Känsla av gathus mitt på Gamla Väster

Gamla Väster, Malmö

Hjorttackegatan 9A

Utgångspris eller Högstbjudande
3 595 000 kr
Avgift
4 108 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
75 kvm

Känsla av gathus mitt på Gamla Väster

På lugn, bilfri gata, kantad av stockrosor och vackra hus ligger denna lägenhet med gathuskänsla och ljuvlig innergård med pergola med stor matplats.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I kvarteren finns kullerstensbelagda gator inramade av ornamenterade sekelskiftesfastigheter, gathus och huskroppar beklädda med murgröna. Utmed de närbelägna gatorna hittar man allt från Malmös finaste gourmetrestauranger till små, trendiga butiker, ateljéer och mysiga caféer.

Interiör

På lugn och bilfri gata, mitt bland Gamla Väster mysiga gränder, kantade av stockrosor och mysiga restauranger ligger detta välplanerade och smakfulla hem. Här får man känslan av ett eget gathus med fönster mot den lugna gränden utanför och mot den privata innergården.

Hallen välkomnar med vitt golv och klassiskt vita väggar. Här finns gott om plats att hänga av kläder och ytan bjuder även på en hörna för skrivbord. Här finns även hemmets fina badrum från 2013 som är helkaklat i vitt och grått.
Här finns wc, dusch, kommod, spegelskåp samt elektrisk handdukstork. Badrummet är dessutom utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt spotlights i tak.

Mot den privata innergården ligger två fina sovrum. Båda erbjuder bra yta med plats för både säng och skrivbord. Vita golv möter sobert vita väggar med fondtapeter.

Vardagsrummet, hemmets hjärta är ljust, inbjudande och hemtrevligt med delvis öppen planlösning mot köket. Tre fönster ger ett fint ljusinsläpp och här står fönstret ofta på glänt mot den lugna gränden utanför. Ostört och helt utan insyn.
Ytan är generös och här samsas med enkelhet både soffa och matbord. Detta blir den självklara samlingsplatsen för familj och vänner.

Köket från danska Blum är sobert med ljusa träluckor, vit kakel och stilren, vit bänkskiva. Här finns induktionshäll (AEG), varmluftsugn (AEG), kombinerad kyl och frys (Cylinda), spiskåpa (Siemens) och diskmaskin (AEG). Alldeles intill köket bjuds matplats för 8-10 personer.

Master bedroom når man från köket och detta rum erbjuder plats för dubbelsäng och förvaring för den som önskar.
Vitt golv möter stilrent vita väggar som ger en fin känsla till rummet.

Välkommen till ett riktigt drömboende på Gamla Väster med närhet till både Kungsparken och en av Malmös bästa skolor samt fem minuter till tågstation och buss runt hörnet. Här bor man tyst och lugnt med närhet till pittoreska restauranger och caféer.

Gården blir som en egen trädgård där trädäcket bjuder in med solstolar och matbord under pergola. Här njuter ägaren av både lunch och middag under den varma årstiden. Under sommartid värmer solen från förmiddag till kväll.

Välkommen hem!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Malmö Mullvaden 41 och 57

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd i källaren

Parkering

I föreningen finns 9 garageplatser och 1 MC-plats. Kostnad för garageplats är 1450 kr/månad. Separat kösystem tillämpas, just nu finns det 1 ledig plats (2020-03-09) .

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 108 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 165 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,902%
Andel av årsavgiften är
4,9%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
3 595 000 kr
Lägenhetsnummer
1-1001
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
75 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1940/1907
Fönster
3-glasfönster

Enligt lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 3 rok.

Energideklaration

Utförd
Beställd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hjorttackan 917
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Hjorttackan 917 är en äkta bostadsrättsförening som består av 26 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnader har adresserna Hjorttackegatan 9 och 17 på området Gamla Väster i Malmö. Föreningens tomt är friköpt. Föreningen består av två sammanbyggda hus och av ett gårdshus. Det ena huset är byggt 1907 (gatuhus och gårdshus) och det andra huset är byggt 1940.

