Exklusiv och tidlös sekelskifteslägenhet

Gamla Väster, Malmö

Hospitalsgatan 7

Utgångspris
4 450 000 kr
Avgift
3 443 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
83,75 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 11:00 - 11:30

  Bokad visning.

Boka visning

Exklusiv och tidlös sekelskifteslägenhet

Varmt välkommen till denna ljusa och klassiska sekelskiftesdröm om 83,75 kvadratmeter i hjärtat av Malmö!

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här på Hospitalsgatan välkomnas du till en ljus och tidlös lägenhet, belägen i ett hus byggt 1896. En lyxig trea med fräscha ytskikt, härlig atmosfär och stilrena färgval. Bostadens fina skick och välbevarade originaldetaljer bidrar till att skapa ett charmigt hem med hög trivselfaktor. Här präglas rummen av klassiska sekelskiftesinslag såsom höga lister, stuckatur, dubbeldörrar och fiskbensparkett.

Lägenheten består av hall, vardagsrum, kök, matrum, lyxigt badrum, gästtoalett och ett sovrum. I det rymliga och härliga vardagsrummet möts vi av fint ljusinsläpp, stora fönster och plats för soffgrupp och bord. Köket är stilrent, fräscht och spatiöst med påkostade material, vita skåpluckor och generösa arbetsytor. I det smakfulla och fräscha badrummet finns toalett, duschvägg, kommod och spegel. Sovrummet är rogivande och fint och har inbyggda garderober, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng.

I kvarteren finns kullerstensbelagda gator inramade av ornamenterade sekelskiftesfastigheter, gathus och huskroppar beklädda med murgröna. En resa tillbaka i jugendtidens byggnadsepok på utmärkt, parknära läge på Gamla Väster. Här avnjuts en av stadens äldsta, bevarade flerfamiljsbostäder. Ut med de närbelägna gatorna hittar man allt från Malmös finaste gourmetrestauranger till små, trendiga butiker, ateljéer och mysiga caféer.

Interiör

Hall
Genom vackra originaldubbeldörrar kliver du här in i en välkomnande hall. Här slås man direkt av den generösa takhöjden, stuckaturen och fiskbensparketten som sätter en härlig sekelskiftesprägel. Ytterkläder och skor får enkelt plats i den praktiska garderoben.

Kök
Mot den lugna innergården ligger ett fräscht och spatiöst kök i industriell stil med spis, fläkt, kyl, frys, diskmaskin och en fantastisk vinkyl. Köket går i ljusa toner med bänkskiva och skåpluckor i vitt. Luckorna upptill har klickfunktion och samtliga lådor öppnas med hjälp av stilrena skenor. Vita väggar och vitmålat plankgolv. Från kökstrappan har man direkt tillgång till den mysiga innergården.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta består av ett rymligt och härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp, stora fönster med nisch och plats för exempelvis soffa och bord. Genom de vackra originalfönstren har man en bedårande utsikt, vilket värderas högt här på Gamla väster. Rummet har ljusa väggar och vacker fiskbensparkett. Här finns också dubbeldörrar som leder vidare till sovrummet.

Matrum
I anslutning till köket hittar vi ett stort och socialt matrum med fiskbensparkett, vita väggar och vacker stuckatur. Rummet har gott om plats för matbord och stolar och erbjuder goda möjligheter till stora middagsbjudningar med familj och vänner. För de som önskar finns det möjlighet att flytta köket till matsalen för att skapa ett sovrum till (förberett för kök med vattenledningar).

Sovrum
Rogivande och fint sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaringsmöjligheter i de inbyggda garderoberna. Taket smyckas av vacker takrosett och under fötterna har du vitmålat plankgolv. Här sover du gott och vaknar upp till ett härligt ljusflöde från det vackra fönstret.

Badrum
Badrummet är fräscht och smakfullt inrett. Här finns toalett, kommod, spegel samt en härlig dusch klädd i marmor. Marmorgolv och vitt fasat kakel på väggarna som ger ett lyxigt intryck.

Gästtoalett
I direkt anslutning till hallen finns också en praktisk gästtoalett med handfat och toalett som kommer väl till användning både i vardagen och vid besök.

Fakta

Uteplats/balkong

Fantastisk innergård

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 443 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 155 kr/månad för digital-TV och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,4507%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 450 000 kr
Lägenhetsnummer
221-14
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
1
Boarea
83,75 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning (mätbevis finns) 83,75 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen 78 kvm .

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1896
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
107

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Josefina Park
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Josefina Park. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter, varav 1 upplåtes med hyresrätt. Byggnaden är uppförd 1896. Föreningens tomt är friköpt.

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-11-30.

Juridisk person godkänns ej.
Delat ägande mellan förälder/barn godkänns om föreningen anser att proportionen i procentandel är okej.

Besök gärna föreningens hemsida www.josefinapark.se för mer information

Informationen har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2003 renoverades tvättstugan.
2003-2004 byttes el-stammarna.
2005 putsades fasaden om och taket lades om. Skorstenar och gavel renoverades mot grannfastigheten på Hospitalsgatan. Portar renoverades och målades.
2005-2006 renoverades och målades samtliga fönster.
2006 byttes värmepumpen och balkongerna målades.
2007 dränerades och renoverades innergården. Även källaren renoverades.
2010 utfördes klotterskydd av fasad, värmecentralen renoverades och samtliga ventilations- samt rökkanaler rensades. Samtliga avloppsrör filmades och
spolades.
2011 renoverades trapphusen. Ytterdörren och mellandörren mot Slottsgatan byttes och gårdsporten mot Hospitalsgatan byttes.
2012 renoverades hissen på Slottsgatan.
2013 renoverades och målades fönstren, fasaden tvättades, balkongerna på Slottsgatan blästrades samt målades och fönsterblecken på bottenvåningen
byttes. Samma år filmades och spolades dräneringsrör.
2014 renoverades hissgejder på Slottsgatan.
2015 genomfördes filmning och spolning av samtliga avloppsrör.
2017 utfördes underhåll av vindskuporna.
2018 byttes komponenter i en tvättmaskin och portar mot Hospitalsgatan samt dörr mot Slottsgatan sågs över.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telenor.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig och stenlagd innergård med tillgång till utemöbler och grill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp. Cykelställ finns på gården.

Länkar

Området

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gamla Västers 3 bästa

3
 • Lilla Kafferosteriet
  Gourmet-rosteriet som är bäst i Sverige.
 • Form/Design Center
  Design i dåtid, nutid och framtid.
 • Folk å Rock
  Klassisk skivbutik nu också med en egen musikscen

Karta

Hospitalsgatan 7

Hospitalsgatan 7,
211 33 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37