Voluminös familjevilla på eftertraktad havsnära adress

Fridhem, Malmö

Beritta Gurrisgatan 4

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris eller Högstbjudande
19 900 000 kr
Antal rum
10
Tomtarea
1408 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
360 kvm / 200 kvm

Voluminös familjevilla på eftertraktad havsnära adress

Bjurfors Exklusiv presenterar en gedigen villa från 1958 med tio rum, källarplan med spaavdelning och arkitektritad trädgård på Fridhem

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Exklusivt på Fridhem
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors
. Beritta Gurrisgatan 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en stillsam gata i ett av Malmös mest attraktiva bostadskvarter hittar du familjevillan som uppfördes 1958. Närheten till strandliv, gröna parker, handel, matställen och city är bara några av anledningarna till att Fridhem ständigt är så hett eftertraktat. Stadsdelens namns stämmer i allra högsta grad fortfarande in på gatorna runt omkring. Här bor du fridfullt nära havet, samtidigt som du har cykelavstånd till det mesta.

Hela huset genomsyras av välplanerade ytor med volym och stort ljusinsläpp, som är typiskt för den funktionalistiska arkitekturen. Den totala ytan, inklusive källaren uppnår en imponerande yta över 600 kvm. Nio av de tio rummen är samlade på entréplanet där sällskapsytor med kök är centralt placerat. I rummen syns vackra detaljer som blyinfattat glas, perspektivfönster, murade eldstäder, platsbyggda bokhyllor och träpanel. Att rummen skiljer sig lite i karaktär bidrar till en spännande dynamik. En trappa upp finns ett sovrum med överbyggd balkong och toalett. Kanske en framtida ateljé för den kreativa? I källarplanet har du din egen luxuösa spa-avdelning med inomhuspool, relaxrum, badrum och bastu.

På husets baksida finns en insynsskyddad, arkitektritad trädgårdsoas som för tankarna till något sydligare breddgrader. Ett uterum med kamin förlänger säsongen och är en mysig plats mer än på sommaren. I trädgården finns även en liten husdröm för de små; ett charmigt lekhus med belysning och riktigt pentry som tar leken till en annan dimension. Ett idealiskt boende för den sociala familjen som vill njuta av hemmalivet och ha nära till stadens puls.

Interiör

Ljus och rymd
På Beritta Gurrisgatan är bebyggelsen kraftig varierande. Här syns allt från pampiga palats från förra seklet till stram modernistisk arkitektur från 2000-talet. Huset ritades av arkitekt Axel Carlsson och uppfördes 1958. Placering strax efter Ribersborg innebär få minuter med cykel till Slottsparken, Västra hamnen och innerstaden. Knappt ett kvarter bort hittar du dessutom flera trevliga matställen att välja på för en lunch eller middag. En generös gårdsplan med vackra stenläggningar och frodig grönska välkomnar dig från gatan. Två huskroppar med vitpustad fasad sammanlänkas via husets entré. Biluppställningsplats och dubbelgarage för sammanlagt fem bilar finns i anslutning till den östra byggnaden.

Entréhallen möter dig med en fantastisk rymd, tilltagen takhöjd, gedigna stenväggar och ett vackert kalkstensgolv. Taket, liksom väggarna är kritvita, och har flera infällda spotlights. Det massiva ljusinsläppet kommer både från takfönster och det stora glasade dörrpartiet som leder ut till trädgården. Ytterplagg och skor hängs av i kapprummet som är placerat till höger om hallen. Härifrån nås också en gästtoalett, trappan till övre plan samt dörrar till garaget och källaren. På det övre planet finns ett rum med ett stort fönsterparti och dörr ut till en balkong. Rummet har vitmålade väggar och ekparkett. I anslutning till rummet finns ett förråd och en toalett. Ett idealiskt rum för skapande och kreativitet.

Ombonade rum
En bit in i entréhallen, förbi kapprummet, tar dig vidare till en liten trappa upp till höger som tar dig vidare till ett mysigt allrum med öppen spis som är det optimala rummet för avkopplande läsning, filmtittande eller brädspel. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är vitmålade. Taket är öppet hela vägen upp till nock och klätt med panel av mahognylikt trä. Bibliotekskänslan är påtaglig med både den stämningsfulla spisen och den ena väggen som pryds av platsbyggda hyllor från golv till tak. Två stora fönster med spröjs och blyinfattat glas bidrar till den gemytliga känslan. Från allrummet passerar du en hall med platsbyggda garderober innan du kommer in till ett stort sovrum, som tidigare har varit två. Idag förenar ett stort valv dem och är ett enda stort ljust rum med anslutande badrum. Ett perfekt rum för gäster som får både sovrum, vardagsrum och badrum i ett. Det lämpar sig också utmärkt för egenföretagaren som får en avskild plats här med mycket plats. Badrummet är helkaklat med svart kakel och klinker på golv och väggar med färgstarka inslag av rött. Här finns ett vägghängt tvättställ med underskåp, wc och duschkabin.

