningen kan acceptera andrahandsuthyrning, ansökan granskas från fall till fall.
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Avgiftshöjning 3% 2019/2020

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2003: Fönsterbyte samt balkongrenovering.
2004: Målning av trapphus.
2005: Renovering av tvättstuga samt byte av tvättmaskiner.
2007: Renovering av innergård. Internet- och telefonianslutning.
2012: Renovering av elsystem i lokalen.
2013: Relining av avloppsstammar.
2015-2016: Takrenovering - omläggning av pannor. Nya rostfria ventilationsrör. Omfogning av fasad samt skorstenar.
2018: Tappvattenstambyte.

Kommande renoveringar:
Föreningen utför sedvanligt underhåll löpande.

Parkering

I området råder boendeparkering med boendebiljett där det finns en blå tilläggsskylt märkt: Boende GK-C.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband vid Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig innergård med mycket grönska och planteringar. Det finns möblemang och grillmöjligheter för medlemmarnas förfogande. På gården finns även cykelställ under tak.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två fräscha tvättstugor som renoverades 2005, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.
Varje lägenheten har eget vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift
5 127 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,23475%
Andel av årsavgiften är
5,26154%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
3,5
Sovrum
2
Boarea
87,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1939

Länkar

Området

Att bo på Möllevången

Möllevången är en nöjestät och charmig del av Malmö, där det vimlar av restauranger, nattklubbar och barer. Torghandeln och matbutikerna representerar ett brett spektrum av smaker från världens alla hörn. Här finns också Sveriges äldsta folkpark med anor från tidigt 1800-tal som lockar alla åldrar året runt.

I Södra innerstaden hittar man den mångkulturella stadsdelen Möllevången som i folkmun oftast kallas för ”Möllan”. I anslutning till Möllevångstorget vimlar det av spännande livsmedelsbutiker där ett flertal nationaliteter är representerade. Behöver man få tag i en ovanligt förekommande ingrediens till matlagningen får man med stor sannolikhet tag i den här. Den populära och livliga torghandeln erbjuder allt inom frukt och grönt till fördelaktiga priser varje helg. I gatorna runt torget vimlar det av restauranger, kaféer och barer. Matutbudet är av mycket varierande karaktär och tillfredsställer de flestas önskemål.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det kulturhuset Mazetti med både privata och kommunala kulturverksamheter som huserar i den tidigare Mazettibyggnaden. Lite dofter av choklad dröjer sig dock kvar i huset. Tidigare tillverkade Malmö Chokladfabrik sina produkter i byggnaden, men har i dag endast butik och museum i huset. Lite nötigare dofter får man vid ett besök hos Möllans Ost som är ett himmelrike för ostälskaren – här finns alla sorter.

Mitt MÖLLAN är en mötesplats med unika butiker, matställen, konst samt kontor för kreatörer inom textil, foto, musik och mat. Ett köpcentrum som sticker ut och inte liknar de sedvanliga.

En omåttligt populär mötesplats som också ligger nära Möllevången är Folkets Park, som anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta folkpark. Parken bjuder på ett brett spektrum av aktiviteter för alla åldrar - både dag och natt. Bland det stora nöjesutbudet finns det bland annat klubbscener, teater, restaurang med uteservering och kulturhus. Dagtid kan barnen kan roa sig med flera aktiviteter i parken; lekplatser, hoppkuddar, cykelsafari, skaterampsåkning, äventyrsgolf, pingis och mycket mera. På vintern omvandlas den stora plaskdammen till en isbana.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Folkets Park? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Möllans 3 bästa

3
 • Beyond retro, Mitt MÖLLAN
  Handplockade second hand- och vintagekläder från USA och Kanada
 • Far i hatten, Folkets Park
  Restaurang med mysig uteservering och musikscen. Här serveras bl a vedugnsbakad pizza
 • Malmö Chokladfabrik
  Gå på guidad visning i museet som har en privat samling med 120 års chokladhistoria

Karta

Karlshamnsgatan 5B

Karlshamnsgatan 5B,
214 35 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emmeli Ryd

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 67 48