Nyrenoverad dröm mitt i city!

Gamla Staden, Malmö

Stora Kvarngatan 47a

På förhand
Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
5 994 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
116 kvm

Nyrenoverad dröm mitt i city!

På bästa läge mitt i city hittar vi denna totalrenoverade sekelskiftes fyrarummare med charmiga detaljer!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en central adress med begränsad biltrafiken hittar vi denna fantastiska och totalrenoverade fyrarummare som stoltserar med hela 116 kvadratmeter med charmiga detaljer från byggnadsåret. I ett pampigt sekelskifteshus med anor från 1800-talet, finner du denna drömvåning. I en liten välskött föreningen med god ekonomi och engagerad medlemmar ni erbjuds en storartad renovering samtidigt som sekelskiftescharmen är väl bevarad. Den generösa boytan utgörs av två vackra rum i fil, ett renoverat kök, två sovrum belägna mot den lugna innergården, en stor hall och ett lyxigt badrum. I samtliga rum återfinns sekelskiftesdetaljer, ljuvlig takhöjd, takstuckaturer, dubbla dörrar, fiskbensparkett, höga fotlister och vackra fönster som släpper in ett ett härligt ljusflöde. En dröm för den som uppskattar den gedigna och pampiga atmosfären från förr. Att föreningen har bra ekonomi är ännu ett bonus.

Här bor du med omedelbar närhet till Citys butiker och restauranger. Ett stenkast från bostaden finner du kvarter som Drottningtorget och Caroli - en ny, levande mötesplats som erbjuder allt du kan önska i form av shopping och kommers. På cykelavstånd nås havet och på 10 minuters promenadavstånd ligger pendlarvänliga Centralstationen och myllrande Lilla torg. Njut av trevliga promenader längs kanalen.
Välkommen på visning!

Interiör

Bakom den klassiska sekelskiftesfasaden döljer sig ett välkomnande trapphus . Dörrarna är vackra och trapphuset är pampigt.

Hall
Den stora hallen har ett fint ljusinsläpp och är mycket välkomnande. Här finns vacker fiskbensparkett. Väggarna är ljusgråa. Det finns goda förvaringsmöjligheter. Från hallen når man både rummen i fil på höger sida och båda sovrummen på vänster sida.

Sällskapsavdelning med två vackra rum i fil. Här finner ni vackra stora fönster som bidrar till att ljuset kan flöda in. Vacker fiskbensparkett i kombination med vackra stuckaturer ger den rätta sekelskifteskänslan. Båda salongerna är rymliga och väggarna är ljusa. Precis allt man kan förvänta sig av ett högkvalitativt boende finns här. Dessa två salonger gör den här våningen till det perfekta boendet för att umgås med familj och vänner. Användningen av dessa rum är flexibel. Idag används det ena rummet som salong och det andra som matsal.

Kök
Köket är generöst och har nyligen genomgått en totalrenovering och här kan 4-6 personer sitta vid fönstret som har utsikt över gården. Krämfärgad inredning med bänkskiva i ljus composit. Ovan bänkskivan sitter en vit kakel. Alla maskinerna är integrerade. Full maskinell utrusning; kyl/frys (Miele 2015), diskmaskin (Miele 2015), Ugn/induktionshäll (Smeg 2018), handtagen på inbyggnadsugnen är förgyllda med 18 karat guld! Fläkt (Ikea 2018). Golvet pryds av klickgolv och väggar är vita. Det finns en utgång till kökstrappan som leder till innergården och vinden.

Sovrum 1
Sovrummet ligger mot den lugna innergården. Ett ljust och harmoniskt rum. Golvet pryds av fiskbensparkett och väggarna är ljusgråa.

Sovrum 2
Sovrummet ligger mot den lugna innergården. Walk in closet. Golvet pryds av fiskbensparkett och väggarna är ljusgråa.

Badrum
Badrummet renoverades 2016 (kvalitets dokument finns). Rummet är helkaklat i ljusa toner med stenliknande klinkers på golv och väggar. Här finns en dusch bakom glasdörrar. Duschen från Tapwell, handfat med kommod och hängande toalett. Spotlight i taket och handdukstorkare (vattenburen).

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Theodor
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Theodor är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 9 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens hus är med äganderätt. Trojadus Konsult i Malmö AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgifterna sänktes med 5% 2020-01-01.