Direkt till vänster om entréhallen nås det härligt luftiga köket, som rymmer många kockar samtidigt. Arbetsytorna är vidsträckta och förvaringsskåpen många. En stor köksö skapar ytterligare utrymme och har dessutom ett par sittplatser för väntande middagsgäster. Platsbyggd soffa ger ett fint inslag. Köksinredningen kommer från Ballingslöv och har luckor av ek och en smäcker bänkskiva av svart granit. Tre fönster mot husets entrésida ger ett rikt ljusflöde. Golvet är belagt med mellangråa keramiska klinkerplattor med vattenburen värme. Även detta rum levererar en fantastisk takhöjd upp till nock som får volymen att kännas ännu större. Maskinerna är integrerade i inredningen och består bland annat av ugn, keramikhäll, fläkt, mikrovågsugn,kyl och frys med kallt vatten,kolsyrat vatten och ismaskin och diskmaskin. Bakom skjutdörrar finns ett grovkök med tvättmaskin, torktumlare och tvättställ med vask.

För det sociala livet
Från köket och hallen nås matsalen som är sammanlänkat med vardagsrummet. Funkisursprunget kommer tydligt fram genom den murade öppna spisen med marmordetaljer och väggen av perspektivfönster med tidstypiska elementskydd av vitmålad rotting undertill. På golvet ligger en ekparkett som löper fritt genom de båda rummen och den bakre väggen har målats i en svagt gråblå ton. Från rummen bjuds det på en härlig utsikt över den lummiga trädgården, som du kan nå via en altandörr i matsalen. Med dessa sällskapsrum är det lätt att bjuda in många till middag och fest.
Mellan köket och matsalen finns husets andra entré med en liten hall som fördelar ett badrum och sovrum, där hembiträdet bodde förr. Sovrummet har parkettgolv och vita väggar, bortsett från den ena väggen som har en fondtapet med New York-motiv. Badrummet är helkaklat i vitt och utrustat med badkar, wc, tvättställskommod samt vattenburen värme. Även detta utrymme passar utmärkt för övernattande gäster som får tillgång till eget badrum.

Från matsalen nås en privat avdelning med tre luftiga sovrum som alla har ekparkett, ljusa väggar och gott om garderober. I nära anslutning ligger även ett luxuöst badrum med vattenburen värme, som har samma generösa storlek som sovrummen. Inredningen går i sobert svart och vitt med skåpinredning av ek. Badrummet är utrustat med bland annat dubbla tvättställskommoder, högskåp, ett vägghängt sminkbord, dusch och ett wc bakom frostade dörrar. Det första sovrummet vetter mot entrésidan medan de andra har både fönster och altandörrar mot trädgården. Det största sovrummet ligger på gaveln och har ljusinsläpp från två håll samt anslutande walk in closet. Från detta rum skymtas det fina uterummet som strax utanför.

Rogivande oas inne och ute
Källarplanet är en äkta retreat för kropp och själ. Träningsrum, relaxavdelning, bastu, badrum och en stor inomhuspool sträcker ut sig på de generösa ytorna. Även en liten bar finns tillhands när du vill släcka törsten. Allt är stilfullt inrett i sobra färger och materialval. I taket syns det vackra bjälklaget som skapar karaktär. Med ett källarplan som detta finns det ingen anledning till att åka lång väg för dyra spahelger med väninnorna. Det ordnas enkelt här och kan följas med en middag på promenadavstånd hos ett av de populära matställena som finns i området. Lika uppskattat är utrymmet i vardagen. Det är enkelt att skapa rutiner för träning och välmående. Starta dagen med några simtag eller ett spinningpass i egen regi. Enklare kan det inte bli.

Stor omsorg har lagts på husets utemiljö som bjuder på en lummig trädgård i soligt söderläge med stenläggning av skiffer, trädäck och väl frodig växtlighet. Växter som allium, rhododendron, azaleor, hibiskus, buskmagnolia, magnolia och ölandstok står för en färgrik palett. Uterummet används flitigt från tidig vår till sen höst och rymmer många sittande gäster. En öppen spis ger både värme och charm. På kvällen skapas en speciell stämning i trädgården när växterna belyses från marken. Barnen har sin egen oas i det charmiga lekhuset vars väggar är klädda med retroblommig tapet. Här finns både el och vatten inkopplat som gör det möjligt att både koka te, blanda saft och duka upp kakor på fat i det lilla pentryt.

På Beritta Gurrisgatan 4 trivs hela familjen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rosenholm 6

Ekonomi

Taxeringsvärde
11 006 000 kr
Byggnadsvärde
6 400 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-planshus med källare och ateljé
Byggår
1958-totalrenoverat 2014
Fasad
Puts,träpanel, plåt
Grund
Torpargrund och källare
Stomme
Sten
Uppvärmning
Grundvattenvärme 2014
Takbeklädnad
Tegelpannor/papp
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
2-glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-06-11

Planbestämmelser

Tomtindelning (1971-06-30) Stadsplan (1970-06-02)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris eller Högstbjudande
19 900 000 kr
Rum
10
Sovrum
6
Max antal sovrum
7
Boarea
360 kvm*
Tomtarea
1408 kvm
Biarea
200 kvm

* Areauppgifter enligt faktisk uppmätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
91 140 kr
Försäkring
10 132 kr
Renhållning
1 681 kr
Vatten/Avlopp
10 699 kr
Underhåll
1 438 kr
Övrigt
1 000 kr
Summa
116 090 kr

Uppvärmning inkluderar hushållsel.
Övrigt avser Fridhems villaförening
Underhåll avser bevattningssystemet
Verisure Larm 6340 kr/ år

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 800 000 kr

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Fridhem? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Beritta Gurrisgatan 4

Beritta Gurrisgatan 4,
217 53 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36