Med uteplats i söderläge!

Gamla Väster, Malmö

Skomakaregatan 10A

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
2 854 kr
Antal rum
1
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja

Med uteplats i söderläge!

I en skyddad oas mitt emellan Lilla Torg, Stortorget och Gustav Adolfs Torg. Ett högklassigt hem med uteplats i söderläge och SPA-anläggning i huset!

 • Ansvarig mäklare

  Axel Karlsson Pacheco

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 15

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Påkostat och praktiskt Myresjökök. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Påkostat och praktiskt Myresjökök
Härlig uteplats i soligt söderläge och ca fem meter ovan gatuplan.. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Härlig uteplats i soligt söderläge och ca fem meter ovan gatuplan.
. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Öppet läge och med boulebana intill.. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Öppet läge och med boulebana intill.
Gott om utrymme för loungegrupp och matbord.. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Gott om utrymme för loungegrupp och matbord.
Tilltaget badrum med både tvättmaskin och torktumlare.. Skomakaregatan 10A - Bjurfors
Tilltaget badrum med både tvättmaskin och torktumlare.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna exklusiva etta ligger dold från gatan uppe i Brf Gyllenstjärnans skyddade gårdsmiljö. Interiören utgörs av exklusiva materialval med ett stort Myresjökök som samspelar med vardagsrum och bostadens egna uteplats. Badrummet bjuder på generösa kvadrat innehållandes både tvättmaskin och torktumlare. Boendet ligger praktiskt i huset med soprum och förrådsutrymme på samma våningsplan och ett garageutrymme som nås med hissen.

Föreningen består av 73 bostadsrätter på ett attraktivt cityläge mitt emellan Lilla Torg, Stortorget och Gustav Adolfs Torg. De tre fristående bostadshusen är byggda ovanpå ett parkeringshus, vars tak utgör en skyddad innergård ca fem meter över gatuplanet. Detta ger de boende en privat oas med lugn och ro – trots att stadslivet pulserar runt knuten. En kontrast som gör boendet unikt.

I Gyllenstjärnan kan de boende njuta av en gemensam SPA-anläggning med stor jacuzzi, bastu, duschar, pentry och relaxstolar. Anläggningen ligger på gårdsplan och har utgång till en skön terrass för avkoppling. Föreningen har även en övernattningslägenhet där de boendes gäster bekvämt och smidigt kan inrymmas.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Bostaden når vi bekvämt med hiss från markplan. Snett till höger om entrén finns avhängningsmöjligheter med garderobsutrymme bakom. Väggarna är vita och släta och på golvet ligger ekparkett, ett tema som flyter vidare in i rum/kök.

Vardagsrum
Ett fräscht och öppet utrymme där vardagsrumsdel, uteplats och kök hamnar i socialt samspel. Här finns plats för soffgrupp och ett mindre matbord. Fönster och uteplats vetter mot soliga söder med fri utsikt och boulebana i nära anslutning. Sängen förvaras praktiskt på ett inbyggt loft som ger utrymme för walk-in-closet undertill.

Kök
Påkostat och fullutrustat kök från Myresjö (numera Marbodal) med goda förvaringsytor som sträcker sig upp till taket. Dimbara spotlights lyser upp den vita köksinredningen. Stänkskyddet består av vitt kakel och bänkskivan är av laminat med stålkant. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spishäll/utsugsfläkt, integrerad mikro och varmluftsugn.

Badrum
Rymligt, helkaklat och i sobra färgnyanser. Badrummet är utrustat med dusch, handfat/kommod, handukstork och garderob där tvättmaskin och torktumlare står placerade.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gyllenstjärna 37

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Gyllenstjärnan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Gyllenstjärnan bildades 2006. Föreningen består av 73 lägenheter och en butikslokal fördelade på 3 fristående hus. Adresserna är Skomakaregatan 10A och 4A samt Hjulhamnsgatan 8. Föreningens tomt är friköpt. Örehus har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Ekonomi
- I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2020-11-12.

Medlemskap
- Föreningen kan tillåta så kallat delat ägande. Vilket betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Prövas i fall till fall.
- Juridisk person accepteras inte som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2013 Renovering av fjärrvärmesystem.
2015 OVK-besiktning.
2016 NCC åtgärdade terrassgolven som var felkonstruerade.
2019 Sågs växterna på gården över.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar. Kontrollerat med föreningen 2020-11-12.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser eller garage utan hänvisar till områdets många parkeringshus.

172 garageplatser finns i p-hus Lilla Torg med adress Hjulhamnsgatan 4. På bottenplan finns 89 platser med timparkering och på plan 2 finns 83 platser med månadsbetalning. Q-Park förvaltar garageplatserna se www.q-park.se eller 0771-969000. Garaget nås genom hissen i trapphuset och det är handikappanpassat.
I angränsande kvarter finns bl.a. P-hus Väster där P-Malmö handhar platserna. Ring gärna P-Malmö på 040-341940.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Obligatorisk tilläggsavgift om 100 kr/mån tillkommer för bredband.

Gårdsplats/innergård

Det finns en fin innergård till medlemmarnas förfogande med olika grupper av bord och stolar samt boulebana. Området vilar på ett parkeringshus vilket gör att innergården kommer upp ca 5 meter ovanför gatuplanet.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en egen SPA-anläggning med jacuzzi, bastu, pentry, två duschar, omklädningsutrymme, relaxstolar, toalett. Denna går att boka för 200 kr/tillfälle. Det finns även en gästlägenhet med serveringskök samt toalett att hyra för 200 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns.
Någon gemensam tvättstuga finns inte då varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Uteplats/balkong

Typ av mark
Uteplats

Uteplats i sydvästlig riktning

Månadsavgift

Avgift
2 854 kr

Avgiften inkluderar kostnad för värme, VA, kabel-TV (Comhem) samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/månad tillkommer för bredband (100/10 Mbit/s fiberoptiskt bredband och telefoni (exkl samtalskostnad) via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,797%
Andel av årsavgiften är
0,797%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
331-B12
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja*
Rum
1
Boarea
37 kvm**

* Hiss från markplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
81
Energideklarationsdatum
2011-01-19

Området

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gamla Västers 3 bästa

3
 • Lilla Kafferosteriet
  Gourmet-rosteriet som är bäst i Sverige.
 • Form/Design Center
  Design i dåtid, nutid och framtid.
 • Folk å Rock
  Klassisk skivbutik nu också med en egen musikscen

Karta

Skomakaregatan 10A

Skomakaregatan 10A,
211 34 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Axel Karlsson Pacheco

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 15