Föreningen anordnar gemensamma gårdsdagar.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2016 installereades en ny tvättmaskin från Miele.
2017 ny gräsmatta och omplanteringar på innergården. Ny torktumlare från Miele. Sockeln mot gatan murades om.
2018 ny värmeanläggning.
2019 vindslägenheter färdigställdes och såldes. I samband med att vindslägenheterna byggdes renoverades stora delar av elen i fastigheten och även porttelefonen. Ny kalksten i infartsporten. Trapphus C renoverades. Vindsförråden byggdes om och är nu egna brandceller med dörr.

Vart tredje år spolas stammarna och skicket kontrolleras.

Föreningen planerar att måla om trapphuset, inkörsporten samt ytterdörren mot gatan.

Om en medlem vill bygga till en balkong till sin lägenhet ska styrelsen förhålla sig positiv till det. Det åligger för medlemmen (eller medlemmarna om flera gör det samtidigt) att ansöka om bygglov, välja byggfirma m.m. Balkongen samt övriga kostnader bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

Stor innergård med tillgång till gemensamma utemöbler och grill. På gården finns även cykelparkering.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren och är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Övrigt

111 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 994 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
16,6043%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
116 kvm*

* Enligt uppmätning med dagens norm (mätbevis finns).Enligt föreningens register 111 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1896
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.
Föreningsstämma har beslutat att föreningen ska ställa sig välvillig om någon eller några medlemmar önskar bygga balkong. (bostadsrättshavaren ska då bekosta balkongen själv).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
103

Länkar

Området

Att bo i Malmö City

I Malmö City går livet i takt med storstadens puls med allt man kan önska vad gäller shopping, service, skolor, nöjen, kaféer och restauranger. Samtidigt utmärker sig områden som alla har en egen speciell karaktär vad gäller boende, livsstil och tillgång till de oaser som kan vara lövgröna eller havsblå. Hela Öresundsregionen och särskilt Malmö är attraktivt som bostadsort, populariteten fortsätter att stiga och det är särskilt de centrala delarna som lockar mest.

Det finns över fem kilometer kanaler i centrala Malmö idag och utmed dessa uppskattade vattenvägar finns vägar, parker, kontor och bostadshus. Malmö fick sitt stadsbrev år 1275 och redan då hade bebyggelsen växt utmed vattnet i flera århundraden. Drottningtorget, som uppfördes på 1800-talet, ligger vid det som var dåtidens shoppingområde, ”torggatan” Adelgatan. Nu för tiden hålls här den populära Bondens Marknad där närproducerade varor lyfts fram. Vid torget finns en boulebar samt en populär glassbutik där alla varianter av glass och sorbet tillverkas för hand. Längre österut fanns Slussen och där ligger nu flerfamiljshus uppförda från början av 1900-talet och framåt.

Gamla staden är det område som klarade sig bäst under rivningsboomen på 1970-talet och idag finns det många charmiga flerfamiljshus av äldre sort vid gatorna runt Stortorget och Lilla Torg likväl som nyskapande restauranger som gör avtryck på den gastronomiska kartan. Runt Lilla Torg ligger också flera designbutiker och nöjeslivet är intensivt på sommarhalvåret då uteserveringarna ramar in ytan av kullersten.

Till det gamla Malmö hör också naturligtvis slottet Malmöhus. Det byggdes på 1500-talet och inramas av kanaler och växtlighet. Malmö är känt som ”parkernas stad” och de gröna oaserna med lekparker och kaféer finns i nästan alla områden. Malmöhus ligger i Slottsparken men det finns totalt 15 större parker i staden.

När man bor i Malmö City ligger det mesta bara en promenad eller cykeltur bort. I kvarteren i områden som Lugnet och vid Kapellplan finns flera köpgator och gallerior, t ex Hansacompagniet, Caroli City och Triangeln. I området Rådmansvången, där bostäder blandas med butiker och kontor, finns också en viktig förklaring till varför så många pendlare väljer att bo i Malmö City, nämligen Triangelns tågstation. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Gamla Staden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Malmö Citys 3 bästa

3
 • Slottsträdgårdens kafé
  TV-kocken Tareq Taylors gröna fik
 • Paddla kanot
  Kanalturen går förbi 6 parker och under 20 broar
 • Malmö Konsthall
  Svensk och internationell samtida konst

Karta

Stora Kvarngatan 47a

Stora Kvarngatan 47a,
211 29 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37