Förvaltning:
Aveko har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Medlemskap:
Föreningen tillåter i de flesta fall så kallat delat ägande under förutsättning att man har för avsikt att nyttja lägenheten som permanent boende. Beslut tas i varje enskilt fall.
Juridisk person godkänns ej.

Föreningens ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2020-06-15)

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1988: Avloppsstammar, vattenstammar samt el byttes ut
2005: Fönstren byttes ut till 2-glas fönster
2011: Fasad och takomläggning för 9:an huset samt trapphusmålning
2011: Fönstren målades på Hjorttackegatan 17
2011: Innergården har renoverats och fått fina utemöbler, parasoll och växter
2012: Byte av styrsystem, expansionskärl och cirkulationspump i värmesystemet
2012: Cykelstället färdigställdes på gården
2012: Ny trapphusbelysning
2012: Beslut om installation av bredbandsnätverk i samtliga lägenheter och lokaler
2013: Byte av garageport
2014: Plåt och tätning på taket. Ommålning av balkonger och trapphus
2015: 2 tvättmaskiner i tvättstuga 9 renoverades. Gemensamma utrymmen i källare 9
2016: Byte av hiss i 9B
2017: Soprummet renoverades och soprumsdörren byttes ut.
2018: Byte av portar i nr 9A och 9B. Byte av hiss i nr 17
2019: Ombyggnad av garaget och gården
2019/2020: Renovering av garaget (ny asfalt, tätskikt mellan gården och garagetaket mm.)
2019/2020: Renovering av innergården i samband med garagerenoveringen
Se årsredovisningen för fler utförda renoveringar

Kommande/planerade renoveringar:
Under våren kommer man att så gräs och plantera på innergården.
Besiktning av balkonger kommer ske under året (ej beslutat exakt när än).

2021: Fasad, puts mot gård och stuprör
2021: Fönsterrenovering; I huset på 9 finns fönster i PVC material, samtliga dem kommer att bytas ut. Fönstren i 17 är av trä, här kommer målning av fönstren att ske.
2021: Gavel, målning
2021: Trapphusgolv, slipning
2021: Hiss 9A byte
2020: Brandvarnare byte
2024: Tak, stålplåt, målning av rostskydd
2025: Värmeväxlare vatten
2028: Värmeanläggning
2028: Hängrännor

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och som sträcker sig fram till 2032. Denna uppdateras varje år och årtalen kan ändras efter styrelsens beslut.

Ny energideklaration är beställd.

Parkering

I föreningen finns 9 garageplatser och 1 MC-plats. Kostnad för garageplats är ca 1.450 kr/månad. Priset är inte exakt lika för platserna. Separat kösystem tillämpas, just nu finns det inga lediga platser. För tillfället ingen i kö. För mer info kontakta info@akevo.se. (Kontrollerat 2020-06-15)

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telenor. Kabel-tv ingår i avgiften, bredband tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en trevlig innergård med härlig grönska. Det finns olika sittgrupper med utemöbler samt grillmöjligheter. Cykelställ under tak.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd tillhör lägenheten. Gemensam tvättstuga finns i källaren på båda adresserna, Hjorttackegatan 9 och 17. Tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns dessutom torkrum med mangel.

Övrigt

Information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. För mer information om föreningen besök hemsidan på www.hjorttackan917.se

Länkar

Området

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gamla Västers 3 bästa

3
 • Lilla Kafferosteriet
  Gourmet-rosteriet som är bäst i Sverige.
 • Form/Design Center
  Design i dåtid, nutid och framtid.
 • Folk å Rock
  Klassisk skivbutik nu också med en egen musikscen

Karta

Hjorttackegatan 9A

Hjorttackegatan 9A,
211 33 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Väster, Malmö

  På förhand
  Adress
  Långgårdsgatan 1
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 328 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!